FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

CCA la DNA! » 10 arbitri şi un observator au făcut plîngere penală împotriva Comisiei Centrale

Deaconu şi alţi membri din actuala comisie, printre acuzaţi
Deaconu şi alţi membri din actuala comisie, printre acuzaţi

Articol de - Publicat luni, 13 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 ianuarie 2014 12:29

Pe lîngă "centrali" sau tuşieri, precum Midişan ori Baboia, pe listă e şi observatorul Valentin Igna, fiul fostului arbitru Ioan Igna: motivele acţiunii sînt diferite, de la retrogradări nejustificate la nedelegări. Printre acuzaţi se află Crăciunescu, Avram şi Deaconu.

"Ne este răpit dreptul la muncă!" e rezumatul general al plîngerii comune înaintate de 11 arbitri ori observatori la adresa CCA-ului. La DNA! Gazeta a prezentat în luna noiembrie cazurile a doi dintre ei, Claudiu Baboia şi Ciprian Amarandei.

Primul fusese retrogradat deşi n-a putut oficia în ultimul an, fiind accidentat, al doilea a acuzat că a fost ignorat după ce a demascat un blat la nivelul ligii a doua. Lista este mai largă: îl cuprinde şi pe Valentin, fiul fostului mare arbitru Ioan Igna, ca observator!

Acuzaţi de abuz în serviciu
"Sîntem reprezentaţi de Adrian Midişan, fost tuşier la L1 şi avocat de meserie", spune Igna jr., cel care n-a mai fost delegat de mai bine de un an. Constănţeanul Midişan a înaintat, marţi, plîngerea penală către DNA: vizată e tripleta şefilor CCA, Crăciunescu - Avram - Deaconu, dar şi alţi membri ai comisiei!

Iar infracţiunile invocate se referă la "abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor". Nu se opresc aici: "mergem şi la CNCD!". Reprezentanţii CCA nu au putut fi contactaţi.

Cine sînt cei 11
Ciprian Amarandei, Adrian Midişan, Claudiu Baboia, Paul Dimancea, Zoltan Erdei, Gabriel Georgescu, Bogdan Hîrlab, Dan Niculescu, Robert Nuţu, Adrian Paraschiv (arbitri), Valentin Igna (observator)

"Probleme am din 2011, cînd, la un meci al Farului, am luat notă mică, deşi n-am greşit. Am venit cu proba video, mi-au zis că e totul OK, dar n-au modificat nota! De-atunci am mai prins doar un meci" (Adrian Paraschiv, arbitru)

"Avram m-a retrogradat în 2011. «Aşa vreau eu!», a motivat. Am revenit după plecarea lui, note mari, dar nu m-au mai delegat! Am insistat, m-au trimis la un singur meci în ultimul an şi am fost retrogradat iar" (Paul Dimancea, asistent)

"Marea problemă e că nu putem vedea clasamentele pe baza cărora am fost retrogradaţi. Eu iau note mari, sînt «picat», altul care n-are ajunge în liga întîi. E posibil?" (Gabriel Georgescu, arbitru)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  13 Ianuarie 2014, 10:34

Alexbibirica1 trebuia sa scrie cu un i ...daca te mai bagi peste comentariile mele si n ai dreptate iti dau de sub burta ...tie si la tot familionul tau de tradatori analfabeti ...ia un cos de mure ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  13 Ianuarie 2014, 10:31

Vaala jura te tu pe copiii tai ca n am scris corect in comentariul meu arbitrii ...marsh la turnatorie ...

alexbibirica1
alexbibirica1  •  13 Ianuarie 2014, 10:13

slabi pregatiti arbitrii din Romania .eu nu inteleg cum de sunt tinuti acesti impostori in lotul arbitrilor !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează