FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali e dezamăgit de Neubert, dar îl va costa să scape de el » Ce sumă ar trebui să-i plătească

Articol de , , - Publicat marti, 26 iulie 2022 09:27 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 10:43

TonI Petrea a demisionat luni dimineață de la FCSB, după ce sugerase în urma eșecului cu Rapid, 0-2, că avea de gând să renunțe la post. Surprinzător e că Becali nu-l mai vrea nici pe preparatorul fizic german Thomas Neubert, pe care îl readusese ca pe un magician.

Eșecurile cu Saburtalo (0-1) și cu Rapid (0-2) au provocat schimbarea conducerii tehnice de la FCSB, deși sezonul tocmai a început și echipa nu a apucat să rateze vreun obiectiv. Anton Petrea l-a anunțat ieri dimineață pe Becali că renunță la postul de antrenor principal. 

După partida pierdută în Giulești cu 0-2 el lăsase să se înțeleagă că avea de gând să demisoneze. 

„Voi avea o discuție cu conducerea și apoi o să hotărăsc ce e de făcut mai departe" a fost declarația tehnicianului.

Cluburile din Liga 1 își asigură 151,5 milioane de euro! Detaliile înțelegerii + Două echipe s-au opus noului contract
DREPTURI TV
Cluburile din Liga 1 își asigură 151,5 milioane de euro! Detaliile înțelegerii + Două echipe s-au opus noului contract

Becali nu-l mai crede bun pe Neubert

Discuția a fost, de fapt, un anunț că el pleacă. „M-a sunat dimineață și mi-a zis că nu mai continuă fiindcă echipa nu merge și el crede că ar fi mai bine să vină un alt antrenor, cu care să ne calificăm în Conference League”  a povestit Becali. Returul cu Saburtalo, în turul al doilea preliminar din competiția europeană, va fi disputat joi, pe Arena Națională.

Gigi nu e hotărât să angajeze imediat un „principal”. Mihai Pintilii va conduce echipa în perioada următoare. Pentru că nu deține nicio licență pentru antrenorat, el îl va avea alături pe Cristian Țermure și Dacian Nastai, posesori al licenței Pro.

Surpriza, în toate mișcările care au loc la FCSB, o reprezintă situația în care a ajuns Thomas Neubert. Becali vrea să scape de preparatorul fizic german, de a cărui activitate e dezamăgit. 

Gigi s-a exprimat recent și în public despre condiția fizică precară în care se găsesc fotbaliștii lui. Patronul a ajuns să fie convins că aceasta ar fi explicația principală pentru jocul slab și pentru rezultatele dezamăgitoare.

Dacă Becali îl dă afară pe Neubert, costă

Mihai Stoica a scris ieri pe Facebook că „indiferent de antrenorul principal care va fi angajat, Neubert o să continue alături de noi”, dar statutul germanului nu mai e la fel de bun cum era în momentul în care a fost reangajat. 

El mai are contract valabil un an, adică până la sfârșitul acestui sezon, și nu e interesat să demisioneze. Dacă Becali hotărăște să-l dea afară trebuie să-i achite tot salariul pentru următoarele 12 luni sau să negocieze cu Thomas o despărțire mai ieftină, cu numai câteva luni plătite ca despăgubire.

Neubert e cel mai bine plătit preparator fizic din tot sportul românesc, cu 10.000 de euro lunar. El a ajuns să aibă o cotă foarte bună mai ales datorită primului mandat pe care l-a avut în România, între 2012 și 2014. 

În perioada aceea a colaborat cu Reghecampf, antrenorul care-l adusese în Liga 1, și au câștigat împreună două titluri de campioni. Cuplul Reghecampf-Neubert a calificat-o pe FCSB în grupele Champions League în 2013, după ce roș-albaștrii au trecut de Legia Varșovia în play-off. De atunci nu a mai reușit nicio formație românească să ajungă în grupele Ligii Campionilor. 

Dacă voi găsi un nou antrenor până joi va fi bine pentru cel care o să vină, fiindcă eu cred că ne calificăm, o eliminăm pe Saburtalo, și atunci noul "principal" va fi pe cai mari. Mă gândesc că poate va zice Domnul: «Ia să nu mai râdeți voi de Gigi, prietenul Meu, și să-i dau să spulbere Europa!»

- Gigi Becali, patronul FCSB, la Pro Arena

VIDEO Cauza ascunsă a căderii FCSB? „Au ales ca să nu se supere patronul”

Citește și: 

Nicolae Dică, gata de revenirea la FCSB: „În mare parte ne-am înțeles!” » Când va fi discuția decisivă cu Becali

S-a prăbușit complet » Tavi Popescu n-a fost așa de slab nici când a debutat!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
laur_gr
laur_gr  •  26 Iulie 2022, 18:06

de ce sa-l dea afara? inainte era bun si acum nu mai e? Tin minte pe vremea lui Reghe ca spunea ca pregatirea fizica a fost gandita ca echipa sa fie 100% in octombrie-noiembrie. Reghe spunea asta si preparator era Neubert. Era septembrie si spunea ca acum e doar 75%. N-are cum sa fie echipa la fel din prima pana-n ultima etapa.

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Iulie 2022, 15:33

“Gigi, prietenul meu”

cornelconasu
cornelconasu  •  26 Iulie 2022, 14:05
Postat de vasileroaita pe 26 Iulie 2022, 11:03

Este evident, de mult timp, că Neubert nu mai are acces la o anumită farmacie germană.

Ba da, dar nu e momentul acum !!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează