FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB, DUMINICĂ, 20:00

CFR CLUJ - FCSB // Adrian Porumboiu: „Și dacă Kovacs e din Cluj, ce? Bucureștiul e cumva mai cu moț?”

Articol de , , - Publicat sambata, 01 februarie 2020 09:00

Adrian Porumboiu nu vede o problemă că Istvan Kovacs va conduce derby-ul CFR- FCSB, deși arbitrul locuiește în Cluj și oferă exemplul „centralilor” din Capitală care au arbitrat mai mereu un meci între o echipă din București și o grupare din provincie.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit că delegarea lui Istvan Kovacs la CFR - FCSB e aruncată în aer de faptul că „centralul” are de ceva timp domiciliul în Cluj, orașul campioanei și adversarei roș-albaștrilor în duelul de mâine. Ion Crăciunescu a confirmat informația ziarului și a și acuzat situația: „El locuiește și se antrenează în Cluj, știu precis lucrul ăsta! Eu n-aș avea o problemă dacă ar anunța CCA faptul că nu mai contează locurile din care provin arbitrii. Numai că e o secretomanie mare acolo, până și SRI comunică mai mult decât CCA”.

Un alt mare fost arbitru român, Adrian Porumboiu, a reacționat și el. Totuși, deși a fost unul dintre cei mai mari contestatari ai arbitrului născut în Carei, acum a sărit în apărarea acestuia.

- Domnule Porumboiu, nu vi se pare o problemă că e din Cluj?
- Păi, de ce să fie o problemă?

- CFR e din Cluj!
- Și? Când Tudor arbitra Steaua - CFR sau Avram era pe la FC Vaslui - Steaua era OK? De ce arbitrii din București au voie să „fluiere” formații din București și atunci când nu joacă între ele, iar cei din provincie n-au voie? Bucureștiul e mai cu moț sau cum?

- Fiindcă așa s-a decis, de exemplu Feșnic n-a arbitrat-o niciodată pe CFR, Colțescu niciodată pe Crai...
- Stop, stop, Colțescu nu e un reper fiindcă el, în mod normal, n-ar trebui să fie lăsat să arbitreze nicio echipă, nu doar pe Craiova! Mă întorc la Kovacs și nu mă poate bănui nimeni de subiectivism fiindcă, probabil, eu am fost cel care l-a înjurat cel mai tare. Dacă, într-adevăr, așa e și el stă în Cluj, nu văd absolut nicio problemă că o arbitrează pe CFR. A ajuns la un nivel în Europa, a fost promovat, la ce perspective are, trebuie să fie inconștient să se bage în ceva aici pentru a pierde poziția de la UEFA. Miza în România pentru el e insignifiantă acum. Poate ajunge la Europene, la Mondiale, semifinale, finale de Champions League, despre ce vorbim?

- Poate că aveți dreptate, dar de ce nu a anunțat că s-a mutat în Cluj?
- Da, poate că e o eroare că nu a anunțat, însă pe fond nu există nicio problemă. Cum stă el acum în Cluj, așa stăteau și domnii din București și o arbitrau pe Steaua, deci să nu ne inflamăm când nu e cazul! A, dacă vorbeam de un oraș mic, gen Urziceni, Onești, atunci da, puteam discuta despre incompatibilitatea unui arbitru, dar aici e Cluj, iar în momentul de față, la cum s-a dezvoltat, la ce nivel de trai propune, între Cluj și București nu e nicio diferență.

- În afara acestei probleme, cu domiciliul, credeți că alegerea lui Kovacs e bună pentru CFR - FCSB?
- E un arbitru foarte, foarte bun în acest moment, îmi place. Pe de altă parte, el și cu Hațegan, atunci când ajung pe la partidele CFR-ului, s-ar putea să fie chinuiți de amintiri. Totuși, relațiile pe care ei le aveau erau cu cei care au condus CFR-ul înainte, nu cei care sunt acum. Între timp s-au schimbat paturile... Ha, ha, ha! Aveau, săracii, microfoane puse și în plapumă. 

Citește și:

EXCLUSIV Dezvăluirea care aruncă în aer derby-ul etapei » Arbitrul Istvan Kovacs trăiește în orașul CFR-ului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
qcod
qcod  •  01 Februarie 2020, 22:11
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 01 Februarie 2020, 18:10

Nu e normal ca arbitrii sa fie din acelasi oras cu una dintre echipe indiferent ca e Bucuresti, Cluj sau alt oras. Nici nu vreau sa ma gandesc ce reactii ar fi daca la un meci al Craiovei ar arbitra Gaman sau Coltescu. Trebuie evitate speculatii de genul asta.

bine ca pana acum a foast "normal" ca echipele din bucale sa fie arbitrate de catre arbitri de cartier...

401398447299796
Bogdan State  •  01 Februarie 2020, 20:13

Nu faptul că stă prin Cluj foarte mult e păcatul lui ci istoricul lui. Nu cred că a uitat nici măcar Porumboiu meciul dintre Tg Mureș și FCSB făcut praf de către acesta. Era bine pentru toată lumea să fie alt arbitru la acest meci, astfel CFR nu mai era acuzată că este avantajată de arbitrii, FCSB nu mai era acuzată că face presiune pe acest arbitru și Kovaci n-ar fi avut presiune suplimentară. Acum știu că pentru dinamoviști ar fi ideal dacă i-ar arbitra numai Corpodean pe FCSB.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  01 Februarie 2020, 18:10

Nu e normal ca arbitrii sa fie din acelasi oras cu una dintre echipe indiferent ca e Bucuresti, Cluj sau alt oras. Nici nu vreau sa ma gandesc ce reactii ar fi daca la un meci al Craiovei ar arbitra Gaman sau Coltescu. Trebuie evitate speculatii de genul asta.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează