FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL - DINAMO 0-1

Cătălin Munteanu a adus trei puncte pentru "roş-albi" » Cîinii husky

Cîinii au trecut de Sportul prin reuşita lui Cătălin Munteanu +16   FOTO
Cîinii au trecut de Sportul prin reuşita lui Cătălin Munteanu

Articol de - Publicat duminica, 27 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 februarie 2011 11:55

Ce începe bine pentru Sportul se termină rău. Gazdele şi-au făcut treaba şi, deşi la Bucureşti a nins cîteva zile la rînd, terenul din "Regie" a reţinut doar cîteva petice de zăpadă, cam cît alb vezi în iulie la Babele. Echipa a intrat şi ea montată. În mod neaşteptat pentru codaşa clasamentului, Sportul a mutat centrul de greutate al jocului la 30 de metri de poarta dinamovistă.

Ce începe bine pentru Sportul se termină rău. Gazdele şi-au făcut treaba şi, deşi la Bucureşti a nins cîteva zile la rînd, terenul din "Regie" a reţinut doar cîteva petice de zăpadă, cam cît alb vezi în iulie la Babele. Echipa a intrat şi ea montată. În mod neaşteptat pentru codaşa clasamentului, Sportul a mutat centrul de greutate al jocului la 30 de metri de poarta dinamovistă.

Primele 15 minute aşa s-a jucat. "Studenţii" au reuşit chiar să înscrie, dar golul a fost anulat din cauza unui ofsaid la limită, corect semnalizat de asistentul Ungureanu.

Dinamo s-a scuturat. Andone şi-a urcat liniile prin mişcările sale severe, de instructor de husky înhămaţi la sanie. Banda stîngă a devenit poligon pentru demarajul lui Alexe, care şi-a depăşit sistematic adversarii pe exterior, centrînd mereu periculos către vîrfurile Ganea şi Dănciulescu.

În minutul 20, Dinamo anunţă restauraţia. Gata! Liviu Ganea îi pasează în cross cu capul lui Dănciulescu şi şutul de aproape al căpitanului "cîinilor" e blocat la colţul scurt de portarul Niculescu. Sportul nu mai leagă. Miroase a iarnă şi a gol. El vine în minutul 36, cînd o nouă centrare din stînga ia pămîntul şi îl găseşte pe Cătălin Munteanu, liber la 15 metri lateral dreapta. Cu tot timpul din lume la dispoziţie, Munteanu îşi pregăteşte "şiretul" piciorului stîng, lovitura sa preferată, şi şutul trece prin barajul, de data asta fragil, al portarului Sportului. E 1-0 pentru Dinamo. Pînă la pauză, frigul îngheaţă respiraţia, inspiraţia ambelor echipe şi tabela.

Repriza a doua continuă cu atacurile dinamoviştilor. Dănciulescu ratează senin o bună ocazie în minutul 54. Liber la 10 metri în centrul careului, reia ca la tenis cu piciorul, dar mult peste poartă.

Sportul lui Gabi Popescu nu stă rău în teren, dar are exact atîta handicap cît să nu dea emoţii unor "cîini" parcă mai puternici la mijloc decît au fost în tur. Acolo, Torje luptă pentru fiecare balon şi e atent să nu le risipească, iar Kone umple pur şi simplu zona unde joacă, pistonînd mereu între presing, deposedări şi angajarea coechipierilor cînd are mingea la picior. Şi Dinamo a mai cîştigat în fluenţă faţă de toamnă, echipa pare mai bine acordată.

Cînd s-a intrat în ultimul sfert de oră, studenţii au încercat să forţeze, dar era clar că nu pot mai mult. Numai că fotbalul nu admite visarea şi, în minutul 80, Bordeanu degajează în piciorul lui Curelea, care centrează la Truţă şi acesta reia peste din apropierea careului mic. Apoi ratează "cîinii". E clar! Meciul care începe bine pentru Sportul se termină totuşi bine. Pentru Dinamo.

VEZI AICI ECHIPELE ŞI DESFĂŞURAREA LIVETEXT A MECIULUI

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (21)
reddogsv
reddogsv  •  28 Februarie 2011, 14:05

Bordeanu ,,pluta'', a gresit ca un incepatorşi daca era alta echipa nu mai rata,asa Truta a dat in plopi! Griogore a gresit si le dar e tanar si mai merita sanse.Cu regret pentru Danciu dar ar trebui sa ia o pauza scurta de la titularizare..ca la experinta lui..sa ratezi asa niste OCAZII ...Rubio e rudimentar si nu il ajuta nici fizicul....Acum a vem probleme si cu atacul si cu apararea pentru ca inca nu s-a rezolvat si nu se va rezolva curand. Un meci mai tare ar da adevaratul verdict asupra potentialului echipei...deocamdata e prematur...Ze Diabate in locul lui Bordeanu...Craciun il locul lui Rubio.Bakay titular daca tot l-ai luat....speranta moare ultima ...V.Munteanu titular pt forta.

redbuldog
redbuldog  •  28 Februarie 2011, 10:13

Reconstructie..intinerire..model german!?Ca se vrea o cred,dar de putut e cam greu,atita timp cat jumate din titulari..Bordeanu,C/V Munteanu,Margaritescu,Patrascu,Danciu si-n perspectiva Dolha,Mehmedovici sunt aproape sau sariti de 30 de ani..Ando forteaza tineri caci numai asa se vor vedea rezultate ulterioare..!

mircea_deca
mircea_deca  •  27 Februarie 2011, 09:38

dinamo...o echipa de 2 bani.....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează