FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Ce dezastru! Cât timp a fost închisă Arena Națională de la inaugurare: „E inadmisibil!”

Arena Națională, cel mai costisitor stadion construit în România, cu un preț de 235 de milioane de euro, e iarăși declarat inutilizabil
Arena Națională, cel mai costisitor stadion construit în România, cu un preț de 235 de milioane de euro, e iarăși declarat inutilizabil

Articol de , , - Publicat luni, 21 decembrie 2020 08:24 / Actualizat luni, 21 decembrie 2020 08:39

Arena Națională, cel mai costisitor stadion construit în România, cu un preț de 235 de milioane de euro, e iarăși declarat inutilizabil, de această dată din cauza acoperișului, și se pregătește să adune un an din perioadele în care a fost închis din cauza diverselor probleme.

Stadionul Arena Națională e iarăși cu lacătul pe el. De această dată din cauza problemelor apărute la acoperiș, care a fost avariat serios în timpul ninsorii din București și care acum prezintă risc de prăbușire. Din acest motiv, meciul de astăzi dintre FCSB și Sepsi, care era programat aici, se va disputa la Mogoșoaia, în baza FRF.

10% din timp Arena Națională a fost închisă

Nu doar că nu e prima dată când Arena devine inutilizabilă din cauza proastei gestionări, dar de când a fost inaugurată, în toamna lui 2011, a adunat până în prezent aproape un an întreg în care a fost închisă. Și două au fost de fiecare dată problemele care au impus intrarea stadionului în „carantină".

6 septembrie 2011 a fost data la care s-a inaugurat Arena Națională, când s-a disputat meciul România - Franța 0-0. Chiar după meciul care a deschis arena, stadionul a trebuit să fie închis. Din cauza calității suprafeței de joc, care s-a prezentat în condiții deplorabile la confruntarea cu Franța. 

De atunci, n-a existat an în care Arena să nu fie declarată indisponibilă pentru meciurile de fotbal. An de an! Fără nicio excepție. Și până în prezent, cu tot cu zilele care au trecut de când a fost închis săptămâna trecută, s-au adunat nu mai puțin de 357 de zile! Iar wekeendul viitor se va împlini un an întreg în care stadionul a fost închis din cauza problemelor pe care le-a avut!

Toate momentele în care Arena Națională a fost blocată de probleme

Ce dezastru! Cât timp a fost închisă Arena Națională de la inaugurare: „E inadmisibil!”

Primarul Capitalei consideră inadmisibil ca pentru acoperișul de pe stadion să nu fi fost cuprins, în niciun contract, mentenanța acestuia. Strict legat de cazul de față, de modul în care s-a ajuns la defectarea acestuia, precum și de modul ulterior de gestionare a problemei, Corpul de Control al Primarului va derula în următoarea perioadă o anchetă
Comunicat Primăria București

3.394 de zileau trecut de când Arena Națională a fost inaugurată

357 de zilereprezintă perioada cumulată în care stadionul a fost închis

10 gazoanea avut până acum Arena Națională

235 de milioane de euroau fost costurile totale ale stadionului, dintre care 25 de milioane exclusiv pentru acoperiș

13 iuniee data la care Arena Națională va găzdui primul meci de la Campionatul European, Austria - Macedonia

FCSB, cel mai des gazdă

Până acum, pe Arenă au avut loc 240 de meciuri. Echipa care a fost cel mai des în calitate de gazdă e FCSB, de nu mai puțin de 153 de ori, ceea ce înseamnă aproape 65%. Dinamo are doar 40 de meciuri, iar echipa națională 26. Alte echipe care au mai ales acest stadion: Rapid, Oțelul, Astra, dar arena a găzduit și finale de Cupa României, de Cupa Ligii sau Supercupa României. 

Arena a găzduit și 3 concerte: Red Hot Chili Peppers (2012), Depeche Mode (2013), King of Leon (2017), dar și alte evenimente: Congresul Alianței USL (2012), anunțarea candidaturii lui Victor Ponta (2014) și prezentarea trofeelor de Grand Slam pe care Halep le-a câștigat în 2018 și 2019.

Arena Națională a costat cel mai mult

Ce dezastru! Cât timp a fost închisă Arena Națională de la inaugurare: „E inadmisibil!”

VIDEO. Arena Națională, transformată în spital modular de izolare și tratament pentru COVID-19

Citește mai multe știri despre Arena Națională:

Acoperișul de pe Arena Natională stă să ne cadă în cap înainte de Euro! Detalii șocante + cum au reacționat Firea și Nicușor Dan

Gabriela Firea reacționează, după apariția problemelor de la Arena Națională: „E responsabilitatea lor să ia măsurile necesare”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
boolah
boolah  •  22 Decembrie 2020, 00:26

Ati uitat de concertul Metallica ... dar cu tot cu ala, tot a fost folosit mult prea putin (Cluj Arena a fost inaugurat tot in 2011, a costat 45 de milioane nu 60, deci de 5 ori mai ieftin si a avut concerte Scorpions, Smokie, Roxette, Deep Purple, UB40, Andrea Bocelli, Depeche Mode, 5 editii Untold (Robbie Williams, The Prodigy, Black Eyed Peas, Bastille, Jason Derulo, The Chainsmokers, Ellie Goulding, Faithless, Avicii, David Guetta, Armin, Afrojack, etc) iar ca evenimente sportive a avut pe langa meciuri gen Romania - Spania/Danemarca/Muntenegru sau de liga nationala si meciuri europene de rugby, campionate internationale de atletism, meciuri de fotbal american, etc.

cornelcc
cornelcc  •  21 Decembrie 2020, 16:27

Anunțarea candidaturii lui Victor Ponta in 2014 o puteti trece ca inca un meci in contul lui dinamo, doar pchassiddb erau acolo, in corpore!

rumunek
rumunek  •  21 Decembrie 2020, 14:46

Pentru cei care au curiozitatea sa afle, va sugerez sa comparați Arena Naționala cu Stadion Narodowy din Varșovia. Sunt pe același proiect, doar cel din Polonia are 60000 de locuri. Plecați de la cum arată, apoi căutați sa vedeți ce evenimente au fost organizate acolo și cât de des. Normal, informațiile sunt publice, inclusiv bugetul de venituri și cheltuieli. Vedeți câți oameni și firme au de lucru pe lângă acest stadion. Acum 3 ani, daca nu ma înșel, cheltuielile erau de 42 milioane zloți, iar veniturile de 44, din care 4 milioane venite in urma unui contract referitor la denumirea stadionului, plătit de o companie energetică cu participarea statului, PGE. O sa spuneti ca nu merita, dar luați in calcul ca s-a asigurat mentenanta, ca s-au plătit salarii, ca au fost evenimente din care au câștigat organizatori și participanți, s-au întors impozite iar oamenii au primit entertainment. Adică stadionul și-a atins scopul existentei. Nu am dat un exemplu din Germania sau USA, ci din Polonia. Apropo, acolo nu este obligată sa joace nici o echipa de club, doar naționala. Autoritățile locale fac stadioane pentru oricare echipa din oraș, bineînțeles in parteneriat cu cluburile, nu doar din bani publici. Exemplu Cracovia, unde orașul a susținut construcția a 2 stadioane, pentru Wisla și Cracovia, aflate la distanța de max 1 km. Asta in situația in care pe niciunul nu s-a jucat la EURO. Pentru ca ambele echipe sunt ale locuitorilor, autoritățile nu au ales aia e echipa noastră si aia nu

Vezi toate comentariile (13)
Comentează