FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

Ce credea un fotbalist din Liga 1: "Ambiţia românilor este să vină în Germania şi să fure maşini"

Articol de GSP - Publicat luni, 21 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 ianuarie 2013 17:16

România nu este văzută prea bine în alte ţări, la fel este şi în cazul Poloniei. Fundaşul Piotr Celeban a explicat într-un interviu acordat presei poloneze ce părere avea despre România înainte să se transfere la Vaslui.

"Este cunoscut faptul că în Polonia există stereotipuri atunci cînd vine vorba despre România. Noi ne gîndim că ambiţia românilor este să vină în Germania şi să fure o maşină. Dar vă asigur că România nu este o ţară înapoiată, aşa cum unii ar putea crede. Este un stat membru al Uniunii Europene! Creşte rapid şi se îndreaptă spre cele mai înalte standarde.

Bucureştiul este un oraş frumos, şi nu numai. Mă simt în siguranţă aici, nu am avut probleme cu hoţii. Nu-mi lipseşte nimic aici. Este plăcut că oamenii mă recunosc şi mă salută pe stradă", a spus Celeban în presa din ţara sa natală, conform ziare.com.

Totuşi, Celeban are şi o nemulţumire: "Este foarte frig aici, temperaturile ajung la -20 de grade în fiecare iarnă. Cred că ăsta este singurul lucru neplăcut".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
breitner
breitner  •  22 Ianuarie 2013, 08:42

Hoti mai mari sunt polonezii : persoana din germania de la care am luat eu masina m- intrebat la telefon daca sunt polonez ! I-am spus ca nu, sunt roman, mi-a dat adresa si am cumparat masina. Mi-a spus ca a vandut o masina la polonexi si i-au dat bani falsi!!!

cordos_eu
cordos_eu  •  21 Ianuarie 2013, 23:25

oricum, lasand gluma la o parte, Vasluiul si acea parte a Moldovei nu este atat de atractiva ca altele in Romania. dar s-au mai schimbat lucrurile la Vaslui precum s-au schimbat si la Bacau. sper sa reuseasca sa se apropie de Bucovina si Iasi.

cordos_eu
cordos_eu  •  21 Ianuarie 2013, 23:23
Postat de dakesis pe 21 Ianuarie 2013, 21:10

Omul e just. Bravo lui! Am fost de cateva ori in polonia, ma duc mereu si fosta mea prietena e poloneza. Are dreptate cu privire la faptul ca romanii sunt vazuti foarte prost acolo. Eu macar sunt mandru ca am reusit sa arat catorva zeci de oameni ca romanii pot fi si altfel. Si sunt mult mai dezvoltati decat noi la infrastructura (asta si ca urmare a CE, am fost acolo si inainte si dupa, si asta se vede). Polonia a accesat vreo 90% din fondurile Europene disponibile (adica le-a si folosit). Noi n-am fost in stare sa luam decat 10%. E pacat ca avem asa imagine proasta, dar usor-usor se schimba lucrurile. Polonia este mare, locuri mai nasoale exista mai ales in est si sud, dar nordul este cool

lucrurile se schimba sau nu se schimba. :)) slavii asa sunt! ei n-au respect decat poate pentru nemti si cativa alti mai mari.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează