FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB // CFR e dură, FCSB e tehnică » Alex Ioniță, cel mai tehnic și mai tentat de fente fotbalist de la Cluj, nu prinde echipa!

Dragoș Nedelcu vs Billel Omrani
Dragoș Nedelcu vs Billel Omrani

Articol de , , - Publicat joi, 11 aprilie 2019 09:03

CFR Cluj faultează și recuperează mai mult, evoluează mai des cu mingi înalte. Steaua pasează, driblează și joacă, în general, mai fin decât trupa de comando a lui Petrescu.

Becali s-a săturat de mingicari, acum ar vrea „o echipă de luptători” așa cum are pe mână Dan Petrescu, numai că stilul FCSB e greu de schimbat, pentru că lui Teja i-a fost construit un lot în care pe tehnică s-a pus accentul, nu pe forță.

Datele rezultate din monitorizarea partidelor pe care le-au disputat în tot sezonul favoritele la câștigarea campionatului indică forța fiecăreia: clujenii sunt mai buni la tacklinguri și intră mai des în dueluri la cap, la mingile înalte, bucureștenii pasează și driblează mai bine.

Multe victorii fără minge!

Stilul nu poate fi modificat de la o zi la alta, din moment ce distribuția din afișul derby-ului de duminică nu se schimbă. FCSB tot pe tehnicii Man, Florin Tănase și Coman o să se bazeze, Petrescu va răspunde cu aceiași fotbaliști agresivi, de luptă: Djokovici, Deac, Omrani.

Liderul nici nu ține neapărat să aibă mingea. Drept dovadă, vișiniii au o posesie medie de 51 la sută, în condițiile în care au câștigat majoritatea partidelor din campionat, deci au fost superiori pe tabelă fără să fi plimbat mingea mult timp. 

Echipa lui Becali pasează mai mult, 57 la sută e posesia medie, și înregistrează mai multe tentative de dribling. Îi și ies mai multe driblinguri decât izbutește rivala. Cel mai tehnic și mai tentat de fente din vestiarul Clujului nu prinde echipa!

Alex Ioniță, un mijlocaș ofensiv cumpărat cu un milion de euro, nu se încadrează în schema lui Dan Petrescu tocmai fiindcă nu luptă suficient, e mai degrabă fin și indolent decât agresiv. 

„Ne apărăm și-i prindem pe contre”

„Bursucul” are toate condițiile să păstreze „rețeta comando”, din moment ce un egal n-ar fi rău pentru CFR, doar FCSB e forțată să câștige ca să echilibreze cu adevărat lupta pentru titlu.

Dan a și descris sincer fotbalul care-i place lui. A explicat recent, după înfrângerea din Cupă cu Astra, 1-3 pe teren propriu: „De obicei, echipele mele iau greu gol și câștigă pe contraatac. Azi a funcționat totul pe invers, ne-am apărat prost și am primit două goluri pe contre care ne-au prins descoperiți”.

Scenariul din partida cu giurgiuvenii a fost realizat într-un context special, vișiniii au folosit o formulă cu rezerve, în care s-a aflat un singur om important, căpitanul Camora.

Duminică nu va mai fi cazul, urmează un meci în care niciun fotbalist nu mai poate fi menajat.

18victorii a înregistrat CFR din totalul de 30 de partide pe care le-a disputat în campionat, inclusiv una împotriva adversarului de duminică, 2-0 la București. FCSB a câștigat 17 meciuri

„FCSB va câștiga la Cluj dacă-i funcționează atacul, are oameni fantastici în ofensivă. Îmi plac Man, Coman, Gnohere și Hora. Pentru CFR e o pierdere mare Țucudean, se simte clar absența lui”
Jean Vlădoiu, la TV Digi Sport

Media pe meci a realizărilor din InStat:

CFR / FCSB

  • 449 pase 487
  • 80% pase bune 82%
  • 51% posesie 57%
  • 5 cornere 6
  • 5 lovituri libere în atac 4
  • 17 contraatacuri 16
  • 17 faulturi 16
  • 174 dueluri 165
  • 50% dueluri câștigate 50%
  • 58 dueluri aeriene 45
  • 50% dueluri aeriene câștigate 50%
  • 35 tacklinguri 35
  • 59% tacklinguri reușite 55%
  • 25 driblinguri 29
  • 55% driblinguri reușite 57%

„Asta vrea Petrescu, 0-0!”

CFR a surprins un pic în etapa trecută, în care Petrescu a mai etalat o dată stilul lui favorit, defensiv și bazat pe luptă, deși adversarul nu a părut puternic. Craiova a suferit mai ales în partea a doua a meciului, și liderul tot n-a forțat victoria, s-a mulțumit să conserve un 0-0. Becali crede că e o capcană, n-ar fi cazul să se bucure de remiza rivalei: „Mai bine nu se putea pentru Petrescu! El asta a vrut, 0-0. Acum poate să joace tot la egal și cu noi, ca să păstreze trei puncte în plus. Și, dacă o batem pe CFR în ultima etapă la București, tot Clujul e campion!”. FCSB a avut de câștigat când s-au înjumătățit punctele, înainte de play-off, avea 49 de puncte și a intrat în turneul pentru titlu cu 25. CFR n-a beneficiat de un astfel de avantaj, de aceea va fi campioană în cazul în care va încheia stagiunea la egalitate de puncte cu Steaua.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
corectu
corectu  •  11 Aprilie 2019, 11:28

Dar ce ziceti de Istvan Kovaci.Cum va aborda el partida?

cluj_cluj
cluj_cluj  •  11 Aprilie 2019, 10:59
Postat de pe 11 Aprilie 2019, 09:25

nu cred ca se va mai termina egal. desi steaua joaca prost, totusi ataca, pe cand cfr mi se pare uzata rau. mizez 0-1.

bai ***, cand joaca cfr cu steaua? Se pot intalni eventual in cupa romaniei....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistu49
blatistu49  •  11 Aprilie 2019, 09:34

circ total CFR u numai daca i Blat pierde FCSBu e chiar penibil si la blaturi greu nimeresc poarta

Vezi toate comentariile (5)
Comentează