FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Veste uriașă pentru jucătorii lui CFR Cluj înaintea play-off-ului » Conducerea le plătește un total de 4,5 milioane de euro

Jucătorii lui CFR Cluj vor primi salariile restante // foto: Imago Images
Jucătorii lui CFR Cluj vor primi salariile restante // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 10 martie 2022 09:29 / Actualizat joi, 10 martie 2022 10:05

Șefii lui CFR Cluj vor vira 4,5 milioane de euro în conturile jucătorilor până la finalul lui martie, reprezentând salariile pe perioada octombrie 2021-februarie 2022, plus primele restante.

După îndepărtarea de la club a fostului președinte Marian Copilu și a juristului Ioan Ivașcu, patronul Nelu Varga a comandat un audit la CFR Cluj. Surse apropiate grupării din Gruia susțin că „abia după ce i-a dat afară pe cei doi, a aflat că era constant păcălit. I se tot spunea că mai trebuie un milion și jumătate, că mai trebuie iar un milion trei sute de mii și tot așa. 

I se spunea tot timpul că nu sunt datorii către jucători, dar sunt semne că o parte din bani mergeau în alte părți. De aceea a cerut acest audit și în curând va afla cum și unde au dispărut bani din club. Și dacă se vor găsi nereguli, va apela la instanțe, împotriva celor vinovați. Până atunci, e decis să aducă la zero toate datoriile către jucători”.

Nici istoria nu e cu FCSB! De ce roș-albaștrii pot să-și ia deja gândul de la titlu
FCSB
Nici istoria nu e cu FCSB! De ce roș-albaștrii pot să-și ia deja gândul de la titlu

CFR Cluj, prima dată fără restanțe de la insolvență

În urmă cu o săptămână, elevii lui Dan Petrescu primiseră salariile restante pe jumătate din octombrie și pe noiembrie. Miercuri le-au fost virați banii pe decembrie, iar lucrurile nu se vor opri aici. Până la finalul acestei luni vor fi achitate și contractele pe ianuarie și februarie, dar și primele de victorii din campionatul trecut și cel în curs, adică un total de 4,5 milioane de euro! 

Astfel, e pentru prima dată de la ieșirea din insolvență când fotbaliștii ar ajunge cu toate plățile la zi în timpul unui sezon competițional.

„Acționarii au decis să nu mai existe restanțe, iar jucătorii să poată disputa acest play-off doar cu gândul la fotbal, fără alte griji. De la finalul anului trecut, au fost achitate până acum, fără acești bani din martie, alte 7-8 milioane de euro, pentru acoperirea altor datorii mai vechi. În total, e un efort de vreo 12 milioane de euro, doar în ultimele 5-6 luni”, au adăugat aceleași surse.

CFR Cluj ridică o academie de 20 de milioane €, cu bani europeni 

Planurile celor de la CFR sunt mult mai ambițioase. În primăvară va începe amenajarea suprafețelor de joc ale viitoarei Academii de fotbal a clubului, care se va întinde pe o suprafață de 38 de hectare, într-o zonă la periferia orașului. 

Acolo vor fi opt terenuri mari, plus patru mai mici, cu gazon natural sau sintetic, unele urmând să fie acoperite. În plus, vor fi dezvoltate toate facilitățile, hotel, spații de recuperare și refacere, săli de antrenament și forță. O investiție care se va ridica la 20 de milioane de euro, banii urmând să vină din fonduri europene.

Când presa anunța că ne pașțe insolvența sau falimentul, eu spuneam că optimizarea cheltuielilor își va arăta roadele. S-au achitat datoriile salariale pe 2021 și vom continua. Avem un proiect serios, pe termen mediu și lung. Vrem să facem un club de care să fie mândri nu doar clujenii, ci și toți românii.

Din vară suntem pregătiți să remaniem lotul, să aducem întăriri, să facem o echipă și mai puternică, pentru cupele europene. Nu degeaba am început să aducem la formația secundă tineri de pe piața africană. Dan Petrescu îi va urmări foarte atent.

- Cristian Balaj, președinte CFR Cluj

Mai multe știri din Liga 1: 

Fenomen la 19 ani! Doar 14 puști din Europa de Est sunt peste Tavi Popescu + Îi surclasează pe toți românii din ultimul deceniu

De partea cui e Mihai Stoica în disputa dintre Rednic și Steliano Filip: „Și la Real Madrid se întâmplă asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
1385168775251806
Stolz Ultras  •  10 Martie 2022, 14:40
Postat de c23665 pe 10 Martie 2022, 14:17

E bine la CFR! Conform gazetei, se vireaza a patra oară salariul pe luna octombrie si a doua oară cel pentru noiembrie!!!

Luna octombrie,luna cadourilor,sau s a lipit tasta enter in contabilitate pe luna octombrie..

1385168775251806
Stolz Ultras  •  10 Martie 2022, 14:38
Postat de wearethechampions pe 10 Martie 2022, 14:18

Stii care e legatura intre gigisti si CFR? Gigistii cei mai titrati au 2 clase, ca trenu.

:)))))

wearethechampions
wearethechampions  •  10 Martie 2022, 14:18
Postat de Stolz Ultras pe 10 Martie 2022, 10:57

Citat din cioban, "clasic":" suporterii fecesebei nu preau au multe clase, dar vor intelege ei.."

Stii care e legatura intre gigisti si CFR? Gigistii cei mai titrati au 2 clase, ca trenu.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează