FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj îi pregătește un contract baban » Porumboiu l-a acuzat frontal: „Ai fost parte la furat! Ești în spatele vitrinei de trofee de la Cluj”

Cristi Balaj va discuta săptămâna viitoare termenii colaborării cu CFR Cluj, unde urmează să preia postul de președinte pentru un salariu lunar de 10.000 de euro.
Cristi Balaj va discuta săptămâna viitoare termenii colaborării cu CFR Cluj, unde urmează să preia postul de președinte pentru un salariu lunar de 10.000 de euro.

Articol de , , - Publicat joi, 09 septembrie 2021 13:58 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 15:10

Cristi Balaj va discuta săptămâna viitoare termenii colaborării cu CFR Cluj, unde urmează să preia postul de președinte pentru un salariu lunar de 10.000 de euro.

Sunt șanse foarte mari ca de săptămâna viitoare CFR Cluj să aibă un nou președinte. După ce s-a despărțit de vechea conducere, în frunte cu Marian Copilu, campioana a primit un refuz din partea lui Dani Coman, după care l-a ofertat pe Cristi Balaj, fost arbitru FIFA.

CFR Cluj sfidează problemele financiare » Investiție de 1,8 milioane de euro!
CFR CLUJ
CFR Cluj sfidează problemele financiare » Investiție de 1,8 milioane de euro!

Dan Petrescu și Neluțu Varga au discutat la telefon cu el în ultimele zile și, în mare, i-au aceptat toate condițiile pe care le-a solicitat. După meciul pe care CFR îl va susține în wekeend la Botoșani, Balaj va merge la Cluj pentru a vorbi și față în față cu patronul din Gruia.

Cristi Balaj, președinte la CFR Cluj: șanse de 90%

În acest moment, șansele ca Balaj să devină numărul 1 executiv la CFR sunt de peste 90%. Ar urma să aibă un salariu lunar de 10.000 de euro.

De 5 ori cât câștigă în funcția pe care o deține acum, cea de președinte al Agenției Naționale Antidoping. Acest rol e echivalentul celui de secretar de stat și e remunerat în jur de 9.600 de lei net pe lună.

Balaj pune o condiţie: „Am niște principii”

„Nu am dat un răspuns final. E onorant, din punctul meu de vedere, vorbim despre un club important, cu cele mai mari rezultate din fotbalul românesc. Îmi place Clujul ca oraș, îmi plac oamenii de acolo. M-aș putea reîntoarce acolo unde am copilărit, unde mi-am petrecut tinerețea și nu ascund că fotbalul rămâne viața mea", a declarat Balaj zilele trecute la Telekom Sport.

În discuțiile pe care Balaj le va mai avea cu cei de la CFR, una dintre condițiile pe care le va impune în mod expres va fi aceea că el nu va avea niciodată o poziție de forță la adresa arbitrilor, ca discurs după meciuri, și va refuza din start orice intervenție care i se va cere pentru a încerca să sensibilizeze într-un fel sau altul brigăzile de arbitri, multe dintre ele formate din foști colegi de-ai săi.

CFR Cluj îi pregătește un contract baban » Porumboiu l-a acuzat frontal: „Ai fost parte la furat! Ești în spatele vitrinei de trofee de la Cluj”
Cristi Balaj și Dănuț Lupu

„Am nişte principii peste care nu voi trece, indiferent de conjunctură. Este exclus să mă schimb și să-mi încalc filosofia de viață și principiile pe care le-am avut întotdeauna", spune Balaj.

Mai am 8 ani de arbitraj, nu mă gândesc atât de departe, la cum va arăta ziua când voi ieși din fotbal. Cert e că voi rămâne tot în fotbal. Președinte de club? Foarte probabil.
Cristi Balaj, interviu în GSP în 2008

Acuzat de Porumboiu că a fost omul CFR-ului

Instalarea lui Balaj ca președinte la gruparea din Gruia ar redeschide o discuție controversată pe care Adrian Porumboiu a tot marșat în ultimul deceniu. Fostul patron al lui FC Vaslui l-a acuzat în mod violent pe Balaj că a fost omul de casă al CFR-ului. 

„Când am luat hotărârea, prostească, de a intra în fotbal, nu am știut în ce intru. Numai sosuri picante și urât mirositoare vin din treaba asta. Văd că un arbitru mă dă acum în judecată. Păi, nu ți-e rușine, mă, să mă dai în judecată? E vorba de Balaj. Are ifose d-astea, țâfne de cartier mărginaș. 

Păi, ai fost, mă, acolo cu Paszkany! Ai fost parte la furat. Da, mergem la judecată. Nu mi-e frică. Am spus că în spatele vitrinei cu trofee de la CFR Cluj e și poza lui. O să probez în instanță. Nu are cum să câștige niciodată. Am niște date... Mă duc cu casetele la tribunal. Dar am altă apărare, am cu ce să justific afirmațiile. Sunt beton", a spus Porumboiu.

Cei doi au ajuns la proces, iar verdictul Judecătoriei Sectorului 2 a fost că aceștia trebuie să-și achite unul altuia câte 10.000 de lei, reprezentând daune morale.

„I-am dat posibilitatea să probeze în fața judecătorilor că ceea ce a spus despre mine e adevărat. Și n-a făcut-o. Oamenii care sunt acum și se ocupă de CFR nu au nicio legătură cu cei care au fost înainte", a declarat Balaj, cu trimitere directă la faptul că în perioada în care el a arbitrat-o pe CFR clubul era condus de cuplul Paszkany - Mureșan, în vreme ce acum patron e Neluțu Varga, dar în spatele lui sunt personaje extrem de influente din zona politică, în frunte cu Ioan Rus și Vasile Dâncu.

Ce a însemnat Balaj în arbitrajul românesc

  • a avut ecuson FIFA vreme de 14 ani, între 2003 și 2016
  • a debutat în Liga 1 în 2000 și și-a încheiat activitatea în 2016
  • 341 de meciuri a arbitrat în Liga 1, fiind pe locul 2 all-time, în spatele lui Tudor (381)

Ce a făcut Balaj după ce a renunțat la arbitraj

  • a condus din calitatea de președinte Asociația Județeană de Fotbal Baia Mare
  • a fost consilier al șefului MTS
  • președinte al Agenției Naționale Anti-Doping în ultimii aproape 4 ani

A jucat fotbal, a fost coleg de echipă cu Dardai

Înainte de a deveni arbitru, până la jumătatea anilor '90, Cristi Balaj a fost fotbalist. 

Am jucat fotbal la juniorii lui FC Baia Mare, apoi la echipa mare. Am bifat peste 100 de meciuri. Sincer, recunosc că eram un jucător rău. Jucam libero și chiar eram agresiv. Singurul «roșu» din carieră l-am primit din partea lui Cornel Sorescu", își amintea Balaj. El a jucat chiar și în străinătate, în prima ligă din Ungaria. "Am jucat un sezon în Ungaria, la Pecsi Mecsek. Pecsi era oraș studențesc. Am jucat acolo alături de Dardai, care e acum la Hertha Berlin, de Feher, din naționala Ungariei. Din banii pe care i-am strâns jucând în Ungaria mi-am cumpărat un apartament în Baia Mare
- Balaj în urmă cu câțiva ani, într-un interviu în GSP

Alexandru Tudor, despre meciul de coșmar FCSB-CFR Cluj, din 2008

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Final de drum pentru Giedrius Arlauskis la CFR Cluj: „Până în iarnă nu mai joacă” + Manevre cu contractul lui Chipciu
CFR CLUJ
Final de drum pentru Giedrius Arlauskis la CFR Cluj: „Până în iarnă nu mai joacă” + Manevre cu contractul lui Chipciu
Dan Petrescu îl „înțeapă” pe Marius Șumudică: „Dacă eram eu la CFR, nu se întâmpla asta”
CFR CLUJ
Dan Petrescu îl „înțeapă” pe Marius Șumudică: „Dacă eram eu la CFR, nu se întâmpla asta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (77)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  10 Septembrie 2021, 11:21

Daca-i ordin... cu placere! Cum sa refuzi o ocazie cand vei sta in preajma "mai-marilor" Dancu si Burleanu? Daca vor fi cooptati in staff Paszkany si Muresanu, "tripleta de aur" a celor care vor decide ca CFR sa castige in continuare campionatele in Romania, va deveni cea mai mare fabrica de titluri si aranjamente din era post-Burleanista!

freddy
freddy  •  10 Septembrie 2021, 10:13

Pai nu își plătesc datoriile toți? Ce? La FCSB sunt chiar doi foști arbitrii. Asta e fotbalul romanesc. D aia nu batem pe nimeni afara.

c23665
c23665  •  10 Septembrie 2021, 01:44
Postat de doar..titi pe 10 Septembrie 2021, 01:38

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (77)
Comentează