FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Concurență serioasă pentru FRF » Oferta URIAȘĂ primită de Dan Petrescu + Răspunsul antrenorului

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 07 decembrie 2021 09:14 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 11:00

Dan Petrescu are și o ofertă din Arabia Saudită, pe care a amânat-o la fel ca pe aceea de la Federație. În Asia ar câștiga 4 milioane de dolari, enorm față de salariul pe care i l-ar putea plăti FRF. 

Conducerea Federației l-a întâlnit și l-a ofertat pe Gică Hagi, apoi a mers la Salonic la Răzvan Lucescu și i-a mai propus postul de selecționer și lui Dan Petrescu. Doar că negocierea cu Petrescu a devenit mai complicată decât era.

Se oprește finanțarea, pleacă toți jucătorii de bază » Situație-limită pentru un club de tradiție
Probleme
Se oprește finanțarea, pleacă toți jucătorii de bază » Situație-limită pentru un club de tradiție

Dan Petrescu, ofertat și din Emirate: „Vorbim pe 20 decembrie”

Antrenorul campioanei a cerut un timp până la un răspuns, le-a transmis lui Burleanu și lui Stoichiță că va decide pe 20 decembrie, după ultimul meci din anul acesta al Clujului, acasă cu FC Argeș.

Contractul lui Dan în Ardeal mai e valabil încă doi ani și jumătate și ar fi nevoie ca patronul Ioan Varga să-i permită să încalce clauza, să plece gratuit, deoarece FRF nu va achita nicio sumă ca despăgubire, nu își permite să elibereze astfel un tehnician.

Datele au fost modificate de curând, întrucât Petrescu a mai primit o ofertă din Emiratele Arabe Unite. E vorba despre un club dispus să-i achite patru milioane de dolari într-un contract de un an. Antrenorul nu s-a lăsat tentat de suma foarte mare, el le-a transmis și arabilor același mesaj pe care îl lăsase către mesagerii Federației: „Vorbim pe 20 decembrie!”

Dan Petrescu i-a refuzat pe arabi în vară 

Dan a mai fost ofertat din zona arabă și în vară, înainte să se întoarcă la CFR Cluj, însă nu a fost foarte tentat să revină în spațiul acela după ce a avut un mandat foarte scurt în Qatar, unul care l-a convins că n-ar fi un fotbal pe placul lui, că îi e greu să se adapteze.

Acum implică trei părți care așteaptă un semn pe 20 decembrie: CFR, FRF și arabii. Federația nu a mai făcut niciun gest după ce l-a întâlnit pe Petrescu, Burleanu a arătat că așteaptă un răspuns al fostului internațional înainte să mai intre în tratative și cu alți antrenori.

Datele din contractul lui Dan Petrescu cu CFR Cluj:

  • salariu de 25.000 € / lună 
  • valoare totală a contractului, din salarii (3 sezoane, 34 de luni): 850.000 € 
  • 100.000 € pentru câștigarea titlului în sezonul 2021-2022 
  • 200.000 € pentru câștigarea titlului în 2022-2023 sau în 2023-2024 
  • 700.000 € pentru calificarea în grupele Champions League (2022-2023 sau 2023-2024) 
  • 300.000 € pentru calificarea în grupele Europa League (2022-2023 sau 2023-2024) 
  • 50.000 € pentru calificarea în grupele Conference League (2022-2023 sau 2023-2024) 
  • 50.000 €, primă de instalare (va fi plătită pe 15 iulie 2022) 
  • 1.000 € pentru fiecare meci oficial câștigat

FRF concurează doar cu CFR Cluj 

Federația ar putea să egaleze salariul pe care îl are Petrescu la CFR, 25.000 de euro lunar, și să-i mai promită bonusuri pentru calificări la campionate europene și mondiale. În niciun caz nu ar putea să intre într-o competiție cu propunerea din Arabia! FRF nu a plătit niciun antrenor cu mai mult de 25.000 de euro lunar după ce s-a despărțit de Christoph Daum, care era plătit cu 540.000 de euro anual. 

Programul din anul 2022 nici nu justifică un efort economic, din moment ce „tricolorii” vor avea de disputat doar amicale și meciuri din Liga Națiunilor, fără să existe partide din preliminarii. Calificările pentru Europeanul din 2024 vor avea loc abia în anul următor. 

Edi Iordănescu? Adi Mutu?

Federației îi mai rămân puține soluții pentru cazul în care Petrescu va refuza oferta. Edi Iordănescu e liber de contract acum, după ce a plecat de la FCSB renunțând la 500.000 de euro, cât valora clauza de reziliere a documentului. 

Altă soluție posibilă: Adrian Mutu. Și el e liber de când a fost demis de la FCU 1948, formația nou-promovată care îl angajase înainte de startul sezonului. Presa din Ungaria insistă că Mutu e dorit la Kisvarda, un club din prima ligă care l-a mai avut pe bancă și pe Miriuță. 

Ieri au apărut în media și fotografii cu Mutu prezent la un meci al formației maghiare. El e în relații bune cu șefii Federației, care l-au angajat ca selecționer al naționalei U21 atunci când Adrian nici măcar nu avea Licența Pro sau vreo experiență relevantă ca tehnician. 

Concurență serioasă pentru FRF » Oferta URIAȘĂ primită de Dan Petrescu + Răspunsul antrenorului
Dan Petrescu

Dan Petrescu, demis în noiembrie 2020

Petrescu a revenit de curând la CFR ca înlocuitor al lui Șumudică. În sezonul trecut, el a plecat în prima parte a stagiunii, dat afară într-o situație de criză în care echipa era a treia în clasament. A fost schimbat cu Edi Iordănescu, care a reușit să câștige campionatul. 

Petrescu are în CV patru titluri de campion cu CFR, dar a participat full-time doar la primul. La al doilea a venit spre final, în play-off, când echipa era prima în clasament. L-a înlocuit atunci pe Minteuan. Al treilea titlu a fost unul câștigat in-extremis, într-o finală a campionatului organizată la Craiova, Universitatea-CFR, un joc pe care vișiniii l-au câștigat cu 3-1. Petrescu a fost acasă atunci, bolnav de Covid.

Citește și: 

Bogdan Stelea explică de ce l-a votat pe Cicâldău „Jucătorul lunii” și pe Dan Petrescu „Antrenorul lunii noiembrie”: „El reprezintă viitorul”

Nu vor sau nu sunt capabili? De ce întârzie implementarea sistemului VAR în România

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (33)
10212060604965616
Serban Viorel  •  08 Decembrie 2021, 09:43

La nationala trebuuie un selectioner cu autoritate si cunoscator in ale fotbalului.. Mai toti selectionerii adusi la carma au fost sub talpa clanului Becali si a catorva *** gen mitica dragomir si alti profitori . Presa a contribuit substantial la declinul fotbalului cam din anii '95 si pana astazi .Cum sa faci emisiuni sportive cu fosti condamnati si sa prezinti de dimineata pana seara numai f.c.s.b . In tara asta mai sunt si alte cluburi . E brambureala totala si lipsa de profesionalism

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1947____forumer
1947____forumer  •  07 Decembrie 2021, 20:56
Postat de irldave pe 07 Decembrie 2021, 18:31

bine ma CSA Talpan ,hai sa-l aducem pe Tutankamon la nationala ...toti aduc antrenori tineri ,din noua generatie ,numai voi vreti un fotbal din anii 80 ...mai ai frati ?

Ba Fc Mustata 2003, in tagma antrenorilor, varsta nu e atat de importanta, a se vedea chiar exemplul altui roman, chiar daca nu-l suport, Stralucescu cel mare. Dupa ce ca esti, mai si semnalizezi, lanoaso!

irldave
irldave  •  07 Decembrie 2021, 19:58
Postat de petschovschi pe 07 Decembrie 2021, 19:45

pe lîngă că habar n-ai, mai și semnalizezi. Fernando Santos a luat titlul european cu Portugalia la 63 de ani, Mancini cu Italia la 57. Iar Van Gaal, 70 de ani, tocmai a calificat Olanda la Mondial. Apoi Southgate are 51, Petkovic (foat la Elveția) are 58, croatul dalic are 55, sîrbul Stojkovic are 56. Că ăștia și-au calificat echipele, nu non-antrenori gen Rădoi, Mutu sau Edi ...

cunoscatorule ,tu tot compari jucatorii acelor tari cu jucatorii nostri ?acolo si Radoi facea ceva ,aici este selectioner ,joci cu marfa de pe taraba ,nu cumperi nimic !

Vezi toate comentariile (33)
Comentează