FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Mesaj de la nivel înalt pentru CFR: „Clujul e din nou pe harta europeană a fotbalului!”

CFR a cucerit un nou titlu în Liga 1 / Sursă foto: GSP +34   FOTO
CFR a cucerit un nou titlu în Liga 1 / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2022 14:59 / Actualizat luni, 16 mai 2022 15:28

Emil Boc, primarul Clujului, a ținut s-o felicite pe CFR Cluj pentru cucerirea celui de-al cincilea titlu consecutiv. Susținător declarat al Universității Cluj, edilul n-a trecut cu vederea peste titlul câștigat de „feroviari”. 

Într-o scrisoare publică trimisă campioanei României, Emil Boc descrie în termeni laudativi performanța echipei lui Dan Petrescu: „Aţi reuşit să dovediţi încă o dată că spiritul de echipă, voinţa şi consecvenţa se transpun în performanţă”, a scris fostul prim-ministru al României.

„Felicitări, CFR 1907 Cluj! Respect campionilor şi întregii echipe care a depus eforturi considerabile pentru obţinerea acestui rezultat remarcabil! Clujul este din nou pe harta europeană a fotbalului datorită vouă!

Aţi reuşit să dovediţi încă o dată că spiritul de echipă, voinţa şi consecvenţa se transpun în performanţă. Este de admirat exemplul de profesionalism oferit tinerilor clujeni care visează ca într-o zi să vă calce pe urme. Mult succes în competiţiile europene şi în noul sezon competiţional!! Să ne bucurăm împreună de meciuri de fotbal de cea mai înaltă calitate, aici, la Cluj-Napoca!”, se arată în scrisoarea edilului clujean. 

Mesaj de la nivel înalt pentru CFR: „Clujul e din nou pe harta europeană a fotbalului!”
Emil Boc / Sursă foto: GSP

Emil Boc „pompează” bani la U Cluj

Potrivit monitorcj.ro, U Cluj primește 800.000 de euro din partea autorităților locale, iar Emil Boc a declarat că acest lucru se va întâmpla atât timp cât echipa nu va avea un investitor privat important: „Brandul Universitatea nu e un brand care să fie aruncat la coș și să ajungă la oricine. Dacă vom avea un investitor important, puternic, vom ceda echipa unui privat, dar până atunci noi vom asigura susținerea din punct de vedere financiar.”

CFR Cluj, definitiv în elita fotbalului românesc!

Grație victoriei cu Universitatea Craiova, 2-1, CFR Cluj a devenit campioana României pentru al 5-lea an consecutiv. An după an, echipa din Gruia își cimentează mai puternic locul în istoria campionatului intern. Trei clasamente certifică acest lucru.

1. Cele mai multe titluri consecutive din Liga 1

Cu 5 campionate consecutive, CFR e la un singur titlu distanță de a egala cea mai lungă serie din istoria fotbalului românesc. Doar Steaua și Chinezul Timișoara au izbutit să domine scena autohtonă la un asemenea nivel.

  • Steaua - 6 (1992-1998)
  • Chinezul - 6 (1921-1927)
  • Steaua - 5 (1984-1989)
  • CFR Cluj - 5 (2017-?)
+30 FOTO

2. Cele mai multe trofee din fotbalul intern

CFR și-a betonat locul 4 în ierarhia trofeelor din România. Cu 16 cupe în total, CFR Cluj este depășită doar de FCSB / Steaua (59, inclusiv CCE și Supercupa Europei), Dinamo (34) și Rapid (20). Ardelenii se apropie cu pași rapizi de podium, fiind la douar 4 lungimi de Rapid! Peste câteva săptămâni vor lupta pentru un nou trofeu: Supercupa României!

EchipaTitluriCupeSupercupeCupa Ligii
FCSB / Steaua262362
Dinamo181321
Rapid3134-
CFR Cluj844-

3. Cele mai multe titluri de campioană

„Feroviarii” au depășit-o pe Venus în ierarhia titlurilor câștigate, fiind pe podiumul fotbalului românesc cu OPT trofee. Doar Steaua/FCSB și Dinamo au adunat mai multe.

  1. Steaua / FCSB - 26
  2. Dinamo - 18
  3. CFR Cluj - 8 
  4. Venus - 7

VIDEO CFR Cluj este din nou campioana României! Imagini cu bucuria din Gruia

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Mihai Stoica, devastator cu Cristi Balaj: „Eu în 30 de ani nu am minţit niciodată, nu poți rezista când minți”

După Omrani, încă o vedetă și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj: „Am decis să-mi închei contractul”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
dodo001
dodo001  •  16 Mai 2022, 20:14

Bravo CFR Cluj! Vor veni si titlurile 9 si 10 in curand.

fibra
fibra  •  16 Mai 2022, 19:24

Buna gluma cu "nivel inalt".

gimiskutze
gimiskutze  •  16 Mai 2022, 17:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează