FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Cel mai dramatic scenariu posibil: am putea avea baraj pentru titlu!

Articol de - Publicat marti, 20 martie 2018 09:10

Situaţia extrem de echilibrată, rezultatele directe, punctajul din sezonul regulat şi ţintarul ultimelor 8 etape pot crea cel mai dramatic scenariu posibil: egalitate perfectă, caz în care s-ar juca o finală pentru câştigarea campionatului.

Golul lui Culio ar fi putut ucide campionatul. Dacă ar fi câştigat, CFR ar fi avut 5 puncte de locul 2 şi ar fi luat o opţiune aproape decisivă. A egalat însă Gnohere şi golul francezului ţine deschisă bătălia pentru prima poziție. Inclusiv Craiova are din nou speranţe, în ciuda semieşecului de la Ovidiu, cu Viitorul, 0-0 cu penalty ratat de Zlatinski.

Mai sunt 8 runde, încă nu mai puţin de 5 meciuri directe între primele 3 clasate, însă puncte se pot pierde inclusiv în disputele cu celelalte.

Bătălia pentru titlu conţine mai multe detalii extrem de interesante:

  • Chiar dacă în acest moment clasamentul este rupt între primele 3 şi ultimele 3, există o miză importantă pentru ca şi Viitorul, Astra şi Iaşi să joace în continuare pentru un obiectiv foarte important. Rămânerea Craiovei în Cupa României, e principala favorită să ia trofeul, deschide locului 4 perspective de cupă europeană. Astfel că aceste formații vor evolua în primul rând pentru ele şi sunt evitate suspiciunile că ar putea face jocuri pentru o anumită grupare. Returul semifinalelor Cupei e programat abia la începutul lunii mai, înaintea ultimelor două etape din play-off!
  • Clasamentul actual pare să fie de partea CFR-ului. E prima, are avans şi faţă de FCBS, şi faţă de Craiova, numai că programul o dezavantajează. CFR va avea nu mai puţin de 5 partide în deplasare şi doar 3 acasă. Steaua şi Craiova au 4 cu 4. Atenţie! CFR a suferit toate cele 3 înfrângeri din sezonul regulat în deplasare: 3-4 Timişoara, 0-1 Viitorul, 1-2 Craiova! CFR va avea la jumătatea play-off-ului o serie de 3 meciuri la rând în deplasare: Viitorul, Iaşi, FCSB!
  • Craiova are şi ea un dezavantaj: e singura care nu va evolua doar în Liga 1. Va avea de susţinut, până la finalul play-off-ului, "dubla" din semifinalele Cupei, cu Botoşani. Cele două partide vor fi înaintea jocurilor cu Astra şi FCSB, din returul play-off-ului!
  • Toate cele 3 au intrat cu punctaj impar, deci, în caz de egalitate de puncte la finalul play-off-ului, primul criteriu de departajare vor fi meciurile directe din play-off
  • Există o posibilitate, mai ales între CFR şi FCSB, ca egalitatea la final de play-off să fie perfectă. Dacă şi în retur pe Arena Naţională va fi acelaşi rezultat ca duminică, 1-1, şi la final vor avea acelaşi număr de puncte, atunci va intra în joc al 4-lea criteriu de departajare, cel al golaverajului general din play-off. Acum e acelaşi, 3-2. Dacă va fi la fel şi pe 19 mai, după ultima etapă, atunci vom asista la o situaţie cu adevărat incendiară. Baraj pentru titlu! Însă regulamentul nu e foarte explicit dacă acest baraj ar trebui jucat într-un singur meci, pe teren neutru, sau într-o dublă manşă! 

tabel

CFR e favorită la pariuri

Casele de pariuri au reconfigurat cotele după etapa disputată în weekendul trecut! Ordinea din clasament se menţine şi în privinţa ierarhiei de la pariuri. Prima favorită continuă să fie CFR, dar şi trupa din Gruia are o cotă destul de mare: oricine va miza că trupa lui Dan Petrescu va lua campionatul aproape că îşi va dubla banii. 

ECHIPA COTA

  • CFR 1,90
  • FCSB 2,35
  • CRAIOVA 8,00

Sunt primele la suporteri

Cele 3 formații aflate în lupta pentru titlu sunt şi cele care au atras cei mai mulţi spectatori la stadion. În această ierarhie, practic n-au rival. Craiova e pe primul loc, în timp ce FCSB deţine şi ea un record, cea mai ridicată medie de fani la meciurile din deplasare, 11.000. 

ECHIPA MEDIE SPECT. ACASĂ

  • 1. Craiova 9.400
  • 2. FCSB 7.400
  • 3. CFR 5.700

FCSB, singura neînvinsă

E extrem de interesant şi modul în care au arătat meciurile directe când s-au întâlnit între ele două dintre primele 3 clasate. Formaţia lui Dică e singura care n-a suferit însă eşec: are un succes şi 4 remize. Craiova a pierdut şi cu FCSB, şi cu CFR, dar are un meci mai puţin:

ECHIPA PUNCTAJ MECIURI

  • 1. FCSB 7 5
  • 2. CFR 6 5
  • 3. Craiova 4 4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
513010058870127
Pop Vasile  •  20 Martie 2018, 16:27

Stati linistiti la locurile voastre ... In meciul de la BUCURESTI va fi 2-1 pt. CFR .

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Martie 2018, 14:24
Postat de martinpen pe 20 Martie 2018, 12:18

te-am urmarit in ultimele postari si am observat ca nu poti sa te abtii sa faci referire la persoanele implicate in discutie. de exemplu, mereu accentuezi o aluzie facuta de mine, ca esti fi naiv (observa te rog, ca nu scriu "ai fi"... Iti atrag atentia ca discutam despre fcsb si Iasi, nu vad de ce sa te pui tu subiect, sau cum fac altii, il transforma pe interlocutor in subiect, adaugand epitete, diagnostice, etc. Tu, de bine de rau, stii sa porti o discutie, daca ai elimina si subiectele inutile, chiar ai fi exemplu. Revenind, daca e intamplare, mai arata si alta echipa care face 3 ani la rand egal la fcsb acasa, ca sunt destule care au jucat... altfel, da-mi voie sa ma indoiesc. Mult mai plauzibil este cum am spus eu, mai ales ca m-am inspirat din anumite cercetari...

Acu`, urmându-ți logica impecabilă, am căzut (adânc!) pe gânduri observând (nu federal...) că e o echipă care face mereu egal acasă cu FCSB, și e al patrulea an la rând. E vorba de CFR. Ce concluzii trebuie să trag? Că FCSB îi va ceda toate punctele pe Arena Națională? Dă-mi o speranță, spune-mi că sunt naiv...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Martie 2018, 14:17
Postat de capca1 pe 20 Martie 2018, 12:35

Dă-mi voie să mă îndoiesc de logica ta : de ce ar ceda FCSB 6 puncte aiurea, în sezonul regulat, doar pe ideea că și le-ar lua înapoi în play off ?! Mai ales Iașiului, despre care nimeni nu credea că se va califica în etapa asta a competiției ?! Plus că, având alea 6 puncte cedate aiurea, în urma unor meciuri slabe, acum ar fi condus clasamentul, cu vreo două puncte avans față de CFR . Și, gândește-te CSU Craiova o să-i dea punctele acum, în play off , când au și ei șansa lor la câștigarea unui trofeu ?! Mira-m-aș ! Cred că suferim, cu toții, de spionită, ni se pare că totul este guvernat de legi oculte. Sau, în cazul tău, poate ai vrea să fii un Mefisto, să crezi că poți să obții veșnicia și să faci supoziții ciudate. Mai simplu este să urmezi calea descrisă de Goethe : vinde-ți sufletul , dar, cui ???!!!

Ei, na! Cum să te îndoiești? Nu înțelegi că distinsul martinpen s-a inspirat din anumite cercetări?...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează