FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

„Când iei titlul și cu FCSB?” » Edi Iordănescu, răspuns surprinzător: „N-o să mă dezic niciodată de culorile roș-albastre”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 08:54 / Actualizat joi, 27 mai 2021 09:14

Edi Iordănescu (42 de ani), antrenorul alături de care CFR Cluj a cucerit Liga 1, a oferit un interviu din postura de campion al României.

Privind retrospectiv asupra celor 6 luni de când a preluat-o pe CFR Cluj, Iordănescu spune că nu s-a îndoit în vreun moment că echipa sa va deveni campioană. Iordănescu a dezvăluit ce consideră că ar trebui schimbat la CFR și a numit cele mai dificile momente din acest mandat pe banca „vișiniilor”.

„A fost o provocare pentru mine, dar aveam încredere. Uitați-vă la toate echipele din Liga 1 pe unde am fost, eu mi-am îndeplinit mereu obiectivele, ba le-am și depășit. Așa și la CFR! Diferența a fost că la Pandurii, Astra și Gaz Metan am construit echipele de la zero, la CFR a fost un context diferit. 

Și apropo de îndoit, nu aveam cum să luăm titlul dacă persoana principală care trebuie să dea încredere și să arate drumul, adică eu, aș fi avut vreun dubiu”, a declarat Iordănescu pentru Fanatik

„Cele mai grele momente sunt atunci când pierzi. Au fost cele două eșecuri din play-off, momentul Craiova și momentul Sepsi, care ne-au bătut la Cluj. Le-am digerat greu, dar imediat am avut reacție. Următorul rezultat a fost victorie, cu Botoșani și la Craiova. În rest lucrurile au fost echilibrate”, a adăugat Iordănescu. 

Înfrângerile sunt resimțite într-o manieră foarte accentuată de toată lumea. Cred că aici ar trebuie să se schimbe puțin lucrurile în viitor. Și înfrângerile sunt parte din sport și poți învăța din ele dacă ești echilibrat. Dacă ar fi să schimb ceva, asta aș face. Să avem altă atitudine și mai mult echilibru și la momentele mai puțin fericite.
- Edi Iordănescu

Edi Iordănescu: „N-o să mă dezic niciodată de culorile roș-albastre”

Întrebat când va lua titlul și cu FCSB, Iordănescu a spus: „Nu am un răspuns la întrebarea asta. Am stilul meu, felul meu de a fi și nu știi niciodată în viață ce se poate întâmpla. Tot timpul voi rămâne ancorat în valorile și-n principiile mele. Mă bucur că am luat un titlu cu CFR și n-o să mă dezic niciodată – și subliniază acest niciodată – de culorile roș-albastre

Am copilărit în acea curte și știu ce înseamnă pentru familia mea, dar și pentru mine aceste culori. Sunt antrenor profesionist, respect pe toată lumea și îmi place să câștig”.

Edi Iordănescu pleacă de la CFR Cluj

GSP.ro a anunțat miercuri că Edi Iordănescu a decis să refuze prelungirea contractului cu CFR Cluj. Motivul real pentru care nu continuă la CFR îl reprezintă relația proastă pe care a avut-o cu patronul Ioan Varga. El nu a avut încredere în Edi nici în primul mandat al lui Iordănescu la Cluj, l-a demis în 2018 după numai trei meciuri.

Acum a discutat des cu Adrian Mutu în timpul sezonului și a căutat să-l convingă pe fostul internațional să preia urgent echipa ca să rezolve problemele pe care Varga vedea că le crea Edi în lot și în clasament. 

Iordănescu a aflat că proprietarul clubului îl chema insistent pe Mutu și a hotărât să nu mai continue. El a tot primit timp de gândire din partea președintelui Marian Copilu, care a insistat pentru extinderea contractului. Edi a decis ieri clar că preferă să plece de la Cluj.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani ar avea, conform unor apropiați ai lui, oferte de la AEK Atena și din Arabia Saudită.

De ce nu se poate dezice Iordănescu de culorile roș-albastre

Edi a antrenat-o pe FCSB ca interimar în septembrie 2010, iar între octombrie 2011 și martie 2012 a fost „secund” la formația roș-albastră, sub Ilie Stan.

Edi a jucat la juniorii Stelei până la 17 ani, când a trecut la Sportul, în Divizia B. Relația lui Edi cu Steaua a început când acesta avea doar 6 ani neîmpliniți. Edi era luat de tatăl său, Anghel Iordănescu, la fiecare meci din Ghencea şi privea meciurile de lângă banca de rezerve.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ce stă în spatele hegemoniei CFR Cluj? Comparație cu rivala la titlu: stabilitate versus haos total!

Andrei Cordea a bătut palma cu FCSB și jubilează: „Merg să iau titlul!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
adrianciprian
adrianciprian  •  27 Mai 2021, 15:37
Postat de 1947_forumer pe 27 Mai 2021, 14:44

Proaspatul campion, prin "culori ros-albastre", se referea la Steaua, ca sa-i faca in ciuda fcfcsbistului care i-a luat interviul. Edi a spus in repetate randuri ca e STELIST, nu fcfcsbist. Si ca va antrena candva si Steaua, probabil doar cand va reveni in L1. Succes, Edi!

:))))))))) mișto interpretare

planetfun
planetfun  •  27 Mai 2021, 15:20
Postat de 1947_forumer pe 27 Mai 2021, 14:44

Proaspatul campion, prin "culori ros-albastre", se referea la Steaua, ca sa-i faca in ciuda fcfcsbistului care i-a luat interviul. Edi a spus in repetate randuri ca e STELIST, nu fcfcsbist. Si ca va antrena candva si Steaua, probabil doar cand va reveni in L1. Succes, Edi!

Si atunci de ce a asociat imediat fcsb cu steaua ? Iti trebuie si minte totusi.

elgabri
elgabri  •  27 Mai 2021, 15:12

Deci Ros Albastrii sunt cei de la CSA pt ca FCSB ii au Galben Rosu si Albastru !!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează