FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Cluburile din Liga 1 vor să reia pregătirea când se înrăutățește situația » Care e planul în fotbalul intern

Articol de , , - Publicat vineri, 20 martie 2020 09:00

Federația și cluburile au făcut planul pentru repornirea campionatului. Antrenamentele ar reîncepe pe 16 aprilie, într-un moment în care Ministerul Sănătății prognozează vârful epidemiei de coronavirus.

Antrenamentele reîncep pe 16 aprilie, sezonul e repornit pe 16 mai. Datele acestea pe care le-au ales FRF și LPF par imposibil de respectat în realitate. Campionatul a fost oprit joi, 12 martie, când erau contabilizate 48 de cazuri de coronavirus. Ieri la prânz numărul infectaților ajunsese la 277, dintre care 25 fuseseră vindecați.

Și se va înrăutăți situația, n-o să devină în curând mai bună. Asta a anunțat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Avem studiile noastre, preconizările noastre. Ne gândim la un scenariu 4, ne gândim și la un vârf al numărului îmbolnăviților în a doua jumătate a lunii aprilie, o dată cu Paștele și cu venirea ultimului val de cetățeni români din Italia și din Spania". Ambele țări sunt grav afectate de coronavirus și conțin mari comunități de români.

Tătaru a estimat un număr de maximum zece mii de cazuri în acest scenariu rău pe care îl ia în calcul Ministerul. Tocmai atunci ar fi reluate antrenamentele echipelor din primele trei ligi ale României, conform programului pe care l-au realizat șefii fotbalului. Planul arată ca unul imposibil de practicat, în contextul prognozei pe care a prezentat-o Ministerul Sănătății, de înrăutățire cu mult a situației în aprilie față de martie.

Becali își scoate echipa pe teren

Cluburile au luat în serios programarea, le-au dat liber jucătorilor până pe 16 aprilie, când ar trebui repornită pregătirea. Străinii care au părăsit România trebuie să se întoarcă la începutul lunii aprilie, întrucât ei au de parcurs și o perioadă de două săptămâni de carantină.

Becali e singurul patron din fotbal care a anunțat că echipa lui se va antrena și în perioada asta, până pe 16 aprilie. Ideea lui Gigi sună ciudat: "Nu vor fi jocuri cu mingea, că asta ar însemna să existe contact între jucători. Doar alergări, cu respectarea distanței de un metru între fotbaliști. După antrenament, nu merg la masă și nici nu fac duș împreună, pleacă fiecare la el acasă". Decretul prezidențial care a stabilit starea de urgență în România conține și regula potrivit căreia sunt interzise activitățile care impun apropierea oamenilor la mai puțin de un metru.

"O să merg și eu la antrenamente, să văd cum se desfășoară. Dacă jucătorii se ating sau își dau mâinile oprim totul și îi trimitem pe toți la casele lor"
Gigi Becali, la TV Digi Sport

Varianta de rezervă e cu o lună mai târziu

Și Federația, și Liga Profesionistă au luat în considerare imposibilitatea folosirii datei de 16 mai pentru repornirea sezonului. De aceea s-au gândit și la o soluție de rezervă, fixată cu aproape o lună mai târziu. Primele trei ligi ar fi reluate pe 13 iunie. Toate duelurile din Liga 1 s-ar mai desfășura doar într-o manșă, nu tur-retur, cum erau programate. Liga a doua ar fi și ea împărțită în play-off și play-out, cu primele opt echipe în turneul pentru promovare, celelalte în competiția pentru salvarea de la retrogradare. Același sistem ar fi utilizat și în "C", cu seriile rupte în opt plus opt pentru play-off și pentru play-out. Punctajul de la care ar reporni campionatele ar fi cel afișat în prezent în clasamentul fiecărei divizii.

Cazuri confirmate pe județe*

(ieri până la ora 18:00)
București 91
Iași 21
Constanța 16
Ilfov 9
Cluj 6
Covasna 6
Dolj 5
Botoșani 1
Giurgiu 0
Sibiu 0
Dâmbovița 0
*unde există echipe de Liga 1

Citește mai multe știri despre Liga 1

Dezvăluirile lui Laurențiu Reghecampf » Singura întrebare pentru Becali, înainte de a ajunge la FCSB

Dinamo, prima care reacționează după scenariile stabilite de FRF și LPF: când i-a chemat Mihalcea pe jucători la Săftica

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
forcesteauaforever
forcesteauaforever  •  20 Martie 2020, 11:48

Ce reprezinta *** alea din poza? Pe ce a dat bani nea Gigi?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digei
digei  •  20 Martie 2020, 11:10

Cine face programarile astea n-are pic de minte. La mijlocul lui aprilie va fi un varf al crizei asta insemnand mii de bolnavi. Italia preconizeaza ca peste 3 luni va trece criza. Doar Burleanu are foamea-n gat sa desfasoare etapele, sa nu ramana televiziunile fara publicitate si nea Gigi fara loc de cupa europeana. Sa vedem daca se vor mai tine si aceste cupe europene, spre deosebire de gripa acest virus nu are pauze sa-i lase loc lui Burleanu sa se dea in stamba.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Martie 2020, 10:49

Ce atâta grabă? Italia, cu o populație de 23 de ori mai mică decât a Chinei, are cu aproape 200 mai mulți morți... Și nici vodca și nici banea (că așa-i zic rușii, nu sauna) nu ajută.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează