FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Cel mai nou patron din Liga 1 are planuri mărețe: "Eu mă pricep doar la business. Trebuie să jucăm în cupele europene!"

FOTO: Captură @TVR Iași
FOTO: Captură @TVR Iași

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2018 21:12

Noul investitor de la Poli Iași, omul de afaceri Horia Sabo, e dispus să ofere clubului ”stabilitate pe termen lung”, dar nu aducând toți banii de acasă. Obiectivele sale: profit și prezența în cupele europene.

Vineri a semnat contractul cu Poli, iar azi a apărut în fața jurnaliștilor, flancat de noul director sportiv, Tibor Selymes, și de președintele executiv Adrian Ambrosie.

Din capul locului, noul investitor strategic, omul de afaceri băimărean Horia Sabo, a ținut să precizeze că e dispus să-i ofere lui Poli Iași "stabilitate pe termen lung", dar că nu e "un Mesia". Concret, "deficitul existent la ora actuală în bugetul clubului nu-l vom acoperi doar din resursele proprii. Încercăm să atragem sponsori importanți, vrem să facem un rebranding și să aducem astfel și mai mulți suporteri alături de echipă".

1,3milioane de euro e suma cu care Sabo susține că va contribui la bugetul lui Poli pe 2018-2019. Restul până la 3,5 milioane vor proveni din drepturi TV (2,2 milioane)

Conducătorul unui grup de firme implicate în construcții și în servicii conexe, respectiv în telecomunicații și parțial în industria alimentară, Sabo a admis că "fotbalul e o provocare nouă" pentru el: "Eu mă pricep doar la business. Dar după ce am analizat datele financiare și de performanță ale clubului, am vorbit și cu domnul Selymes și am ajuns la concluzia că putem obține rezultate și mai bune în plan sportiv, precum și profit".

Sabo vrea ca în perioada parteneriatului cu Poli, adică în următorii 5 ani, "clubul să devină numărul unu în Moldova și să joace în cupele europene, după un prim sezon pe care eu îl consider «de consolidare». Performanța are nevoie de răbdare". 

"Poli va avea o conducere bicefală. Eu și președintele executiv Adrian Ambrosie. Dar amândoi ne vom supune Consiliului Director"Horia Sabo, finanțator Poli Iași

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
ray51
ray51  •  13 Iunie 2018, 13:03

Fara comentarii. (si asta inseamna ceva...)

kryi
kryi  •  12 Iunie 2018, 23:13

Scuze , am gresit locul postarii

kryi
kryi  •  12 Iunie 2018, 23:12

Simona a reusit sa ajunga unde putini macar au curajul sa viseze, dar sa nu ii uitam si pe ceilalti sportivi care au ajuns sus. Nu doresc sa fac comparatii dar totusi: Gabriela Szabó, are urmatoarele trofee: Campioana olimpica la 5000 M si vicecampioana la 1500 M in anul 2000; bronz la olimpiada din 96' la 1500M; De patru ori campioană mondială la seniori și o dată la juniori; Vicecampioană olimpică la Atlanta, la 10.000 de metri. In 1999 a fost declarata cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează