FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-0

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Ion Crăciunescu, reacție misterioasă la cea mai controversată fază a derby-ului: „Atunci o să dau verdictul”

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 februarie 2020 22:30

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a analizat faza din minutul 77, când Bogdan Planic a văzut cartonașul roșu după un fault asupra lui Ciprian Deac.

„Deac controlează mingea, o are în față, dar este în lateral. Când eliminăm un jucător, ne uităm să vedem dacă are o oportunitate clară de a marca sau nu. Însă fiecare dintre noi poate să aprecieze dacă este o situație clară de gol. Verdictul o să-l dau mâine, nu acum”, a spus Crăciunescu, la TV Digi Sport.

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Planic, eliminat de Kovacs

Nedelcu, coborât între cei doi fundași centrali - respectând astfel ideea tactică a antrenorului Bogdan Vintilă -, i-a pasat neglijent lui Planic, care nu a putut să controleze mingea în duelul cu Ciprian Deac. Sârbul l-a faultat pe „tricolor” la marginea careului de 16 metri, iar Istvan Kovacs l-a trimis direct la cabine.

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Ion Crăciunescu, reacție misterioasă la cea mai controversată fază a derby-ului: „Atunci o să dau verdictul”

Redacția GSP, evacuată de polițiști din cauza unei amenințări cu bombă. Emisiunea GSP Live, „ediție specială” lângă dubele Poliției

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Kovacs, contestat înainte de derby

Pe parcursul acestei săptămâni, Gazeta Sporturilor a dezvăluit că Istvan Kovacs, arbitrul întâlnirii de duminică seara, apare în continuare că domiciliază în Carei, deși petrece aprope 80-90% din timp în Cluj. 

De ceva timp, Kovacs locuiește mai mult în Cluj, oraș în care se află și CFR, iar în Regulamentul de ordine interioară al CCA se specifică faptul că în privința orașelor din provincie, există interdicția ca un arbitru să conducă meciurile echipei care se află în aceeași localitate cu el.

CCA l-a ales pe Kovacs pentru CFR - FCSB fiindcă în dosarul pe care „centralul" îl are la comisia grecului Vassaras el activează ca fiind domiciliat în Carei, oraș în care s-a și născut.

vezi și:

CFR Cluj - FCSB 1-0 // Florinel Coman pune tunurile pe Istvan Kovacs: „Nu se dă roșu la acea fază! Nu trebuia să ne arbitreze”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
icostin66
icostin66  •  03 Februarie 2020, 10:39

Craciunescu face ceea ce trebuie sa faca orice angajat: arunca o petarda pentru a ridica audienta, pentru a starni o polemica. Faza este de o simplitate de manual, chiar nu merita dezbatuta cu atata patima. S-au vazut ratari de pe linia portii sau goluri din unghiuri imposibile, asa ca totul este relativ. Un singur lucru este CLAR: ceferistul ramanea SINGUR cu portarul, iar unghiul permitea un sut care sa fie transformat in gol. Restul este caterinca ieftina... Mai am o singura asteptare: vreau sa vad ETAPELE DE SUSPENDARE pe care le va primi *** ajuns mare vedeta (un fel de Adi Talent...) Coman pentru declaratiile absolut de neacceptat despre arbitraj....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

whiteredarad
whiteredarad  •  03 Februarie 2020, 10:23

Pentru Craciunescu "situatie clara de gol" este cind atacantul impinge mingea in poarta, de pe linia portii, iar unul care scapa singur cu portarul, nu este, ca ar mai fi , in lateral vreo doi aparatori. de aia Craciunescu nu se poate intelege cu nimeni, |omul" este depasit, are ranchiune, se crede important. In aceasta faza deac era in situatie clara de gol, a fost oprit , de Planici , care nu joaca mingea si , vadit il faulteaza in marginea careului. daca nivi asta nu este de rosu, atuncia , cum poate fi un fault..la miljocul terenului, pentru unul care ar putea scapa spre poarta ? sa fim seriosi. Meciul CFR-FCSB l-a decis mijlocul mai bun al lui CFR, si organizarea de joc superioara. Nedelcu-Oaida- Morutan nu au contat in joc,iar Cretu ne-a aratat ca ca este cub Manea, de exemplu, desi Ciobanul ..."vede" altceva. Un meci cam egal, castigat de CFR cum stie ea mai bine...in urma unei faze fixe. E vreo surpriza ?

1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  03 Februarie 2020, 09:50

Domnilor,eu spun doar atât despre fostul mare arbitru Crăciunescu. Asta nu i o poate lua nimeni, a arbitrat la un anumit nivel și de cele mai multe ori a făcut o excelent. Iar poate cand a fost mai puțin inspirat,au fost două posibile cauze.Una,așa trebuia să fie,după dictonul "nu ești cu noi,ești contra noastră "sau pur și simplu,a doua,avea o zi mai slabă pur și simplu.Se știe, adevărul e undeva la mijloc mai in toate cazurile.In schimb,daca in privinta carierei sale mi am expus punctul de vedere,va las pe voi să analizați cam ce fel de om spune ceva pe un post de televiziune și mai apoi îl vedem la același post?!E vorba de celebrul episod in care spune că Lupescu dacă va pierde alegerile în favoarea lui Burleanu,distinsul domn urmă să plece definitiv din țară,mai precis în SUA,la fetița sa.Ce s a întâmplat?O,da,Burleanu a câștigat alegerile,nea Ion e in continuare in studio...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează