FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Costel Gâlcă menține suspansul: „M-aș întoarce în țară. N-au existat nici măcar tatonări cu CFR”

Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Articol de - Publicat duminica, 30 mai 2021 14:58 / Actualizat duminica, 30 mai 2021 15:11

Considerat principalul candidat pentru a-i succeda lui Edward Iordănescu pe banca lui CFR Cluj, Costel Gâlcă (49 de ani) neagă orice discuții cu campioana, dar admite că „m-aș întoarce să lucrez în țară, însă nu neapărat la CFR”.

După ce și-a terminat socotelile cu danezii de la Vejle, Costel Gâlcă a revenit în țară și comentează pentru prima dată informațiile legate de posibila sa venire pe banca lui CFR Cluj. 

N-am fost căutat de nimeni de la club, n-au existat tatonări nici măcar prin intermediari. «Discuțiile» au existat doar în presă”, spune antrenorul care a reușit tripla campionat – Cupa României – Cupa Ligii cu FCSB în 2015.

Costel Gâlcă: „M-aș întoarce acasă”

El admite însă că „m-aș întoarce să lucrez acasă, însă nu doar la CFR, care e campioana României și o formație puternică. Am contacte în această perioadă peste hotare, analizez variantele pentru continuarea carierei”.

CFR Cluj îl vrea pe Costel Gâlcă

Surse din lumea fotbalului susțin că Costel Gâlcă este dorit de campioana României. Propunerea cu care CFR speră să-l convingă pe Gâlcă este una solidă, mult peste nivelul Ligii 1.

Lui Gâlcă i-ar fi fost oferit un salariu de 25.000 euro lunar plus bonusuri consistente pentru calificarea echipei în grupele competițiilor europene, astfel:

  • 150.000 euro dacă CFR ajunge în grupele Ligii Campionilor
  • 100.000 euro dacă CFR ajunge în grupele Europa League

Noul tehnician va trebui să reconstruiască echipa și să aibă succes imediat, pentru că preliminariile Cupelor Europene vor începe în curând. Va fi forțat să asambleze într-un timp record piesele pe care le va primi și să o ducă pe CFR măcar în grupele Europa League. E posibil ca tehnicianul la care m-am referit acum să fie Costel Gâlcă, sunt șanse să fie el. 

Are experiență mare, la FCSB a lăsat, în afara trofeelor pe care le-a cucerit, o imagine ok, de tip muncitor, civizilat, cu o relație bună cu jucătorii. Gâlcă ar trebui să fie capabil să lucreze cu lotul CFR-ului, unul cosmopolit. A jucat vreo 10 ani în Spania, a antrenat în Danemarca, e un om obișnuit să lucreze cu străinii. 
- Remus Răureanu, jurnalist GSP

Costel Gâlcă a pregătit-o pe Vejle pentru 82 de meciuri, reușind să obțină 36 de victorii, 23 de egaluri și 23 de înfrângeri. Celelalte echipe care antrenorul român le-a pregătit sunt Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun și Al-Fayha.

VIDEO. Dezbaterea Zilei: de ce câștigă CFR Cluj trofeu după trofeu?

Mai multe știri din Liga 1:

Marius Şumudică a refuzat oferta lui Gigi Becali de a venit la FCSB, iar acum râde de Dinu Todoran, cel ales în locul lui: „Am înţeles că a fost pe la Slarina, ceva de genul ăsta”

Deian Sorescu, dezamăgit de perioada petrecută la Dinamo: „Mă așteptam să câștig trofee, credeam că fac un pas mare”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
dodo001
dodo001  •  01 Iunie 2021, 14:03

Bilasco, Copil, dorm in pace, nu pot fi treziti decat de Imnul Ligii Campionilor, atunci vor realiza ca nu au jucatori la mijloc , ca nu au jucatori care sa marcheze, ca au gresit ca nu au luat jucatorii necesari. Vor zice din nou ca e o competitie prea mare. Ultima ora cand au intrat in grupe UCL din preliminarii, il aveau pe Sougou, care marca la foc automat. Fugea cum nimeni nu fugea din campionat.

189254898748309
Claude SH  •  31 Mai 2021, 19:01

Era bun și Cordea de la Academica, dar se pare ca Bilasco și Copil și-au luat vacante. Poate se întorc la timp pana începe campionatul ca ceilalți nu stau pe loc. Ronaldo Deaconu e jucător interesant, poate sa dea și un milion de euro pe el ca va lua înzecit. E mai bun decât Denis Man. Rotariu nu m-a impresionat în jocurile CFR-ului cu Astana. Dar dacă vine gratis....

dodo001
dodo001  •  31 Mai 2021, 17:51

Nelutu ar trebui sa-i trezeasca pe asa zisii manageri de pe la echipa. Se pare ca lasă pe mai tarziu negocierile cu alt antrenor, nici jucatori la echipa nu aduc. Opinia mea e ca ar trebui adus Rotariu, e liber de contract, tânăr, de asemenea Ronaldo Deaconu de la Gaz Metan, obligatoriu, foarte bun, chit ca ne-a dat gol, dar e tanar, loveste super cu stangul.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează