FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ce șanse mai are Becali în litigiul cu Armata » Opt motive care îl fac să spere într-o victorie

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2017 00:01

ÎCCJ nu va lua de la capăt judecarea litigiului dintre Becali și Armată, se va pronunța numai pe legalitatea procedurii de la Curtea de Apel.

Curtea de Apel a stabilit că Becali nu mai poate fi patronul Stelei. Societatea trebuie să-și modifice și numele de la Registrul Comerțului, după ce pierduse deja marca în favoarea Ministerului Apărării. "Cu recurs", se încheie textul deciziei. Becali a crezut că mai are o șansă la instanța superioară, Înalta Curte de Casație și Justiție. În două săptămâni însă, el s-a resemnat: "Nu e nici o problemă, noul nume al echipei va fi Star București".

Răspunsul va veni curând. Steaua are 30 de zile la dispoziție să înainteze cererea de recurs, iar ÎCCJ trebuie să răspundă în maximum 30 de zile dacă acceptă sau respinge solicitarea. În varianta fericită pentru Gigi, Înalta Curte ar casa decizia de la Apel și ar trimite dosarul pentru rejudecare. Noul Cod Civil cuprinde, la articolul 483 opt motive pentru care s-ar putea ajunge la așa ceva, la desființarea hotărârii.

Articolul 488. Motivele de casare:

  • 1. Instanța nu a fost alcătuită potrivit dispozițiilor legale.
  • 2. Hotărârea a fost pronunțată de alt judecător decât cel care a luat parte la dezbatarea pe fond a procesului.
  • 3. Hotărârea a fost dată cu încălcarea competenței de ordine publică a altei instanțe, invocată în condițiile legii.
  • 4. Instanța a depășit atribuțiile puterii judecătorești.
  • 5. Prin hotărârea dată, instanța a încălcat regulile de procedură.
  • 6. Hotărârea nu cuprinde motivele pe care se întemeiază sau cuprinde motive contradictorii.
  • 7. S-a încălcat autoritatea de lucru judecat.
  • 8. Hotărârea a fost dată cu aplicarea greșită a normelor de drept material.

În ediția tipărită afli părerea unui avocat despre șansele să se schimbe decizia, dar și care sunt argumentele lui Talpan, cum se procedează la ÎCCJ și care e cea mai mare temere a lui Becali. Poți "răsfoi" Gazeta și în varianta digitală, aici!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (96)
865956893481791
Dumitru Popa  •  06 Ianuarie 2017, 09:10

Instanta de rahat. Pai Dinamo, Rapid nu sunt in aceeasi situatie. Ce dracu armata avem si noi care cere bani sa joace fotbal.....doar in Romania se poate. In 20 de ani i-a durut in basca cand luau de boul de Becali 25000 euro pe luna.Singurul din tara de fapt...Eu as judeca asemenea cazuri in alta tara, la noi nu este competenta doar influente.

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  05 Ianuarie 2017, 13:41
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

:) DACA EXISTA PE SITE..VREUN VANATOR DE SWANS CARE DA 2 LEI PE CE INDRUGI TU...SA MA ANUNTI..HAI CU SICK

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  05 Ianuarie 2017, 13:37

... si UN SINGUR MARE MOTIV PENTRU CARE SUPORTERII FCSB VOR CA BECALI SA CASTIGE! Asa as continua eu articolul asta. In realitate, fcsbstelistii care se agita pe net dar si suporterii care merg la meciuri au o singura mare problema: daca ciobanul lor pierde procesul, el va trebui sa achite si o suma uriasa pe care e clar ca la momentul asta nimeni din fotbalul romanesc n-o poate achita. Asa ca cel mai cuminte lucru e sa declare insolventa si sa se duca undeva prin liga a V-a ca s-o ia de la capat, daca mai vrea asta, eventual alaturi de noua echipa a Armatei, condusa de Lacatus. In cazul asta fcsbistii nu vor mai avea echipa in primul esalon vreo cativa ani, ceea ce pentru ei e un dezastru. Daca scenariul asta va fi in cele din urma real, Becali va vedea cu ochii lui ce suporteri a avut el atata timp. Pentru ca nu cred ca mai ramane unul langa el. Daca tot trebuie s-o ia de jos, toti fcsb-istii de azi se vor duce catre Steaua...echipa Armatei, care de bine de rau, il va avea pe lacatus acolo si cel mai important lucru, va juca pe ...Ghencea. O Ghencea renovata din temelii. Care fcsb-ist de azi e atat de prost sa stea cu ciobanul si cu ,,Star Bucuresti" si sa joace pe stadioane inchiriate, cand Steaua are din nou echipa si stadion adevarat. Dar de recunoscut, n-o sa recunoasca unul in vecii vecilor ca asa e si li se rupe de fcsb. Cel mai bun test, care confirma ce am spus eu, ar fi ca Armata sa poata juca cu CSA Steaua din primul an in liga I. Ar fi soc in Ghencea, va zi

Vezi toate comentariile (96)
Comentează