FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj driblează regula U21! Dan Petrescu a recunoscut TOT: „Nu am altă soluţie”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iulie 2019 18:33

Dan Petrescu (51 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a contestat regula U21 în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Viitorul din Supercupa României.

  • CFR Cluj - FC Viitorul se joacă sâmbătă, de la ora 20:00, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, pe TV DigiSport, TV Telekom Sport, Look TV și liveTEXT pe GSP.RO.

„Noi, ştiţi foarte bine, suferim la capitolul jucători U21. Toată ţara ştie, nu trebuie să o mai spună Dan Petrescu. Din păcate, nu am reuşit să luăm jucătorii care ni i-am dorit. De fapt nu am luat nici un jucător U21, am rămas cu cei pe care îi aveam. Aici e o problemă foarte mare pentru noi.

Această regulă, sincer, pe mine mă depăşeşte, nu o înţeleg. Eu ca antrenor sunt plătit să fac rezultate, nu sunt plătit să cresc jucători. Nicăieri unde am fost, nu mi s-a cerut asta. Mi s-a cerut să fac rezultate. Şi cu cine scoţi rezultate? Cu jucătorii cei mai buni. Păi la mine jucătorii cei mai buni nu joacă, pentru că avem o regulă care nu e nicăieri pe planeta asta. Această regulă mă depăşeşte total”, a declarat Dan Petrescu.

5 jucători U21are CFR Cluj în lot: Cătălin Itu, Claudiu Petrilă, Valentin Costache, Rareș Ispas și Alexandru Rus. Numai primii trei au debutat în Liga 1

Fentează regulamentul

Începând cu acest sezon, echipele din Liga 1 sunt obligate să înceapă partida cu doi jucători U21 în primul „11”. Pe parcursul partidei însă, unul poate fi înlocuit cu un jucător peste limita de vârstă, în timp ce al doilea poate fi schimbat doar cu un alt jucător U21.

Ce înseamnă asta? Că o echipă poate începe meciul cu doi juniori pe teren, și încă din primul minut poate sacrifica o schimbare pentru a introduce un „veteran”. Iar Dan Petrescu anunță că exact așa va proceda CFR Cluj în noul sezon.

„Dacă eu îl bag pe un jucător şi îl scot în minutul 5, cum îl cresc eu pe jucătorul ăla? Ce educaţie i-am dat? L-am terminat. Şi aşa o să fac, pentru că nu am altă soluţie. Bag un jucător şi îl scor în minutul 1. E bine pentru jucătorul ăla? Această regulă este împotriva fotbalului. Acum, că rezultatele au fost bune la naţionala U21, nu sunt datorită acestei reguli, ci pentru că jucătorii sunt valoroşi.

Dacă sunt valoroşi, joacă oriunde. Să nu uităm că majoritatea jucătorilor vin de la Academia lui Gheorghe Hagi şi această regulă nu are nicio valoare pentru mine. Eu ca antrenor sunt legat de mâini şi de picioare. Nu este un campionat fair-play, normal. Eu trebuie să bag cei mai buni jucători şi eu nu îi bag la meci, asta e realitatea”, a mărturisit Dan Petrescu.

VEZI ȘI:

CFR CLUJ - VIITORUL // Pierdere imensă pentru CFR Cluj! Kevin Boli s-a despărțit de campioană chiar înainte de startul sezonului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
434943070015910
Servinston Patrunjel  •  06 Iulie 2019, 10:45
Postat de Marcello Kazan pe 06 Iulie 2019, 05:12

Dan Petrescu, tu NU gindesti ca un FOST fotbalist bun ci mai degraba ca un FOST cioban care NU realizeaza ca fotbalul NU poate avea VIITOR fara tineri... Cu aceasta declaratie publica, TI-AI PIERDUT ORICE CAPITAL de CREDIBILITATE si SIMPATIE pe care-l mai aveai din partea romanilor si cu asta ITI GARANTEZ ca NICIODATA NU VEI FI ANTRENORUL NATIONALEI... Personalitatea si Caracterul tau INFAM TE ELIMINA DE PE LISTA ANTRENORILOR CARE MERITA RESPECT...

La un club de fotbal in primul 11 trebuie sa joace cei mai buni, ca sa aduca rezultat, respectiv profit, dar nu cei mai tineri. Era suficient si unul, doi e prea exagerat.

2416154988622240
Drojdiutza Drojdiutza  •  06 Iulie 2019, 09:27

Cand am facut eu junioratul , acum 25 de ani , fiecare echipa era obligata sa aiba juniori care sa joace in deschiderea fiecarui meci al echipei de seniori , are putina dreptate Petrescu. Sincer atunci era campionat puternic la juniori nu ca si acuma , aceleasi 2-3 echipe se lupta (pentru ca nu sunt altele).

schwartz69
schwartz69  •  06 Iulie 2019, 06:36
Postat de danielp0tc0varu pe 05 Iulie 2019, 19:52

Si care-i problema cu schimbarea , daca nu este nimic neregulamentar ?

problema e ca pierzi o schimbare din trei, inca din primele minute ! cred ca Petrescu are dreptate, s-a exagerat cu al doilea jucator !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează