FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE GSP

Cătălin Ţepelin despre nevoia de fotbalişti serioşi: "Aplauze pentru Pufi"

Bălgradean a adunat pînă acum 26 de meciuri la Dinamo
Bălgradean a adunat pînă acum 26 de meciuri la Dinamo

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2011 15:41

Ştiu, atacanţii vînd biletele. Şi un strop de venin strecurat într-un articol atrage mai abitir decît rîndurile "de bine". Dar îmi asum "riscul" de a scrie despre un portar. De bine.

E vorba despre Bălgrădean. Cristian Bălgrădean, 23 de ani. În primăvară s-a strecurat fără zgomot în poarta lui Dinamo şi a rămas acolo, tăcut şi convingător. Nu i-a făcut nimeni vreun favor, pur şi simplu puştiul e bun, liniştit şi foarte serios. Rara avis într-o lume care scoate la suprafaţă fotbalişti de Bamboo, cămătari ce-şi spun patroni şi arbitri pelerini la DNA.

E serios şi liniştit, ziceam. Nu-mi amintesc să-l fi văzut prin vreun tabloid, nu ştiu să se fi afişat cu vreo bombă sexy, n-am auzit să dea vreo declaraţie obraznică. Cîştigă sub 40.000 de euro pe an, o cifră de coada Ligii 1, dar nu se revoltă.

Bălgrădean e şi bun, am mai zis. Nu gafează, nu îi tremură mănuşile, îşi scoate echipa exact cînd e mai mare nevoie. Aşadar, e imposibil să nu legăm ascensiunea lui Dinamo de liniştea pe care i-o dă oricărei echipe gîndul că are un portar sigur. "Cîinii" n-au mai avut aşa ceva de la Lobonţ încoace, s-au tot chinuit cu Babicu', Naumovski, Dolha, Curcă, Matache sau Romanovs.

Lui Bălgrădean i se zice Pufi. Nu Dodel, nu Prinţul, nu Chirurgul. Spune şi asta ceva,nu? Piţurcă l-a lăsat acasă pe Dani Coman, posesorul unui start excelent de sezon, şi a scris numele puştiului dinamovist pe lista convocaţilor pentru dubla cu Belarus şi Albania. Iar dacă Bălgrădean va continua să ţină drumul drept şi nu va plonja sinucigaş de la Pufi la Party-boy, atunci şi noi îi putem scrie numele cu marker permanent pe tabla din ce în ce mai goală a fotbaliştilor care au şi talent, şi creier.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  03 Decembrie 2011, 04:30

Pe lista lui Piturca apar baietii care au contract incheiat cu Jovani Albania. Asa se face selectia in Romania. Pe de alta parte il inteleg si pe machedon: diferenta daca joaca X si nu Y e minima si rezultatul e oricum negativ. Macar sa manince si gura lui o piine daca fotbalistic vorbind, echipa tot jaf e. Atita vreme cit sint convocati jucatori precum Cocis sau Florescu, .... !

neko00
neko00  •  04 Octombrie 2011, 09:57
Postat de zelea pe 03 Octombrie 2011, 21:33

Decat 1-1cu Larnaca mai bine sa nu joace!!!

Sau 0-0 cu Schalke. La Balgradean e misto, a luat 3 goluri acasa de la....Vorksla. Oricum, vine Tatarusanu si iese Balgradean din peisaj, oricum va fi al treilea portar la meciurile astea doua, la cum apara nu zici ca e portar.

dan
dan  •  04 Octombrie 2011, 09:55
Postat de alb_rosu_in_vn pe 03 Octombrie 2011, 20:17

Daca va ramane la fel de modest si de serios il vad cat de curand la o echipa din serie A

Si eu ma vad pe mine la Barcelona, dar mi-e teama ca amandoi visam.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează