FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Câți bani are, de fapt, Sepsi? Dezvăluiri din interior: „Să nu credeți că primesc sume exorbitante din Ungaria”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, asistând la un meci alături de Laszlo Dioszegi / FOTO: Raed Krishan
Premierul Ungariei, Viktor Orban, asistând la un meci alături de Laszlo Dioszegi / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 01:15 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 09:27

Sepsi e unul dintre cele mai stabile cluburi din Superligă din punct de vedere financiar, însă discuțiile legate de finanțarea primită din partea guvernului maghiar au declanșat mai mereu dezbateri aprinse în peisajul autohton.

Fost antrenor la clubul condus de Laszlo Dioszegi, actualmente scouter pentru Sepsi, Marin Barbu nu împărtășește opiniile celor care îi plasează pe covăsneni în postura de protejați ai investițiilor venite din Ungaria. „Magiun” încearcă să demonteze această idee în interviul acordat Gazetei.

„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns
INEDIT
„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns

„Să nu credeți că primesc sume exorbitante din Ungaria”

Banii nu sunt atât de mulți la Sfântu Gheorghe precum cred unii! E un orășel mic, să nu credeți că primesc sume exorbitante din Ungaria sau din alte părți.

Eu cred că ceea ce face conducerea în ziua de azi e minunat și e maximum din ce se poate obține cu resursele actuale.

Câți bani are, de fapt, Sepsi? Dezvăluiri din interior: „Să nu credeți că primesc sume exorbitante din Ungaria”
Marin Barbu deține și cetățenie maghiară / FOTO: Gazeta Sporturilor

Dar la Sfântu Gheorghe au o calitate. Indiferent că ești salariat în cadrul clubului, că ești fotbalist, că ești bucătar, salariile se plătesc la timp, nu se întârzie o zi! Ăsta e un lucru foarte, foarte important în organizarea clubului. Toate salariile angajaților de acolo sunt plătite la zi! Iar când sunt sărbători, salariile se plătesc cu trei, patru zile înainte. E un club foarte bun”, a declarat Marin Barbu, pentru Gazeta Sporturilor. 

Sepsi stă excelent la capitolul banilor publici pompați în echipă

Din cele 19 formații care au activat în primul eșalon în ultimele două stagiuni, 11 au primit „atenții” din partea bugetului public, a arătat analiza realizată de GSP în octombrie

Lider la acest capitol e Sepsi, cu aproape 7 milioane de euro, sumă în care apar și finanțările trimise de la Budapesta de Guvernul condus de Viktor Orban. 

Cluburile racordate la conducta bugetelor locale, în marea lor majoritate, n-au reușit să atragă și sponsori care să producă un venit măcar la fel de mare precum cel realizat din bani publici.

Sepsi e singura care are cifre de top, a produs aproape 4,5 milioane din atragerea de parteneri din zona privată. Și în acest caz există multe semne de întrebare, fiindcă aproape toți partenerii comerciali ai clubului sunt societăți maghiare, care ar fi putut fi direcționate către gruparea din Sf. Gheorghe tot în ideea proiectului pe care Guvernul din Ungaria îl are privind investițiile în zonele din România populate masiv cu etnici maghiari.

De la an la an e mai greu. Am primit sponsorizări. Nu sponsorizări, ci pentru investiţie... Am citit că au venit bani publici din Ungaria, 6 milioane, dar era suma pentru terminarea stadionului. Clubul n-a primit niciun cent. S-a terminat stadionul. Noi primim doar pentru academie în jur de 900.000 de euro (n.r. - din partea guvernului maghiar), doar pentru academie şi întreţinerea stadionului. 

- Laszlo Dioszegi, în noiembrie 2023, despre sponsorizările primite de Sepsi din Ungaria

VIDEO Laszlo Dioszegi despre ajutorul primit din Ungaria: ”Dacă era așa, urcam de la 10.000 de euro/lună la 20.000 de euro”

Citește și alte știri din Superligă: 

EXCLUSIV Pune frână entuziasmului de la FCSB și-l atenționează pe Becali: „Înseamnă că n-ai ce căuta în fotbalul mare! Ce spune Gigi... Te-apucă râsu-plânsu'!”

EXCLUSIV „Și crunții dușmani și-ar dori ca Dinamo să scape, dar...” » Semne de întrebare de la un rival: „Acolo nu se leagă ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
gepeto
gepeto  •  08 Februarie 2024, 16:25

"nici un ban" nu primesc. OTP investeste in ei ca sunt mega echipa si isi promoveaza banca :)) dar dupa ce o preia BT, vor mai investi, preiau si cu contractul de promovare culturala offshore?

Nagyvagany
Nagyvagany  •  08 Februarie 2024, 14:10

Se tot calareste acest subiect, si pentru ce? Stimabilii sunt deranjati, ca statul Roman nu sustine financiar comunitatile ramae din diaspora? Trist ... Guvernul maghiar are (a avut defapt) proiecte asemanatoare cu cel de la Sepsi si in Slovacia, si in Serbia, in zonele locuite preponderent de maghiari. DAR! Pe langa aceste sponzorizari, a finantat multe activitati culturale, de invatamant atat in Romania, cat si in alte tari. De ce nu se scrie si despre cate scoli, gradinite, universitati, spitale, centre culturale, etc. a finantat guvernul Ungariei? Si o face de cateva decenii, nu doar acum, si nu a facut doar Orban Viktor, ci si predecesorii lui.

tallpaiadului
tallpaiadului  •  08 Februarie 2024, 13:56

Deci Sepsi primeste peste 5 milioane de euro anual de la statul maghiar, fie direct de la buget, fie prin stimularea firmelor private din Ungaria sa "sponsorizeze" clubul (ce beneficiu direct ar putea avea firmele din Ungaria pentru a justifica cheltuirea a 4,5 milioane de euro pe relama facuta de o echipa cu o medie de 3625 de spectatori, care nici nici macar nu au acces la intreaga gama de produse si servicii oferite de firmele respective?). Asta in afara banilor veniti de la liga si din bilete. Pai si normal ca salariile sunt platite la timp, nici nu e nevoie de vreun management foarte bun pentru plati salariile alea. De remarcat insa ca acest articol apare inaintea meciului impotriva FCSB-ului si nu inaintea meciurilor cu Poli Iasi sau cu UTA din etapele precedente. Inaintea meciurilor impotriva Iasiului sau Utei nu primea Sepsi tot aceiasi bani de la statul maghiar?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează