FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - BOTOȘANI

EXCLUSIV Un jucător care a fost titular în meciul CFR Cluj - FC Botoşani a fost testat pozitiv cu COVID-19

Enriko Papa în duel cu Deac 
Foto: Imago
Enriko Papa în duel cu Deac Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 01 februarie 2022 15:24 / Actualizat marti, 01 februarie 2022 17:14

Mijlocaşul Enriko Papa (28 de ani), care a fost titular în meciul CFR Cluj - FC Botoşani, scor 1-1, a fost testat pozitiv la testul de Covid -19.

Înainte de partidă, Papa, alături de alți 2 fotbaliști, David Croitoru și Florescu, s-au plâns antrenorului că nu se simt bine, acuzând o stare de moleșeală.

Reacție neaşteptată a comentatorului după golul marcat de Botoșani în meciul cu CFR: „În sfârșit, ne bucurăm și noi” » Explicația acestuia
CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1
Reacție neaşteptată a comentatorului după golul marcat de Botoșani în meciul cu CFR: „În sfârșit, ne bucurăm și noi” » Explicația acestuia

Dacă fiul antrenorului a decis să nu joace, Papa și Florescu au fost titulari, dar au fost înlocuiți. Florescu a ieșit la pauză, în timp ce Papa a jucat până în minutul 76.

În dimineața zilei de marți, cei 3 alături de un membru al staff-ului au efectuat teste PCR. Papa a ieșit pozitiv, în timp ce restul au fost găsiți negativ.

Fiind vaccinat, Papa va trebui să stea în izolare doar 5 zile, astfel că va fi apt pentru meciul de etapa viitoare cu Dinamo, programat luni.

Protocolul medical din Liga 1 nu impune testarea vaccinaților

În continuare, în protocolul medical din sportul românesc e specificat că orice jucător/jucătoare poate juca într-un meci dacă are schema completă de vaccin sau dacă a trecut prin boală în ultimele 6 luni. Cine nu se încadrează în aceste două situații e obligat să prezinte un test PCR sau rapid. Dar doar ei. Cei vaccinați și cei trecuți prin boală sunt exceptați de la testare.

Din această cauză, Papa a putut juca ieri la Cluj fiind infectat cu Covid-19.

Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB, a avut o reacție dură la adresa actualului protocol, despre care crede că ar trebui schimbat. Acesta cere ca și jucătorii vaccinați să se testeze, tocmai pentru a evita situațiile similare cu cele ale lui Papa.

Dacă cineva respectă competiția asta, trebuie să decidă să se testeze jucătorii,și cei vaccinaţi, măcar o dată la două săptămâni, dacă nu chiar o dată pe săptămână. Noi suntem în plină pandemie şi la noi cresc cazurile. Am foarte mulţi prieteni vaccinați care sunt acum în carantină, pentru că au COVID. Şi noi avem jucători vaccinaţi, dar îi testăm, pentru că jucătorii vaccinaţi îi pot infecta pe ceilalți. Am auzit că au fost echipe care ştiau că au jucători pozitivi pentru că îi testaseră. Fiind vaccinaţi nu i-au declarat şi au jucat așa
-Mihai Stoica, manager FCSB

Citește alte știri din Liga 1:

Ultima achiziție a iernii la Dinamo: „Va semna în cursul zilei de miercuri. Va putea fi folosit cu FC Botoşani”

Situație stranie la CFR Cluj - Botoșani » De ce a fost forțat Croitoru să schimbe sistemul și să-și scoată fiul din primul „11” chiar înainte de start

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
mgfjfweyt42374ujyjrty3qw5
mgfjfweyt42374ujyjrty3qw5  •  02 Februarie 2022, 14:05
Postat de misterverde pe 02 Februarie 2022, 06:31

Creier putrezit ... Tiraspol nu joacă in liga 1 .. in afara de de Steaua .. in liga 1. Toți au fost rușine ... Și vorbim de rezultate .. dat creierul tau putrezit .. o sa vina să spună că Barcelona..... :))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mgfjfweyt42374ujyjrty3qw5
mgfjfweyt42374ujyjrty3qw5  •  02 Februarie 2022, 14:04

3-0 la masa verde sa se invete minte

misterverde
misterverde  •  02 Februarie 2022, 06:34
Postat de fcsarbitrii pe 01 Februarie 2022, 20:12

gusterverde fc consoane detine recordul de meciuri fara victorie in ucl,despre ce vorbim?pana si tiraspolul a facut senzatie in sens admirativ comparativ cu consonatii in cupele europene.va saluta tattybayev si mai vrea o distractie cu voi.

Și apropo ne saluta și Real Madrid. Și Stuttgart etc.. pentru că suntem echipa mare .. noi avem o rușine cu Karaganda Intr o situație .. dar restul ligii întâi .. cate umilințe și au luat prin Europa :)))))

Vezi toate comentariile (34)
Comentează