FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - U CLUJ 1-1

Vassaras e explicat greșelile din FCSB - U Cluj » Șeful CCA a dat vina pe VAR: „Sistemul nu a funcționat”

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2022 11:30 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 11:55

Kyros Vassaras, șeful CCA, a comentat intervențiile arbitrajului video din prima etapă din Liga 1, la 8 zile de la finalul primei runde din acest sezon.

Fostul arbitru a explicat, într-un video publicat pe FRF TV, deciziile luate de arbitri pe baza analizei VAR. Vassaras a comentat prestația centralului Marian Barbu, din meciul FCSB - U Cluj 1-1, din prima etapă, explicând că acesta a comis două greșeli grave pentru că au existat problemele cu VAR-ul la duelul de pe Arena Națională.

Cluburile din Liga 1 își asigură 151,5 milioane de euro! Detaliile înțelegerii + Două echipe s-au opus noului contract
DREPTURI TV
Cluburile din Liga 1 își asigură 151,5 milioane de euro! Detaliile înțelegerii + Două echipe s-au opus noului contract

1. Sorin Șerban trebuia eliminat

  • În minutul 3, Sorin Șerban, fundașul stânga al celor de la FCSB, a intrat brutal, cu talpa înainte pe tibia dreaptă a lui Remacle. 
  • „Centralul” Marian Barbu a arătat doar cartonașul galben. Nici oficialii din camera VAR, Andrei Antonie și Marius Badea, nu l-au chemat să revadă faza. 
Vassaras e explicat greșelile din FCSB - U Cluj » Șeful CCA a dat vina pe VAR: „Sistemul nu a funcționat”

Ce a spus Vassaras:

„La începutul meciului, arbitrul și al patrulea oficial nu au putut identifica acest fault grosolan, care, în mod normal, trebuia pedepsit cu o lovitură liberă directă și cartonaș roșu. Arbitrul acordă cartonașul galben jucătorului de la FCSB, numărul 77, pentru un atac imprudent. 

VAR a verificat toate criteriile pentru un posibil cartonaș roșu: intensitatea și viteza cu care acționează jucătorul în cauză. Piciorul este întins și se îndreaptă cu crampoanele spre piciorul adversarului. 

Din păcate, VAR nu a putut recomanda arbitrului reexaminarea fazei pe monitorul de la marginea terenului întrucât acesta nu a funcționat de la start până la finalul primei reprize.

Aceasta nu este o situație care generează o decizie factuală și care poate să fie luată doar de VAR. CCA regretă faptul că oficialii din camera VAR nu au putut interveni pentru a acorda sancțiunea cuvenită, din cauza acestor probleme tehnice”.

2. FCSB, privată de un penalty

  • În minutul 41, Romario Pires, mijlocașul lui U Cluj, a oprit mingea cu mâna la marginea propriului careu, într-un gest de neînțeles. Gazdele au cerut lovitură de la 11 metri și eliminarea fotbalistului care mai avea un avertisment.  
  • Marian Barbu a făcut semn că faza este verificată de VAR. Deși momentul contactului s-a petrecut în interiorul suprafeței de pedeapsă, hotărârea arbitrilor din camera VAR a surprins și de această dată: joc lăsat să continue, fără penalty.  
Vassaras e explicat greșelile din FCSB - U Cluj » Șeful CCA a dat vina pe VAR: „Sistemul nu a funcționat”

Ce a spus Vassaras:

„În această situație, mingea cade pe brațul apărătorului, iar acesta o joacă cu mâna. Arbitrul, în mod eronat, lasă jocul să continue, considerând că mâna se afla într-o poziție naturală în momentul contactului cu mingea

VAR verifică circumstanțele care în mod normal conduc spre o abatere privind jocul cu mâna. Avea apărătorul spațiu și timp pentru a evita contactul mingii cu mâna? Dacă mingea vine de la distanță, nu într-un mod neașteptat, și acesta nu încearcă să evite contactul, atunci aceste circumstanțe conduc spre o abatere privind jocul cu mâna. 

Asistentul VAR a verificat dacă punctul de contact este în dreptul liniei suprafeței de pedeapsă și era pregătit să-l informeze pe arbitru privind reexaminarea fazei pe monitorul de la marginea terenului. 

Din păcate, în acest meci, VAR nu a putut recomanda reexaminarea fazei pentru că monitorul de la marginea terenului nu a fost funcțional de la start până la finalul primei reprize. Aceasta nu este o situație care generează o decizie factuală și care poate să fie luată doar de VAR. 

În acest caz, meciul se derulează ca și cum nu ar fi disponibilă asistența video. CCA regretă faptul că oficialii din camera VAR nu au putut interveni pentru acordarea loviturii de pedeapsă cuvenite, din cauza acestor probleme tehnice”.

 VIDEO  Robert Niță nu înțelege strategia celor de la FCSB: „Pentru ce odihnești jucători? Noi suntem mereu obosiți”

Citește și:

Compromisul pe care Nicolae Dică susține că nu-l va face la FCSB: „Niciodată nu se va întâmpla așa ceva!”

Becali e dezamăgit de Neubert, dar îl va costa să scape de el » Ce sumă ar trebui să-i plătească

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  26 Iulie 2022, 19:45
Postat de boys.of.straits pe 26 Iulie 2022, 12:38

Ce daca nu functiona monitorul, trebuia sa decida aia...penalty si gata! La prima faza nu se impuna rosul, a atins mingea mai intai, si nici n-a avut intensitate, dovada ca jucatorul de la U s-a ridicat imediat!

Ce dacă nu funcționa, VAR ,trebuia sa se decidă în min. 3 ,eliminare și gata restul nu mai existau poveștile și neîmplinirile voastre !? Lângă faza erau ,arbitrul,central,de linie și arbitrul de rezerva !? Rea voința, fcsb ajutata din nou !? PS. Se da rosu chiar și pt. Intenție de agresivitate !

icostin66
icostin66  •  26 Iulie 2022, 14:13
Postat de boys.of.straits pe 26 Iulie 2022, 12:38

Ce daca nu functiona monitorul, trebuia sa decida aia...penalty si gata! La prima faza nu se impuna rosul, a atins mingea mai intai, si nici n-a avut intensitate, dovada ca jucatorul de la U s-a ridicat imediat!

Ba prostu' natiei, trebuie ca musai sa-l umple de sange sau sa-i rupa tibia pentru a fi sanctionat cu ''rosu''?! Jijisti fara creier... Si va dati de ceasul mortii cand fa talaii de Tava Popescu sau Lemn Tanase se schimonosesc ca ramele pe uscat fara sa-i atinga nimeni!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

icostin66
icostin66  •  26 Iulie 2022, 14:10
Postat de xclx. pe 26 Iulie 2022, 12:35

Daca era VAR, Serban nu lua rosu pentru ca se analiza faza... Si ea incepe cu 2 faulturi grosolane alre jucatorilor de la U

...:) El lua ROSU si daca meciul era oprit de arbitru pentru varii motive ... Oricum, cred ca ai vazut meciul la radio...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează