FOTBAL  »  LIGA 1  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Ce voiau de fapt investitorii spanioli de la Dinamo: „Bani n-avem, vrem doar să devenim proprietari!”

Ioan Andone, intermediarul vânzării lui Dinamo către spanioli
Ioan Andone, intermediarul vânzării lui Dinamo către spanioli

Articol de - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 17:10

Afacerea cu spaniolii pe care Ioan Andone i-a introdus la Dinamo e ca și anulată. Negoiță și oamenii lui le-au cerut să probeze cumva că dispun de sumele pe care promit că au să le investească. N-au putut să demonstreze nici cu extras de cont, nici cu vreo garanție.

  • Ioan Andone a încercat să medieze vânzarea clubului Dinamo către un grup de investitori spanioli;
  • Negocierile au întâmpinat probleme, ca de fiecare dată în cazul cedării clubului. Datoriile pe care formația lui Ionuț Negoiță le are i-au pus pe gânduri pe spanioli;
  • Aceștia nu avea banii necesari tranzacției și aveau alte planuri cu echipa

Grupul investitorilor spanioli hotărâți să salveze clubul Dinamo a participat la negocierile cu Ionuț Negoiță doar cu intenții, cu nimic concret, și tranzacția e ca și anulată, părțile doar mai trag de timp înainte să întrerupă tratativele. Surse apropiate de spanioli pretind că ar mai fi vorba numai despre redactarea documentelor, un proces pe care l-au tot reluat fiindcă nu se înțelegeau cu oficialii clubului. Realitatea e că trupa pe care o conduce Herminio Menendez, un fost canotor medaliat olimpic, a apărut la București doar cu dorința de a deveni proprietară a societății, nu a prezentat nimic clar. 

Cât sunt dispuși spaniolii să dea pe Dinamo?

Spaniolii au verificat contabilitatea, au negociat cu Negoiță modul în care se angajau să-i achite actualului acționar majoritar sumele pe care el le are de recuperat. Când li s-a cerut să prezinte o garanție de vreun fel, un extras care să arate că dispun de banii necesari sau vreo altă valoare, au recunoscut că nu sunt în stare să arate nimic!

A dat „țeapa istoriei” 

Herminio, angajat ultima oară într-un club din liga a treia spaniolă, ar fi falimentar, cu conturile poprite de ani de zile în Spania. Asociatul lui român, Toni Curea, e cel care a intermediat legătura cu Dinamo. Curea a participat la unul dintre cele mai proaste transferuri din istoria campionatului românesc. 

În sezonul trecut, el l-a adus la CFR pe Julio Baptista, brazilianul fost la Real Madrid. Baptista se lăsase de jucat fotbal de doi ani, dar agentul l-a convins pe patronul Varga să gireze un contract care îi asigura fostului fotbalist 50.000 de euro lunar! CFR a scăpat de Julio după mai puțin de o jumătate de an în care se convinsese că din brazilian mai rămăsese doar numele, nu mai era capabil să joace nici măcar în campionatul românesc. 

Datoriile lui Ionuț Negoiță

Dinamo are, potrivit contabilității oficiale, datorii de 18 milioane de lei, o mare parte din sumă fiind de plătit către Negoiță. Debite noi ar mai putea apărea în viitor, din moment ce contabilitatea nu reține datoria de un milion de euro către Vasile Șiman, din "afacerea Șerban". Indiferent de modul în care Ionuț Șerban va pleca de la club, Dinamo va avea de achitat un milion de euro. Din cauza asta, Negoiță și ceilalți oficiali ai clubului le-au cerut spaniolilor să demonstreze cumva că ar fi capabili să plătească. Și nu au putut ibericii să indice niciun cont, nicio sursă de finanțare. 

Ce urmăreau: să vândă totul 

De ce au apărut spaniolii într-un context complicat, cu datorii și cu suporterii împărțiți, când ei nu au banii necesari să stingă datoriile? Sperau să capete dreptul de a conduce clubul și să lichideze ultimele bunuri. Sorescu, mai ales, dar și Ricardo Grigore, Moldoveanu, Mihaiu sunt fotbaliști tineri care pot fi vânduți. Planul ibericilor conținea vânzarea acestor jucători în perioada următoare, pentru a finanța astfel activitatea curentă și plata datoriilor către Negoiță. 

Andone e emblema 

Herminio Menendez, Ioan Andone și Toni Curea nu au apărut singuri în negocieri. L-au prezentat drept simbol pe "Fălcosul", fost căpitan și fost antrenor al "câinilor". Andone are o casă în Spania, o țară în care se află și în perioada aceasta, și funcționează în schemă cam ca Duckadam la FCSB, ca o imagine pe care o folosesc afaceriștii reali. Fostul internațional a susținut permanent că intenția asociaților lui e serioasă, că ar fi cea mai bună soluție pentru viitorul clubului. 

Negoiță anunțase că era dispus să cedeze clubul în schimbul unui leu, doar cât să nu fie gratis. În spatele leului sunt datoriile pe care le-a acumulat societatea pe care acționarul a trecut-o și printr-o insolvență, mai mult de 18 milioane de lei. Cine devine proprietar e obligat să preia datoria totală, din care o parte e de achitat urgent. Salariile jucătorilor nu au fost plătite de trei luni și e vorba despre 400.000 de euro doar la capitolul acesta. 

9 milioane de leia pierdut Dinamo doar în 2019, un an în care rezultatele "câinilor" au fost sub așteptări, au participat în play-out și s-au mulțumit să evite retrogradarea

„Au fost români, arabi, acum spanioli, eu nu mai cred! Îmi pare rău că Dinamo a ajuns așa, tot mai sper să se întâmple ceva și să fie rezolvată situația, măcar pe termen scurt” 
- Claudiu Niculescu, ex-căpitan Dinamo

VIDEO / Sacrificiile făcute de Claudiu Niculescu în carieră

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV VIDEO Claudiu Niculescu, poveste savuroasă cu Giani Kiriță: „Să vă zic ce mi-a adus în cameră și ce i-a ordonat”

Omul care a vrut să cumpere Dinamo, dorință șocantă: „Lăsați-mă să mă autoinfectez cu coronavirus!”

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, transferul vieții. Rangers, oferte incredibile primite astăzi: scoțienii sunt siguri


Comentarii (154)
2036290743290484
Ion Marin  •  30 Aprilie 2020, 17:31

Domnul Anghelace , procedurile de acum cu sustinerea cu donarea banilor sunt foarte greoaie .Se rezolva foarte usor prin crearea unui program , de transmitere a banillor prin S.M.S.CONTACTATI O pe doamna , marea doamna, Veronica Gusa Dragan, sa preia clubul Dinamo, o sa aveti o surpriza foarte placuta , este o ramanca autentica si o mare patrioata.GRABITI VA !SUSATINET-II si incurajati ii pe suporteri sa se asocieze in fiecare judet si sa adune bani pentru club , impreuna cu DOAMNA VERONICA CLUBUL DINAMO VA RENASTE.Implicati -va DOMNULE ANGHELACHE , nu stati cu mainile in SAN CA TIRIA SI LUCESCU , sunteti un om deosebit , va rog!

 •  30 Aprilie 2020, 14:45
Postat de allez_lfc pe 30 Aprilie 2020, 13:37

@valdin EU MA REFER LA CE CREDEA NEGOITA INAINTE SA PREIA DINAMO, ADICA OMUL CHIAR SPERA SA PRIMEASCA BAZA, TINAND CONT MAI ALES DE RELATIILE PE CARE LE AVEA IN POLITICA. CA NU A REUSIT E ALTCEVA. PE SUBIECTUL ASTA AU APARUT ZECI DE ARTICOLE IN PRESA. BINE PENTRU VOI FCSB-ISTI PROBABIL CA JEGOITA E UN FEL DE EROU, NU UITA INSA CA DINAMO CHIAR SI IN SITUATIA ASTA VA COTONOGESTE PE UNDE VA PRINDE, MAI CIUPITI SI VOI DIN CAND IN CAND CATE UN PUNCT CU AJUTORUL PRIETENILOR LUI TUDOR =)))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi ca si alti dinamovisti traiesc cu impresia asta gresita, in ultimele 8 meciuri de campionat: 2 victorii Steaua, 2 Dinamo si 4 egaluri! Asa ca mai usor cu dezinformarea...

valdin
valdin  •  30 Aprilie 2020, 14:21
Postat de allez_lfc pe 30 Aprilie 2020, 13:37

@valdin EU MA REFER LA CE CREDEA NEGOITA INAINTE SA PREIA DINAMO, ADICA OMUL CHIAR SPERA SA PRIMEASCA BAZA, TINAND CONT MAI ALES DE RELATIILE PE CARE LE AVEA IN POLITICA. CA NU A REUSIT E ALTCEVA. PE SUBIECTUL ASTA AU APARUT ZECI DE ARTICOLE IN PRESA. BINE PENTRU VOI FCSB-ISTI PROBABIL CA JEGOITA E UN FEL DE EROU, NU UITA INSA CA DINAMO CHIAR SI IN SITUATIA ASTA VA COTONOGESTE PE UNDE VA PRINDE, MAI CIUPITI SI VOI DIN CAND IN CAND CATE UN PUNCT CU AJUTORUL PRIETENILOR LUI TUDOR =)))))))))))))))))))))))))))))))

Mama omida, ce te face sa crezi ca sunt sustinator al echipei Fcfcsb, care, in treacat fie spus, NU e Steaua ?!

Vezi toate comentariile (154)
Comentează