FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

ANALIZĂ GSP FCSB, în „Misiune Imposibilă” » Ce le dă fiori roș-albaștrilor înainte de meciul decisiv cu CFR Cluj

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat joi, 14 aprilie 2022 08:03 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 08:18

Din 5 confruntări directe în ultima fază a sezonului, FCSB nu a reușit să învingă niciodată acasă la CFR, bilanțul fiind de două victorii și trei remize, în favoarea ardelenilor.

  • CFR Cluj - FCSB se va juca duminică, 17 aprilie, la ora 20:30. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport1, Orange Sport 1 și Look Sport+. 

Înaintea unei noi mari confruntări între CFR și FCSB, duminică, în ultima etapă a turului din play-off, ardelenii, campionii en titre, păstrează încă un avantaj ce pare greu de surmontat, de 5 puncte.

Dar totul s-a relansat după ce, în runda precedentă, clujenii au pierdut la CSU Craiova (2-3), în prelungiri, iar bucureștenii au defilat cu Voluntari (4-0).

Se gândește să plece din nou de la FCSB! » Gigi Becali are 3 nume pe lista de înlocuitori
FCSB
Se gândește să plece din nou de la FCSB! » Gigi Becali are 3 nume pe lista de înlocuitori

Elevii lui Dan Petrescu mai au totuși și ascendentul mental al confruntărilor din play-off. Din 10 întâlniri în această fază a competiției, echipa din Gruia a strâns 3 victorii, față de numai două adunate de cei de la FCSB. Mai mult, CFR nu a pierduit niciodată cu rivalii în play-off în partidele de acasă, unde a strâns 2 victorii și 3 remize.

Ultimul succes al roș-albaștrilor în Gruia s-a înregistrat în urmă cu aproape 8 ani, pe 10 martie 2014, când bucureștenii au învins cu 1-0, prin golul reușit de Cristian Tănase, în minutul 14.

CFR Cluj și FCSB, a treia oară în „finale"

CFR și FCSB s-au mai întâlnit de două ori în ultimele runde ale turului și returului din play-off. Prima dată în sezonul 2018-2019, când ultimul joc a avut loc la București. Au câștigat roș-albaștrii cu 1-0, gol Teixeira, dar ardelenii își asiguraseră deja titlul.

Apoi, în sezonul precedent, a fost aceeași situație, dar în oglindă, prima întâlnire fiind la Cluj (1-1). În runda finală, partida n-a mai avut miză, CFR a învins cu 2-0, dar era deja campioană, terminând play-off-ul la 9 puncte distanță de FCSB.

CFR n-a pierdut acasă în acest sezon

Statistica este în avantajul clujenilor și în privința acestui sezon, CFR fiind singura echipă din Liga 1 care nu a pierdut acasă, după 34 de runde.

În Gruia, ardelenii au un bilanț de 15 succese și două remize. Singurele lor înfrângeri au fost doar în deplasare, la Botoșani și la Rapid, în turul sezonului regulat, și în precedenta rundă din play-off, la Craiova.

Iar în disputele directe, din sezonul regulat, CFR a învins clar în runda a 7-a, cu 4-1, în timp ce la retur, pe Arena Națională, a fost 3-3, FCSB egalând în prelungiri prin Iulian Cristea.

Un atu al celor de la FCSB este că în ultimul timp au rezultate foarte bune în deplasare. În ultimele 12 runde pe teren advers, roș-albaștrii au pierdut un singur meci, 0-1 la Pitești, cu FC Argeș, în rest adunând 8 victorii și 3 rezultate de egalitate. 

Dan Petrescu i-a băgat în ședință abia ieri

Absent de pe banca tehnică la Craiova, din cauza cumulului de cartonașe galbene, Dan Petrescu a fost extrem de afectat de înfrângerea elevilor săi pe „Ion Oblemenco", 2- 3 cu CSU Craiova, după ce au condus cu 2-1. Aceștia au avut liber luni, dar marți, la antrenament, tehnicianul nu le-a vorbit deloc jucătorilor. Abia ieri, la ședința de pregătire, a avut loc o ședință furtunoasă, în care Petrescu a disecat toate greșelile făcute de echipă la Craiova, reproșându-le în special că nu au reușit să obțină măcar remiza. 

3victorii, 5 remize și două înfrângeri are CFR în confruntările cu FCSB în play-off, în ultimele 5 ediții de campionat

Meciurile CFR Cluj - FCSB din play-off

FCSB, în „Misiune Imposibilă” » Ce le dă fiori roș-albaștrilor înainte de meciul decisiv cu CFR Cluj

Liniile de clasament ale CFR și FCSB în precedentele 5 ediții de play-off

FCSB, în „Misiune Imposibilă” » Ce le dă fiori roș-albaștrilor înainte de meciul decisiv cu CFR Cluj

66%din punctele puse în joc în cele 50 de partide jucate în play-off a adunat CFR (29 victorii, 12 remize și 9 înfrângeri), în timp ce FCSB a strâns numai 57% (24 victorii, 13 remize și 12 înfrângeri)

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău, despre lupta la titlu: „Nu cred că cineva mai poate încurca CFR-ul”

Citește și: 

Gigi Becali, prima reacție despre delegarea lui Istvan Kovacs: „Îi cer un singur lucru. Atât vreau”

CFR Cluj are un nou fotbalist pentru finalul play-off-ului: „Dan Petrescu îi va face loc în lot. Să vedem când va debuta”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (12)
valyomanyd
valyomanyd  •  14 Aprilie 2022, 12:19
Postat de wearethechampions pe 14 Aprilie 2022, 09:01

Poate s-a prins bursucu ca daca se retrage ca sa apere rezultatul dupa ce marcheaza, iar pierdem meciul. Cu meteahna asta au pierduit cel putin 4-5 meciuri in ultima vreme si tot nu s-au invatat minte.

La Craiova l-a bagat pe Sigurson ( nu cred ca se scrie asa)in prelungiri si arbitrul a fost nevoit sa prelungeasca meciul cu inca 30 de secunde, exact cat le-a trebuit gazdelor sa marcheze golul trei !:)))

valyomanyd
valyomanyd  •  14 Aprilie 2022, 12:13

Aberatie marca Gsp: "Meciul decisiv"...De unde pana unde e meci decisiv ?

sexilianul
sexilianul  •  14 Aprilie 2022, 11:07

dupa meci un miel v-a fi mai scump ca un fotbalist putinar........

Vezi toate comentariile (12)
Comentează