FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cât o costă pe Dinamo suspendarea » Gaură financiară uriașă pe final de sezon

Fanii lui Dinamo nu își mai văd favoriții anul acesta, foto: GSP
Fanii lui Dinamo nu își mai văd favoriții anul acesta, foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 13:46 / Actualizat joi, 28 martie 2024 17:55

Dinamo a primit pedeapsa maximă din partea Comisiei de Disciplină după conflictele de la meciul cu UTA Arad, iar sancțiunea atrage de la sine o gaură financiară la care conducerea „câinilor” nu se aștepta.

  • Dinamo - Petrolul se joacă luni, 1 aprilie, la 20:30, în etapa a doua din play-out-ul Superligii, liveTEXT pe GSP.ro și transmis la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

La fel ca formația arădeană, alb-roșii vor juca următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori și au primit 100.000 de lei amendă. Prin urmare, nu vor beneficia de sprijinul fanilor la niciun meci de acasă până la finalul sezonului dacă la apel sancțiunile nu vor fi reduse.

Singura veste pozitivă pentru Dinamo: „Sunt toți”
DINAMO - PETROLUL
Singura veste pozitivă pentru Dinamo: „Sunt toți”

Dinamo, gaură financiară de 100.000 de euro din cauza suspendării

Pentru Dinamo, pedeapsa maximă nu înseamnă doar o decizie care ar putea cântări enorm în lupta pentru evitarea retrogradării, fiind lipsită de aportul publicului, ci și un deficit în buget, în contextul în care stadionul Arcul de Triumf este deja închiriat până la finalul play-out-ului, iar comercializarea biletelor nu poate amortiza acest cost.

Astfel, dauna produsă de suporteri se ridică la aproximativ 100.000 de euro și este constituită din amenzile decise de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, dar și din imposibilitatea de a vinde tichete de acces.

Costurile cu închirierea arenei per meci se ridică la aproximativ 20.000 de euro (18.000 de euro + TVA) după cum urmează: 5.000 de euro - chiria evenimentului, 4.000 de euro - operarea echipamentelor stadionului, 4.000 de euro - curățenia, 3.000 de euro - nocturna, 2.000 de euro - schimbare buturi de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului.

Clubul din „Ștefan cel Mare” amortiza această sumă totală din vânzarea a circa 5.000 de bilete, astfel că la meciurile „sold out”, „câinii” făceau și profit.

8.100 locurieste capacitatea stadionului Arcul de Triumf

Pe 8 martie, ultrașii lui Dinamo s-au bătut pe gazonul arenei Arcul de Triumf cu cei ai oaspeților, cărora li s-au alăturat și suporteri ai CSA Steaua.

Gruparea bucureșteană a transmis că va contesta decizia. Reacția a venit prin intermediul unui comunicat semnat de administratorul special Andrei Nicolescu.

Revin biletele virtuale la Dinamo?

Dinamo are și o soluție de avarie pentru a acoperi problemele financiare neprevăzute: emiterea de bilete virtuale.

În urmă cu două sezoane, „rețeta” inițiată de DDB s-a dovedit a fi de succes. Din banii strânși de suporteri clubul reușea constant să „stingă” datoriile cu salariile și chiriile pentru centrul de copii și juniori.

În februarie 2021, la meciul cu Farul, fosta Viitorul, „câinii” înregistrau șase sold-out-uri consecutive prin comercializarea a 55.000 de tichete la prețul de 5 lei. La finalul stagiunii 2021-2022 încasările prin această metodă ajungeau la aproximativ 300.000 de euro.

Patru etape cu porțile închise înseamnă final de sezon pentru suporterii noștri la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională. Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani.

Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești. Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel. Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!
- Comunicat Dinamo București semnat de Andrei Nicolescu

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia a comentat suspendarea lui Dinamo

Citește și:

Singura veste pozitivă pentru Dinamo: „Sunt toți”
DINAMO - PETROLUL
Singura veste pozitivă pentru Dinamo: „Sunt toți”
Florin Prunea are soluția pentru reducerea incidentelor de pe stadioane: „FRF și LPF să facă asta de urgență”
DINAMO
Florin Prunea are soluția pentru reducerea incidentelor de pe stadioane: „FRF și LPF să facă asta de urgență”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
istet10
istet10  •  29 Martie 2024, 19:11
Postat de creeperno534 pe 28 Martie 2024, 22:42

Urmeaza arbitraje ostile

Sa te auda ! Dar ma tem ca vor fi ajutati.

io.s_ge
io.s_ge  •  29 Martie 2024, 11:38
Postat de ionutplural pe 28 Martie 2024, 14:18

Fanii mei minte nu are! Rupe tot ce sta in cale! :))

Mey juvete, originalul era "FRATII mei minte nu are. Rupe tot ce sta in cale!". Oricum, m'ai facut sa zambesc, esti haios!

creeperno534
creeperno534  •  28 Martie 2024, 22:42

Urmeaza arbitraje ostile

Vezi toate comentariile (9)
Comentează