FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

După Omrani, încă o vedetă și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj: „Am decis să-mi închei contractul”

Runar Sigurjonsson nu va mai continua la CFR Cluj / Sursă foto: Imago Images
Runar Sigurjonsson nu va mai continua la CFR Cluj / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2022 14:00 / Actualizat luni, 16 mai 2022 14:22

Runar Mar Sigurjonsson (31 de ani), mijlocașul islandez al lui CFR Cluj, nu va mai continua în Gruia și din sezonul următor. La o zi după ce „feroviarii” și-au adjudecat al cincilea titlu la rând, nordicul a anunțat că experiența sa în România a ajuns la final.

Islandezul Runar Sigurjonsson a venit la CFR Cluj în februarie 2021, de la Astana. A strâns 24 de prezențe în acest sezon, marcând 5 goluri. Plătit cu 420.000 de euro pe sezon, acesta mai avea contract până în vara lui 2023, însă a ales să nu mai rămână la campioana en-titre, devenind, după Billel Omrani, al doilea fotbalist important care urmează să-i părăsească pe clujeni. 

Runar Mar Sigurjonsson și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj

„Am decis să-mi închei contractul cu CFR Cluj, așa că vreau să le mulțumesc tuturor fanilor și coechipierilor pentru ultimele 18 luni petrecute împreună. 3 trofee și multe amintiri frumoase”, a scris Sigurjonsson pe Instagram, cel care și-a adjudecat două titluri și o Supercupă alături de gruparea ardeleană.

După Omrani, încă o vedetă și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj: „Am decis să-mi închei contractul”
Sigurjonsson, 31 de ani, a adunat 32 de selecții și două goluri în naționala Islandei // foto: Imago Images

Adus în februarie 2021 în Gruia, Sigurjonsson a fost un om important al „feroviarilor” sezonul trecut, când a reușit 3 goluri în 12 etape. În stagiunea curentă, „Rooney” a prins mai rar echipa după revenirea lui Dan Petrescu. Totuși, cifrele sale n-au fost deloc rele: 24 de partide oficiale, 5 goluri, două pase decisive.

Sigurjonsson avea un salariu uriaș la CFR Cluj

Islandezul câștiga enorm față de nivelul obișnuit din Liga 1, 35.000 de euro lunar, cu tot cu bonusuri, iar societatea n-a mai fost de acord să-i mai achite un salariu atât de consistent. Sigurjonsson mai beneficia, conform contractului, și de niște bonusuri necondiționate de performanțe, de timpul petrecut pe teren.

CFR Cluj a avut un fond de salarii incredibil de mare în actualul sezon, cu Chipciu și Sigurjonsson având contracte de 400.000, respectiv 420.000 de euro pe an. 

1,2 milioane de euroe cota de piață a lui Sigurjonsson, conform Transfermarkt

VIDEO CFR Cluj este din nou campioana României! Imagini cu bucuria din Gruia

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

FCSB chiar joacă degeaba cu CFR în play-off » 6 „finale” și ZERO reușite pentru echipa lui Gigi Becali!

Gigi Becali, acuzații grave: „Să felicit hoția? Mizerii! CFR a furat titlul!” + Insinuări la Reghe: „L-am întrebat și pe MM, nu înțeleg ce-a făcut”

CFR Cluj a fost la un pas de colaps » Anunțul conducerii: „Nu știu care ar fi fost finalul fără titlu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
rocky5
rocky5  •  16 Mai 2022, 17:49

Îți dai seama? Ăsta cu 12meciuri jucate la CFR a strâns doua titluri și o supercupa în palmares! Saritorul în bazin, Tănase, în peste 200 de jocuri pt fcsbee are fix nimic! Zero, nada! Sau cum zicea un prieten neamț, nu-l știți voi, null coma null nichts!:)))

cfrinho
cfrinho  •  16 Mai 2022, 16:48
Postat de dora pe 16 Mai 2022, 14:24

Al 3-lea va fi Chipciu, cu siguranță...dacă vine junele și talentatul portar de la Voluntari este clar că nici Letica - mi se pare nesigur in interventii si nu il poti compara cu Arla - si nici Belgrădean nu mai au zile multe la CFR Cluj !

Chipciu chiar nu isi justifica banii. Letica e chiar ok, a balbait-o putin aseara de emotii, dar merita sa fie in poarta. Cel de la Voluntari nu e dorit de CFR, a zis ieri Balaj.

cfrinho
cfrinho  •  16 Mai 2022, 16:44
Postat de ciprianbirtea pe 16 Mai 2022, 15:48

Are salariu prea mare. Dacă CFR nu intră în grupele Ch. League, la anul nu mai poate juca în cupele europene pentru că bugetul de salarii nu poate depăși 70% din încasări, ori la CFR Cluj în acest moment, bugetul de salarii depășește 130% din încasări.

Decat sa platesti 100 de jucatori cu 20mii de euro/luna, nu mai bine platesti vreo 15 cu 50mii, asa cum facea Paszkany cu echipa aia care castiga meciuri in Ch.League, inclusiv la Manchester acasa?!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează