FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Se gândește să plece din nou de la FCSB! » Gigi Becali are 3 nume pe lista de înlocuitori

Toni Petrea (stânga) și Mihai Stoica, managerul general de la FCSB
Toni Petrea (stânga) și Mihai Stoica, managerul general de la FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 22:03 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 22:31

Toni Petrea (47 de ani) e tot mai tentat să renunțe din nou la postul de antrenor principal de la FCSB din cauza scandărilor suporterilor, dar și criticilor că acceptă cu seninătate imixtiunea lui Gigi Becali. Față de precedentul mandat, din care a demisionat în vara trecută, acum, tehnicianul are un salariu dublu, 10.000 de euro lunar.

FCSB a reintrat în lupta pentru titlu, după rezultatele din ultima etapă, se pregătește de derby-ul cu CFR Cluj, însă are ca perspectivă posibilitatea, tot mai plauzibilă, că va fi nevoită să-și caute antrenor la finalul sezonului.

Dacă echipa va rata iarăși titlul de campioană, sunt șanse mari ca Toni Petrea să renunțe. De fapt, să procedeze fix cum a făcut-o și în mai 2021, atunci când a plecat de bunăvoie, în ciuda faptului că Gigi Becali i-a propus extinderea colaborării.

Ioanițoaia, întrebare directă pentru Dan Alexa: „Te-ai iubit cu Anamaria Prodan?”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ioanițoaia, întrebare directă pentru Dan Alexa: „Te-ai iubit cu Anamaria Prodan?”

Argumentele care îl fac pe Toni Petrea să renunțe

Și acum, exact cum au stat lucrurile și în trecut, motivul principal care îl împinge pe tehnician să cedeze e modul în care a ajuns să fie tratat, de public, de presă și de oamenii de fotbal, din cauza faptului că acceptă imixtiunea patronului.

„Toni a câștigat multe lucruri în fața lui Gigi Becali comparativ cu precedentul mandat”, susține Mihai Stoica, managerul general al echipei, despre libertatea lui Petrea. Totuși, chiar la precedentele meciuri, înaintea succesului cu Voluntari, antrenorul a fost apostrofat dur inclusiv de propria galerie.

„S-a întâmplat să mi se strige demisia, asta este situația și asta e soarta antrenorilor. Când nu ai un rezultat bun e normal să apară și așa ceva. În momentul în care sunt la meci mă concentrez strict pe ceea ce am de făcut, chiar dacă mai aud. 

Normal că nu e un sentiment plăcut, e clar, nu pot să mint, dar nu am ce să fac și nu pot să schimb părerea susținătorilor echipei”, a spus Petrea, după care s-a referit și la articolele critice din mass-media: „Am preferat de ceva timp să nu mai citesc nimic, mai rău mi-aș face”.

Tocmai acest climat total ostil îl determină să ia tot mai serios în calcul despărțirea la finalul lunii mai, iar apropiații săi susțin că un singur lucru l-ar putea determina să nu renunțe: câștigarea campionatului.

Mihai Stoica: „Scandările publicului sunt o «indirectă»”

Chiar cu o zi înaintea meciului cu Voluntari, Petrea a avut o întâlnire cu liderii galeriei, iar Mihai Stoica dezvăluie care sunt cu adevărat argumentele tribunei, atunci când scandează demisia la adresa antrenorului. 

„Mie mi-a plăcut întotdeauna să spun lucrurilor pe nume. Scandarea este o «indirectă». Suporterii nu au nicio treabă cu Toni, ci clar cu Gigi. Se știe foarte bine asta. Apoi, fanii nu îl venerează pe Keșeru doar pentru ce a făcut el la Steaua, că este stelist de mic, ci pentru că a intrat în dizgrația patronului. Iar ei au o problemă cu stilul lui Gigi de a conduce. Acesta e adevărul despre scandarea «Demisia, demisia!»”, a declarat MM la Orange Sport.

Gigi Becali i-a dublat contractul

În prezent, Toni Petrea rulează pe un salariu de două ori mai mare decât cel pe care l-a avut în precedentul mandat, în sezonul 2020-2021. Acum câștigă 10.000 de euro net pe lună și deja a încasat 50.000 de euro de când a fost readus, aceeași sumă pe care a luat-o în perioada iulie 2020 - mai 2021.

Predecesorul său, Edi Iordănescu, avea un contract de 15.000 de euro pe lună, în vreme ce primul tehnician din acest sezon al echipei, Dinu Todoran, câştiga numai 5.000 de euro pe lună.

5 luniau trecut de când Petrea a preluat FCSB, a fost instalat pe 16 noiembrie, după ce Edi Iordănescu a demisionat

Cum îl văd și cum îl simt pe Toni Petrea, dacă va continua sau nu la noi și în sezonul viitor? Depinde de locul pe care terminăm, chiar nu știu ce să spun pentru că e posibil orice.

- Mihai Stoica, manager general FCSB

Actualul mandat al lui Petrea e peste cel din sezonul trecut 

Toni Petrea a mai condus FCSB între iulie 2020 și finalul lunii mai 2021. A fost perioada în care a disputat, în toate competițiile, 48 de meciuri, însă randamentul echipei, comparativ cu cel din actualul mandat, a fost unul inferior.

Primul mandat

  • Meciuri - 48 
  • Victorii - 54% 
  • Remize - 21% 
  • Eșecuri - 25%

Al doilea mandat

  • Meciuri - 19 
  • Victorii - 63% 
  • Remize - 21% 
  • Eșecuri -16%

Ce variante ar avea Gigi Becali pentru postul de antrenor la FCSB

În cazul, foarte posibil, în care Toni Petrea nu va dori să continue, FCSB ar trebui să caute o altă variantă. Lista restrânsă, cu favoriții lui Gigi Becali și MM Stoica, e una extrem de restrânsă.

1. Ilie Poenaru

Se gândește să plece din nou de la FCSB! » Gigi Becali are 3 nume pe lista de înlocuitori

E primul în preferințele patronului. E liber de contract în prezent și el s-a mai aflat în atenția lui Becali, care a fost impresionat de rezultatele bune pe care acesta le-a avut la Academica Clinceni.

2. Nicolae Dică

Se gândește să plece din nou de la FCSB! » Gigi Becali are 3 nume pe lista de înlocuitori

A fost ultimul antrenor cu care FCSB a performat. A condus echipa între iunie 2017 și decembrie 2018, perioadă în care a dus echipa în grupele Europa League și chiar în primăvara europeană, iar în campionat a fost cel mai aproape de a câștiga campionatul. Are marele avantaj că ar fi pe placul ambilor conducători ai FCSB-ului: Becali și Stoica.

3. Marius Croitoru

Se gândește să plece din nou de la FCSB! » Gigi Becali are 3 nume pe lista de înlocuitori

E dorit de Mihai Stoica, însă a avut clinciuri în trecut cu Gigi Becali. Croitoru încă n-a semnat prelungirea contractului cu FC Botoșani, actuala înțelegere expiră în iunie. În prezent, Marius e antrenorul cu cea mai mare longevitate pe bancă dintre cei aflați la cârma echipelor din Liga 1, a fost instalat la gruparea moldavă în iunie 2019.

Cu ce antrenor a început FCSB ultimele 7 sezoane

SezonAntrenor la start
2021-2022Dinu Todoran
2020-2021Toni Petrea
2019-2020Bogdan Andone
2018-2019Nicolae Dică
2017-2018Nicolae Dică
2016-2017Laurențiu Reghecampf
2015-2016Mirel Rădoi

Mai multe știri din Liga 1:

Schimbare fundamentală la CS Universitatea Craiova » Patronul Mihai Rotaru a cedat puterea în club

Una zice, alta face » Gică Popescu: „Burleanu nu va face nimic!” + „Cred că și Farul l-a votat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
legio.sud
legio.sud  •  14 Aprilie 2022, 12:14
Postat de legio.sud pe 14 Aprilie 2022, 08:26

Daa a semnat condica la cantonament . *** cauta aghiotant !

Scuze V-ați iritat ?

tristan
tristan  •  14 Aprilie 2022, 09:21

Fcsb nu va câștiga nimic cat timp aplica aceeasi rețeta cu antrenor marioneta si cu tactica lui Jijia în teren

legio.sud
legio.sud  •  14 Aprilie 2022, 08:26
Postat de leu.mr pe 14 Aprilie 2022, 00:04

Cum Croitoru nu a semnat ? Iftime spunea, acum citeva luni, ca a semnat pe inca trei ani !

Daa a semnat condica la cantonament . *** cauta aghiotant !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close