FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL

Ce i-a spus Făcăleaţă lui Penescu înainte de a-l vizita pe arbitru: "Mă duc la Corpodean, că vine Moşu'!"

Cornel Penescu a venit la Ploiești împreună cu avocatul său de la Pitești, Bogdan Păun
Cornel Penescu a venit la Ploiești împreună cu avocatul său de la Pitești, Bogdan Păun

Articol de - Publicat marti, 13 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 martie 2012 22:36

Expresia a fost folosită de Făcăleaţă înainte de a pleca spre locuinţa lui Corpodean, în preajma Crăciunului din 2008. Penescu a reacţionat vehement şi ironic pe durata audierii lui Ianovschi, întrerupînd depoziţia martorului DNA cu replici ofensive. Următorul termen: 19 aprilie.

Zi tensionată pentru inculpaţii din "Dosarul Penescu", ajuns, ieri, la al 42-lea termen la Tribunalul Prahova: instanţa prezidată de judecătorul Iulian Dinu l-a audiat pe cel mai important martor al acuzării, Mihăiţă Ianovschi.

Iar fostul arbitru divizionar B a stat la pupitru, pentru depoziţie, mai bine de jumătate de ceas. Un interval de timp în care a vorbit despre subteranele cazului, iar "lotul Penescu", înţesat de avocaţi, a stat numai ochi şi urechi la cuvintele rostite de omul care l-a descoperit pe Bogdan Stancu. Îmbrăcat la patru ace şi mai rotofei la figură decît în perioada cînd conducea Argeşul, Penescu a stat ca pe ghimpi în sală, a încercat să zîmbească, dar a şi reacţionat virulent sau ironic la anumite afirmaţii ale lui Ianovschi.

Întîlnire acasă la Ianovschi
Acesta a povestit cum i-a făcut conexiunea către Aurelian Bogaciu şi Sorin Corpodean. Ianovschi: "Domnul Penescu m-a întrebat dacă ştiu arbitri cu care se poate vorbi spre a favoriza pe FC Argeş şi să-i pun în legătură cu Liviu Făcăleaţă, directorul de la societatea PIC. Cu Bogaciu eram în relaţie de prietenie mai veche, am fost şi la nunta lui, iar înaintea partidei FC Argeş - U Craiova, pe care urma s-o conducă, a venit la mine acasă. I-am zis că va sosi şi Făcăleaţă, cu care se cunoştea însă. Am văzut împreună un meci la televizor, s-a discutat despre fotbal în general, n-am auzit să se pomenească ceva despre sume de bani cu privire la jocul de a doua zi".

"E OK cu Bogaciu şi Corpodean"
Iar despre Corpodean: "În preajma Crăciunului din 2008, Făcăleaţă mergea la Oradea şi m-a rugat să discut cu Sorin, fiindcă dorea să treacă pe la el, în drum, «că vine acum Moşul». Asta a fost expresia folosită". Penescu a intervenit imediat de pe bancă, rîzînd şi ironizînd detaliile oferite de Ianovschi: "Să ne zică şi cum ducea Moşul. Cu renii?".

Stăpîn pe sine şi refuzînd să cedeze în faţa apropourilor făţişe ale avocaţilor legate de faptul că ar fi pactizat cu procurorii spre a scăpa de acuzaţii penale, Ianovschi a explicat apoi că nu l-a mai interesat rezultatul discuţiilor dintre Făcăleaţă şi arbitri: "Mi-a zis decît că e OK! Şi cu Bogaciu, şi cu Corpodean".

"Penescu mă mai întreba despre arbitri «prietenoşi», şi înainte de delegări, şi după ce afla brigăzile. Dar eu eram în lotul secund, nu prea-i ştiam pe cei din liga întîi" (Mihăiţă Ianovschi, martor DNA)

"Domnul Penescu mi-a spus într-o zi că se cunoaşte foarte bine cu preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, şi că e dispus să plătească o sumă de bani pentru a mă ajuta să promovez în lotul A. Nu ştiu însă să se fi pus vreodată această problemă la comisie" (Mihăiţă Ianovschi, martor DNA)

462162-caseta-dosar-mita-pentru-arbitri.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
spivak
spivak  •  13 Martie 2012, 09:44

Bine, dar lui Ianovschi câţi ani îi dă? Că e băgat până la gât.

terminatorul2
terminatorul2  •  13 Martie 2012, 01:26

Prin 2035 se va solutiona dosarul , baaiiii , ori aveti dovezi si ii condamnati ori lasati circul .

terminatorul2
terminatorul2  •  13 Martie 2012, 01:26

Prin 2035 se va solutiona dosarul , baaiiii , ori aveti dovezi si ii condamnati ori lasati circul .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează