FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV „Faliment!” » I-a intentat proces lui CFR Cluj din cauza unei datorii de 200.000 de euro

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 20:18 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 20:53

Un agent, Antonis Antoniou, cere falimentul campioanei CFR Cluj fiindcă are de primit mai mult de 200.000 de euro. Clujul e încolțit de astfel de creditori insistenți.

Cursa pentru câștigarea campionatului e mai importantă pentru CFR decât este pentru FCSB. Vișiniii se descurcă tot mai greu cu cheltuielile curente și cu datoriile pe care le-au acumulat deja.

Un impresar cu care au colaborat până de curând, Antonis Antoniou, le cere falimentul fiindcă are de recuperat mai mult de 200.000 de euro din club.  Procesul este pe rol deja. Societatea figurează pe numele soției impresarului, Loredana Cătălina Georgiana Antoniou. Litigiul a fost înregistrat pe 13 aprilie.

Dan Petrescu le-a răspuns lui Arlauskis și MM Stoica: „Le-am dat să mănânce și ei ce fac?”
FC VOLUNTARI - CFR CLUJ
Dan Petrescu le-a răspuns lui Arlauskis și MM Stoica: „Le-am dat să mănânce și ei ce fac?”

Antonis e un agent care se ocupa de deplasările CFR-ului, pentru cantonamente și pentru meciurile din cupele europene. El nu a fost plătit și solicită acum falimentarea societății.

CFR Cluj, presată și Arlauskis

Campioana se chinuie oricum să obțină licența pentru cupele europene, e amenințată și de un proces pe care îl are cu Arlauskis.

Fostul portar al „feroviarilor" cere 560.000 de euro, cu tot cu penalități, la rezilierea contractului. Când patronul Varga i-a demis pe președintele Marian Copilu și pe antrenorul Marius Șumudică, Arlauskis a insistat că decizia era una greșită. Clubul l-a dat afară pe lituanian și trebuie să îi plătească acum despăgubiri.

Portarul în vârstă de 34 de ani e liber de contract de când a plecat de la Cluj și e hotărât să continue litigiul până la capăt: „CFR are să îmi plătească 560.000 de euro și aștept banii! Petrescu a considerat că nu aveam calități suficiente ca să rămân în echipă și m-a scos din lotul pentru campionat, așa că trebuie să plătească!".

Arlauskis îl consideră pe Balaj vinovat de situație. Fostul arbitru a apărut recent ca președinte al CFR-ului. 

„După părerea omului cu optimizarea, Cristi Balaj, mă caută și Interpolul! Când am revenit la CFR aveam o datorie către ANAF și Neluțu Varga, patronul clubului, s-a obligat să o achite. Datoria provenea din faptul că noi suntem plătitori de TVA", a spus goalkeeperul la DigiSport.  El a câștigat deja procesul cu CFR la FIFA și ar trebui să primească banii.

Nu s-au ținut de cuvânt, nu mi-au plătit datoria la ANAF, d-aia spunea Balaj ca și cum m-ar fi căutat Interpolul. M-au chemat să-i ajut să câștige campionatul, iar ei nu s-au ținut de cuvânt -Giedrius Arlauskis, portar

„Marele patron mi-a cerut să semnez pe 3.000!"

Arlauskis a povestit că a jucat la CFR contra unui salariu foarte mic pentru trei luni, la începutul anului trecut:  „Am acceptat să primesc doar 3.000 de euro lunar. Pe urmă mi-am văzut de treaba mea. Dar a început să mă terorizeze Neluțu Varga, «Ajută-ne să mergem în grupele Europa League, Champions League!». 

I-am spus că aveam o ofertă din Turcia și mă tot freca la cap. Până la urmă am acceptat să semnez cu CFR, contractul a fost cu 300.000 de euro la semnătură și cu 20.000 de euro lunar. Era mai puțin decât aș fi primit în Turcia, dar am zis «Asta e, o fac pentru familia asta!». 

După care m-a chemat prietenul meu Marian Copilu să semnăm pe 5.000 de euro lunar până la 31 decembrie, că e important pentru club. Am acceptat și asta, am semnat pe doi ani și jumătate".

VIDEO Dan Petrescu, despre declarațiile lui Arlauskis: „Fiecare este liber să spună ce vrea”

Citește și:

„Credeți că la Voluntari va arbitra vreo rudă de-ale lui Kovacs?” » Cum a răspuns azi Dan Petrescu, „provocat” în conferință

Petrescu a cerut, Varga s-a împrumutat, înaintea derby-ului cu FCSB. Jucătorii au primit 1.000.000 de euro!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (53)
dodo001
dodo001  •  23 Aprilie 2022, 11:59
Postat de doubleti pe 23 Aprilie 2022, 08:55

Tu in principiu ai dreptate. Intai se intra in insolventa si abia dupa aceea daca insolventa nu se duce la bun sfarsit se declara falimentul. Acum eu nu stiu care este procedura in situatia unei societati care a mai fost deja in insolventa, se intra cumva direct in faliment? Asta numai un avocat ne-o poate spune. Din cate am inteles, se pare ca daca se cere din nou insolventa in decurs de un numar de ani atunci se declara direct falimentul. Oricum, nu-i a buna situatia voastra, prea multe stiri cu datorii si neseriozitate fata de respectarea unor contracte. Asa se intampla cand vrei sa-ti umfli muschii, sa te dai mare platind (mai degraba promitand) sume astronomice, ca dupa prima piedica (neaccederea macar in grupele EL) sa bagi capul in nisip si sa spui ca tu haber nu aveai ce sume se vehiculau prin club si ca tu doar veneai cu banii de acasa. Imi raspundea cineva ieri, ca intr-o "societate normala", patronul doar aduce banii si ca oamenii pusi in functii ii cheltuie. Probabil ca acea persoana n-a condus in viata lui o firma. Normal ca desemnezi oameni in functii cheie pentru a indeplini anumite sarcini, ca doar nu poate face singur tot, mai ales intr-un club de fotbal, dar nu lasi deciziile financiare exclusiv pe mana unor angajati. Nici cum face jiji nu e bine, dar intotdeauna platile se aproba de catre patron, deoarece toata raspunderea este le el.

Adevărul e la mijloc. Probabil e și un mic trafic de influenta, probabil și Arlauskis voia sa i se rezolve problema la Anaf. Problema care nu ar fi doar de neplata a unor taxe.... ar fi chiar niște infracțiuni de evaziune privind deducerea unor cheltuieli în mod nejustificat. De aceea el face mișto cu Interpol. Dar ce ii pasa acum lui Arla... Vrea bani? Toți vrem, ideea e sa fie justificați, sa nu fie nelegali. Cât timp datoriile principale sunt la patron nu e nicio problema.

f1981d
f1981d  •  23 Aprilie 2022, 11:12
Postat de cainii_mei pe 23 Aprilie 2022, 09:25

steaua este in liga a doua din punctul meu de vedere. Singura echipa care este dintotdeauna in prima ligă este Dinamo și pe voi vă supără asta. Bine va face Talpan!

Voi sunteti doar cu numele si atat. Palmaresul este la Badea, numele, doar Dinamo mai poate sa contina, iar sigla, tot la Badea... deci rade ciob de oala sparta.... sunteti exact in acelasi situatie ca FCSB... doar ca sunteti un pic mai jos.... voi va bateti la evitarea retrogradarii, in timp ce noi ne batem la titlu.... chiar daca nu il luam... mi se pare totusi o diferenta, nu crezi ???

cainii_mei
cainii_mei  •  23 Aprilie 2022, 09:25
Postat de f1981d pe 23 Aprilie 2022, 09:21

Daca Dinamo se bate la anul la titlu, cu siguranta se va intampla asta in liga a doua :))))))))))... dar si acolo e greu, o sa va luptati la evitarea retrogradarii, mai degraba, decat la vreun titlu... titlul de cei mai slabi din curtea scolii :D :)))

steaua este in liga a doua din punctul meu de vedere. Singura echipa care este dintotdeauna in prima ligă este Dinamo și pe voi vă supără asta. Bine va face Talpan!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează