FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ce-a ajuns Academia lui Dinamo: „20 de mingi la 5 grupe. Dacă se sparge una, e «război nuclear»!”

Unul dintre obiectivele manegementului spaniol de la Dinamo este să consolideze centrul de copii și juniori al grupării. +28   FOTO
Unul dintre obiectivele manegementului spaniol de la Dinamo este să consolideze centrul de copii și juniori al grupării.

Articol de - Publicat joi, 17 septembrie 2020 17:02 / Actualizat joi, 17 septembrie 2020 18:13

DINAMO. Unul dintre obiectivele manegementului spaniol de la Dinamo este să consolideze centrul de copii și juniori al grupării.

În sensul că trebuie investit, întrucât Academia Dinamo a produs și fotbaliști, și rezultate, numai pe durata managerului Gabriel Răduță câștigându-se 9 trofee naționale în perioada 2013-2020. Mai exact 5 campionate, 2 Cupe și 2 Supercupe, 18 finale la juniorii A, B și C.

Toți îl așteaptă pe spaniol

Doar că mai e mult până departe. Astăzi, a fost o ședință cu toți antrenorii de la centru, cu managementul actual al roș-albilor, nu s-a ajuns, practic, la nicio concluzie concretă. "Nu mai e nimeni manager, ne-a zis că o să vină un spaniol, momentan, e din rău în mai rău. El va reglementa tot", s-au plâns antrenorii. 

Așa cum GSP.RO a anunțat aseară, unul dintre apropiații lui Pablo Cortacero, este vorba de Rafael Salguero, se va ocupa de conducerea Academiei.

"Aveți grijă să nu spargeți vreuna!"

Dar ce se întâmplă până vine Salguero? "Au 20 de mingi la 5 antrenori, la 5 grupe. Dacă se sparge vreuna, cumva, iese război nuclear, le-au spus tehnicienilor să le spună copiilor să aibă grijă să nu se întâmple ceva rău! Nu au materiale de antrenament, toată lumea îl așteaptă pe spaniol. 

Fac antrenamente pe "Piți Varga". Am înțeles că e posibil să le mărească salariile antrenorilor, Doamne ajută!, dar până nu vezi ceva clar, nu ai cum să crezi", a dezvăluit Gabi Răduță, ex-managerul juniorilor.

Răduță: "Nu vrem să dăm clubul în judecată"

Momentan, sunt întârzieri salariale și la angajații de la centru. "Știi cum e acolo, la Dinamo? Ca la 6 din 49! Nu știi când iei banii sau dacă-i iei, e o surpriză totală. Eu, de exemplu, nu am luat banii din ianuarie. Tot mi-au promis și mie, și lui Dănciulescu că ne vom lua restanțele. Am hotărât amândoi să nu dăm clubul în judecată, dar să nu fim luați de fraieri!", a povestit Răduță.

Reproșurile lui Răduță

Răduță are reproșuri vizavi de noua conducere: "Și Dorin Șerdean, președintele executiv, a vorbit frumos despre academie, că a găsit un centru bun, din care ies copii de calitate. OK, dacă spaniolii nu știau cine a făcut toată munca la club - mulți cred că ăia de i-au găsit pe acolo au crescut copiii de viitor ai lui Dinamo, ori ei nu știau cum să le dea în cap -, puteau să pună mâna pe telefon să se intereseze. 

Da, eu cu antrenorii, cu copii, noi toți am construit Academia lui Dinamo! Stăteam de vorbă, că nu discută cu ursu din pădure. Puteam rămâne acolo, să cresc valoarea clubului, așa cum am mai făcut-o, alături de managerul spaniol adus de ei".

"Am scos fotbaliști pe bandă rulantă, vedeți și voi în presă, 5 ani de aici încolo Dinamo trebuie să fie în toate finalele la toate categoriile la ceea ce am lăsat acolo" - Gabriel Răduță, ex-manager Academia Dinamo

Antrenori "retrogradați"

Doi dintre antrenorii de succes ai centrului au fost îndepărtați. Iulian Mihai (U17), campion cu juniorii B, și Mihai Dobre (U19), patru finale, au fost schimbați cu Ionel Augustin și cu Gică Mihali, foste glorii ale grupării. "Pe Dobre l-au mutat la grupa 2007, ce poți să faci acolo?! Iar pe Iulian îl țin în stand by, au zis că-i găsesc și lui ceva, să aibă răbdare", a dezvăluit Răduță.

VIDEO Dezvăluiri incredibile din birourile de la RIN: „Lui Negoiță îi ajungeau la urechi minciuni și lucruri neadevărate! Ei au decis soarta lui Dinamo”

FOTO Imagini din „derby-ul” Dinamo II - FCSB II 3-2

+24 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. UPDATE EXCLUSIV Pablo Cortacero, măsură clară la Dinamo: cinci contracte noi pentru „câini”

EXCLUSIV Cortacero așteaptă banii unui fond elvețian de investiții » Șeful lui Dinamo mai aduce un spaniol, omul lui de încredere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
creeperno
creeperno  •  17 Septembrie 2020, 22:41

De fiecare data cand apare ceva rau despre fcsb, e logic sa fie inventat ceva rau si despre dinamo

915542705250791
Aurel Stana  •  17 Septembrie 2020, 16:34

ziaristi astia de doi lei cred ca sant platiti de ROTARU clona Craiova despre ei se scrie doar de bine iar de echipele Steaua si Dinamo doar magarii minciuni si barfe

Vezi toate comentariile (2)
Comentează