FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Adio, CFR Cluj! Edi Iordănescu a părăsit azi echipa alături de care a cucerit titlul + Noul antrenor e pe drum: „Știe să lucreze cu străinii”

Edi Iordănescu și-a făcut o intrare spectaculoasă aseară, la premierea din Gruia
Edi Iordănescu și-a făcut o intrare spectaculoasă aseară, la premierea din Gruia

Articol de , - Publicat miercuri, 26 mai 2021 11:17 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 22:28

Edward Iordănescu (42 de ani) a plecat de la CFR Cluj: azi a devenit antrenor liber de contract! Favorit să îi ia locul în acest moment este Costel Gâlcă - DETALII. 

După 6 luni petrecute la echipa din Cluj-Napoca, Edi Iordănescu a decis să se despartă de formația alături de care a câștigat titlul. Iordănescu i-a anunțat pe jucători că pleacă încă de marți seara, după victoria cu FCSB și sărbătoarea de titlu, iar astăzi a plecat oficial de la CFR Cluj.

Părțile nu au ajuns la un acord comun privind prelungirea contractului ajuns la final. 

Edi Iordănescu, două trofee în acest mandat la CFR Cluj

Edi Iordănescu a preluat-o pe CFR Cluj în luna decembrie și a cucerit două titluri alături de „vișinii”. Mai întâi s-a impus în Supercupa României aferentă sezonului 2019/2020, 0-0 în timpul regulamentar și 4-1 la loviturile de departajare cu FCSB, apoi a câștigat campionatul, având 9 puncte avans față de roș-albaștri.

CFR Cluj a câștigat 20 de meciuri dintre cele 29 jucate sub comanda lui Edi Iordănescu, 5 meciuri s-au încheiat la egalitate, iar de 4 ori a fost învinsă.

Este a doua oară când Iordănescu pleacă de la CFR. Edi a mai avut un mandat pe banca ardelenilor în vara lui 2018, încheiat după doar 3 meciuri.

Costel Gâlcă, înlocuitorul lui Edi Iordănescu?

Viitorul antrenor al campioanei României ar putea fi Costel Gâlcă, liber de contract după despărțirea de Vejle Boldklub, echipă alături de care a rezistat în prima ligă din Danemarca. Între Gâlcă și conducerea CFR-ului au existat deja tatonări, urmând ca negocierile să fie intensificate în aceste zile.

Jurnalistul GSP Remus Răureanu a confirmat la GSP Live că există șanse ca mutarea să fie înfăptuită: „Noul tehnician va trebui să reconstruiască echipa și să aibă succes imediat, pentru că preliminariile Cupelor Europene vor începe în curând. Va fi forțat să asambleze într-un timp record piesele pe care le va primi și să o ducă pe CFR măcar în grupele Europa League. 

E posibil ca tehnicianul la care m-am referit acum să fie Costel Gâlcă, sunt șanse să fie el. Are experiență mare, la FCSB a lăsat, în afara trofeelor pe care le-a cucerit, o imagine ok, de tip muncitor, civizilat, cu o relație bună cu jucătorii. Gâlcă ar trebui să fie capabil să lucreze cu lotul CFR-ului, unul cosmopolit. A jucat vreo 10 ani în Spania, a antrenat în Danemarca, e un om obișnuit să lucreze cu străinii”. 

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Jonathan Rodriguez a semnat cu CFR și e suspectat de FC Botoșani că s-a înțeles cu clujenii încă din iarnă: „Parcă nu mai dădea totul”

A cucerit titlul, dar tot a găsit un motiv de supărare: „Eu zic că meritam golul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (46)
dodo001
dodo001  •  27 Mai 2021, 17:16

Păcat ca a plecat Edy Iordănescu! Măcar dacă alegea o alta echipa din Liga 1. Consider ca fotbalul românesc actual a pierdut prin plecarea acestui foarte bun antrenor.

daniaania
daniaania  •  27 Mai 2021, 15:08

Se stia ca Edi va pleca, si jucatorii stiau. Galca pare o varianta perfecta pt CFR !!!!

cadu
cadu  •  26 Mai 2021, 21:45
Postat de silviu74 pe 26 Mai 2021, 19:08

Ce merită CFR *** ??? CFR merita cel mai puțin titlul anul asta! Titlul la pierdut Becali nu la câștigat CFR. Dacă nu îl vindea pe Man, și nu se accidenta Coman, Steaua termina la 10 puncte de CFR.In plus nu uita cele 9 puncte pierdute la începutul campionatului când toată echipa avea Covid ! Să văd eu acum de unde bani la CFR să schimbe toți moșii din teren că grupe nu mai pupați voi, blatiștilor !

9 puncte,7 titluri in 12 ani..esti zero

Vezi toate comentariile (46)
Comentează