FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO Dan Petrescu, înainte de meciul cu FCSB: „Presiunea e la noi, nu la ei!” + Impresiile despre cantonament și noii jucători

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: captură CFR TV
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: captură CFR TV

Articol de GSP - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 12:40 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 13:52

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, s-a declarat încântat de modul în care s-a desfășurat cantonamentul echipei sale din Spania. „Buruscul” a avut șansa să-i vadă la lucru pe Sergiu Buș și Marko Dugandzic, atacanții recent transferați de campioană.

CFR Cluj a ales să se pregătească în Spania în această lună. Decizia ardelenilor a fost inspirată, antrenorul Dan Petrescu fiind mulțumit de condiții, de antrenamente și de meciurile amicale jucate de „vișinii”. CFR Cluj le-a învins la limită pe UD Alzira, 4-3, și La Nucia, 1-0. Ambele sunt echipe din liga a 4-a iberică.

Ce se întâmplă cu CSU Craiova - Rapid » LPF a trimis o hârtie către clubul din Giulești
CSU CRAIOVA - RAPID
Ce se întâmplă cu CSU Craiova - Rapid » LPF a trimis o hârtie către clubul din Giulești

Dan Petrescu: „Nu am avut probleme în cantonament”

„A fost un cantonament reușit, am făcut foarte multe antrenamente fizice, tactice și tehnice într-un timp foarte scurt. Am jucat și două meciuri amicale cu adversari destul de buni, care ne-au pus probleme. Păun și Itu au fost loviți, dar sper să fie recuperați cât mai repede, să nu fie nimic grav.

Antrenamentele au fost bune, băieții s-au implicat 100%, vremea a fost extraordinară, condițiile și terenurile extraordinare. Am fost foarte norocoși. Băieții au arătat foarte bine și la teste, dar în prima și a doua etapă nicio echipă din România nu va fi la 100%, poate abia din a treia etapă.

Cei tineri au încercat să țină pasul. E clar că au nevoie de experiență, dar atitudinea lor a fost foarte bună. Nu am avut probleme, jucători care să nu se antreneze”, a spus Dan Petrescu pentru canalul de YouTube al clubului.

Nimeni nu a avut kilograme în plus. Deac și Burcă sunt cei mai buni la testele fizice, apoi Costache și Itu. Per total, toți jucătorii au fost buni la teste, peste ce mă așteptam.

- Dan Petrescu 

Dan Petrescu: „Buș și Dugandzic au nevoie de meciuri”

Despre ultimii jucători transferați, Sergiu Buș și Marko Dungadzic, Petrescu a spus: „Buș a jucat două meciuri, câte 45 de minute, s-a văzut lipsa lui de jocuri. Atitudinea lui e bună, a avut 2-3 ocazii, dar dacă nu ai meciuri în picioare e greu să marchezi. Mai are nevoie de timp.

Marko a ajuns foarte târziu, l-am văzut doar la 2-3 antrenamente. E bine fizic, dar nu are meciuri în picioare. Doar meciurile îi vor ajuta să intre în formă și să marcheze. Îi vom vedea în meciuri, dar va dura până vor ajunge la forma maximă. Sperăm ca Debeljuh să fie în continuare în formă, arată foarte bine acum”. 

Dan Petrescu, despre meciul cu FCSB: „Presiunea e la noi!”

CFR Cluj va relua campionatul cu un derby. Pe 23 ianuarie, „vișiniii” sunt așteptați de FCSB, echipa de pe locul 2, aflată la 10 puncte în urma campioanei. 

„Cu FCSB nu o să pot alinia cea mai bună echipă, pe care o vreau, dar cred că nici FCSB nu poate. În cap am 7-8 jucători din echipa de start, să vedem ce se va întâmpla cu ultimele locuri.

Orice meci e foarte important, dar mai ales când joci cu FCSB, e poate cel mai important meci al campionatului înainte de play-off. Cea mai mare presiune o are CFR, cei de la FCSB n-au presiune indiferent de rezultat. Toată lumea zice că suntem clar favoriți, campioni, iar eu văd presiune foarte mare pe jucători, care s-ar putea gândi că batem oricum.

Trebuie să renunțăm la ceva jucători, dar sper ca Itu să fie pe lista noastră, poate chiar titular în primul meci oficial. Cel mai important e să fie bine, s-a lovit la ultimul meci. Nu știm cât de grav e, când va începe antrenamentele.

Pentru mine contează foarte mult rezultatele, trebuie să ai mentalitate de învingător. Îmi place să câștig orice meci, indiferent dacă jucăm bine sau nu, iar jucătorii știu asta.

- Dan Petrescu 

Citește mai multe știri din Liga 1:

Premieră negativă după 6 ani pentru Universitatea Craiova: niciun transfer în iarnă » Care sunt ultimele noutăți din lot

Valeriu Iftime anunță că are o ofertă concretă pentru un jucător de bază: „Sunt discuții avansate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează