FOTBAL  »  Superliga  »  CE SPUNE REGULAMENTUL

Ce se întîmplă cu Gardoş? Riscă pînă la 24 DE ETAPE de suspendare. LPF va judeca miercuri cazul

Cosmin Gardoş este afectat de accdentarea lui Băcilă şi dimineaţă a fost să-l viziteze la spital
Cosmin Gardoş este afectat de accdentarea lui Băcilă şi dimineaţă a fost să-l viziteze la spital

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 septembrie 2011 14:09

Florin Gardoş, stoperul Stelei, este pasibil de suspendare între 16 şi 24 de jocuri pentru accidentarea deosibit de gravă ( fractură de tibie şi peroneu) provocată duminică fotbalistului Cosmin Băcilă (28 de ani), în partida Steaua - Pandurii Tg. Jiu, 1-2.

Potrivit Regulamentului disciplinar, fapta comisă de Florin Gardoş (22 de ani) se încadrează la paragraful 2.4 (a) de la articolul 63 – Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaş roşu) de arbitru: lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului:
-suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau
- de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei; în caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin certificat medico-legal.

Vezi VIDEO cu accidentarea produsă de Gardoş lui Băcilă

Gardoş ar putea beneficia de clemenţă din partea Comisiei de Disciplină a LPF, care va judeca miercuri cazul, datorită declaraţiilor oficialilor clubului gorjean. "Gardoş nu a vrut să-i rupă piciorul lui Băcilă. E drept, că alunecarea stelistului a avut intensitate mare, dar ghinionul lui Băcilă a fost că tocmai se întorcea şi l-a prins cu piciorul pe pămînt", a precizat antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş.  

Gardoş l-a vizitat pe Băcilă în această dimineaţă la spitalul Elias, de unde gorjeanul urmează să fie mutat la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru a fi operat de doctorul Ionuţ Codoreanu. După accidentarea lui Cosmin, Gardoş şi-a pus mîinile în cap în momentul în care şi-a dat seama cît de gravă este situaţia.

COMPONENŢA COMISIEI DE DISCIPLINĂ A LPF

Ion Neagu - preşedinte
Florin Gâtejan - vicepreşedinte
Mircea Medişanu - membru
Ion Sburlea - membru
Constantin Coblişan - membru
Alina Ştefănescu - secretar

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (105)
antigipsy
antigipsy  •  19 Septembrie 2011, 22:36

In cazul in care Gardos va fi suspendat cat Bacila, ar trebui ca si cei care accidenteaza (involuntar, ori mai grav, beti, la volan!) pietoni, sa le fie suspendat carnetul atat timp cat victima nu va putea merge. Iar daca victima moare, pe viata! Insa, intreb eu, se intampla asa ceva? Omoara astia pe strazi, oameni, intr-o veselie, si nu se intampla mare scofala cu ei.

faraon27
faraon27  •  19 Septembrie 2011, 20:30

nu cred ca vreun fotbalist doreste asa ceva, indiferent de inversunarea cu care joaca! sigur a regretat din prima clipa . dar un an suspendare m-i se pare putin cam mult.

123mihai123
123mihai123  •  19 Septembrie 2011, 20:00
Postat de flafy pe 19 Septembrie 2011, 18:53

yo propun sa fie suspendat pana isi revine Bacila!asa ceva este inadmisibil!!!caracter zero ca toata echipa stelei si ca toti suportrii ei!

asa echipe asa suporteri. tu esti dinamovist, mai multe nu trebuie sa spun.

Vezi toate comentariile (105)
Comentează