FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Ajutat de salariul uriaș să revină în lot » Denis Alibec, atacantul de sute de mii de euro al CFR-ului, ar putea juca împotriva lui Jablonec

Denis Alibec, atacant CFR Cluj // foto: Imago Images
Denis Alibec, atacant CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 09 decembrie 2021 08:31 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 11:08

Conducerea celor de la CFR Cluj a anunțat că Denis Alibec (30 de ani) a fost reprimit la antrenamente după ce Dan Petrescu îl exclusese din lot. Clubul trebuie să justifice cumva salariul imens pe care i-l achită atacantului, cel mai bine plătit fotbalist din campionat.

Dan Petrescu l-a scos din lot, după meciul câștigat cu Clinceni cu 2-0, pe cel mai bine plătit fotbalist din tot campionatul. Marius Bilașco a anunțat însă după puțin timp că Denis Alibec a fost reprimit în programul primei echipe la CFR Cluj.

Ștucan l-a abordat direct pe Mutu: „Ai fost pentru o noapte antrenor la CFR Cluj?” » Răspunsul „Briliantului”
CFR CLUJ
Ștucan l-a abordat direct pe Mutu: „Ai fost pentru o noapte antrenor la CFR Cluj?” » Răspunsul „Briliantului”

370.000 de euro pentru Denis Alibec 

În afara calităților concrete de jucător, Alibec trebuie să mai joace pentru CFR în sezonul acesta măcar ca să justifice cumva banii mulți pe care îi primește. El a semnat contractul cu campioana spre finalul lunii iulie și trebuie să încaseze 370.000 de euro în 11 luni, cât durează înțelegerea

La rivala FCSB, salariul maxim e al lui Keșeru, 25.000 de euro lunar. La fel ca Alibec, nici Claudiu nu și-a justificat până acum venitul-record, el a jucat un singur meci întreg de când s-a întors printre roș-albaștri. Keșeru a înscris totuși patru goluri, în vreme ce Denis a marcat doar două pentru CFR.

Îl va ierta Dan Petrescu?

Salariul de bază al atacantului clujean e de 20.000 de euro lunar. Până la 370.000 de euro, cât va primi de la club de-a lungul acestui sezon, Alibec mai beneficiază de niște prime necondiționate de performanțe, garantate la semnarea contractului. A încasat deja 90.000 de euro din două rate plătite în august și în octombrie, urmează să mai primească restul banilor în ianuarie.

Aducerea lui la CFR a arătat ca un supertransfer astă-vară, dar statutul de vedetă i-a fost deteriorat din momentul în care a plecat Șumudică și a revenit Petrescu. Strict, intolerant, Dan l-a scos pe Denis dintre titulari și apoi l-a exclus de tot, ba chiar își dorea să nu-l mai primească nici la antrenamente, enervat că jucătorul plecase de pe bancă în timpul meciului cu Clinceni, câștigat cu 2-0 pe 29 noiembrie.

Atacantul va mai avea totuși ocazia să repare legătura cu antrenorul și să joace mai des. „Petrescu nu e ranchiunos, poate să folosească un jucător pe care la un moment dat l-a pedepsit”, explică persoane care cunosc comportamentul fostului internațional.

Denis Alibec se simte nedreptățit

Conflictul dintre Alibec și Petrescu e unul surprinzător, dat fiind faptul că ei doi au mai colaborat și la Kayserispor. După mandatul foarte scurt pe care l-a avut în Turcia, Dan l-a lăudat pe atacant: „E cel mai bun jucător de acolo, păcat că s-a accidentat și n-am putut să-l folosesc mai mult”. 

Apropiați ai lui Denis spun că el avea pretenția ca tehnicianul să-i fie recunoscător după perioada pe care au petrecut-o în Kayseri: „Înaintea unui meci cu Bașakșehir, Alibec nu era complet refăcut după o accidentare. Petrescu i-a zis «Ajută-mă în meciul ăsta!» și a acceptat să joace. A marcat două goluri, pe urmă i-a recidivat accidentarea. El spera că antrenorul n-o să uite sacrificiul pe care îl acceptase”.

De când a revenit Petrescu la CFR, Denis nu a jucat niciun meci întreg și nu a marcat niciun gol. Alibec poate să-și recâștige locul astăzi, în meciul cu Jablonec, unul în care singura miză a campioanei României e premiul de 500.000 de euro pentru victorie. Să se califice nu mai are cum, va termina grupa din Conference pe ultimul loc. 

„Ar fi trebuit să-l știe pe Alibec”

Alibec ar trebui să revină la Kayseri în vara anului viitor, dar e posibil ca despărțirea de CFR să aibă loc acum, în iarnă, dacă situația nu va fi schimbată cu mult față de cum se prezintă acum. El a mai plecat și de la FCSB din cauza unui conflict. Atunci nu s-a certat cu antrenorul, ci cu directorul sportiv Mihai Stoica. MM i-a strigat în timpul unui meci cu Viitorul: „Coboară să iei mingea!”. Denis a reacționat: „Mai lasă-ne dracului în pace!”

Gazeta a dezvăluit pe urmă și o discuție pe care au avut-o cei doi, una în care managerul insista că nu i se mai întâmplase vreodată ca un jucător să-l înjure și că funcția îi permitea să intervină în timpul unui meci. „Bine, dacă suntem jucăriile voastre, nu mai zic nimic!”, îi răspunsese Alibec. 

MM a comentat recent la TelekomSport disputa de la CFR: „Când îl aduci pe Alibec trebuie să-ți asumi că pot apărea astfel de situații, trebuie să îl știi. Și eu am avut un conflict cu el și s-a trecut peste. A fost o greșeală că s-a trecut peste”. 

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

Dan Petrescu l-a „înţepat” iar pe Marius Şumudică: „Nu am fost aici de la început. Ar fi contat asta”

Concurență serioasă pentru FRF » Oferta URIAȘĂ primită de Dan Petrescu + Răspunsul antrenorului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
contrabas3
contrabas3  •  09 Decembrie 2021, 17:47

Sper să câștigați cu Jablonec. Am pariat $5 pe voi (parlay) și fac aproape $1000 dacă luați cele 3 puncte. :)

corectu
corectu  •  09 Decembrie 2021, 15:40

Intră și dă și gol.Dificil jucător.

mal.
mal.  •  09 Decembrie 2021, 11:02

Cam greu cu managementul la CFR. Dacă știau că are un salariu mare care trebuie justificat prin jocuri, de ce l-au mai suspendat? Suntem de râsul lumii!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close