FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB 0-1

VIDEO + FOTO CFR Cluj - FCSB 0-1 » Tavi Popescu dinamitează lupta la titlu în Liga 1! Clasamentul ACUM

FCSB s-a impus în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0, datorită reușitei lui Octavian Popescu. Cu 5 etape rămase de disputat din play-off-ul Ligii 1, diferența dintre cele două este de două puncte. +23   FOTO
FCSB s-a impus în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0, datorită reușitei lui Octavian Popescu. Cu 5 etape rămase de disputat din play-off-ul Ligii 1, diferența dintre cele două este de două puncte.

Articol de , , - Publicat duminica, 17 aprilie 2022 22:45 / Actualizat luni, 18 aprilie 2022 00:02

FCSB s-a impus în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0, datorită reușitei lui Octavian Popescu. Cu 5 etape rămase de disputat din play-off-ul Ligii 1, diferența dintre cele două este de două puncte.

Programul complet din play-off AICI!

Cronica GSP la CFR Cluj - FCSB 0-1: Derby ca un braconaj în pădurea seculară

Teama de un rezultat nefavorabil a atentat la calitatea meciului. Multă voință, joc dur, pase greșite, lipsă de curaj a atacanților. Încă o dată Tavi Popescu este decisiv pentru că iese din schemă. Și pentru că poate. FCSB câștigă, 1-0, și problema titlului este de acum încolo nu doar teoretică.

CFR Cluj - FCSB 0-1. Diagnosticul primit de Olaru la spital, după intrarea grosolană a lui Susic
CFR - FCSB 0-1
CFR Cluj - FCSB 0-1. Diagnosticul primit de Olaru la spital, după intrarea grosolană a lui Susic

Se taie lemne pe tibia adversarilor. De ambele părți. Nu se joacă bărbătește, cei mai mulți dintre cei 22 de pe teren par niște pădurari care au ieșit cu drujbele la tăiat copaci în pădura seculară. Prima repriză a derbyului CFR-FCSB este sub nivelul meciului Steaua-Hermannstadt care s-a terminat cu o oră înainte. 

Prudența nu a ucis spectacolul, l-a schimonosit într-o luptă între cele două careuri. Și bineînțeles că astfel s-au remarcat cei puternici. Ca-n reclama aia la o bătură tare. Închizătorii. Boateng și Bordeianu la CFR, Șut și Ovidiu Popescu de la bucureșteni.

Elementul Susic, decisiv în CFR - FCSB

Celălalt Popescu, "perla" Octavian, nu a început entuziasmant, doar că el împreună cu Florin Tănase au fost singurii care au încercat să rupă ritmul cu pătrunderi frontale în dauna paselor laterale fără conținut. Sprijinit bine de Crețu, Cordea, al treilea om din atacul vicecampioanei, nu a profitat. În condițiile în care Olaru a fost mai tăcut de obicei, a intrat în rol Susici. Și a oferit altă perspectivă partidei. Bosniacul l-a faultat dur pe mijlocașul echipei lui Becali și a fost eliminat fără ezitare de Istvan Kovacs.

6-0, ca la meciul cu Polonia

Era minutul 43 și, exceptând acțiunea verticală a lui Ovidiu Popescu, încheiată cu un șut totuși peste transverala porții lui Bălgrădean, primele 45 de minute se încheie fără ocazii importante și cu o matematică superioară FCSB-ului. 

Scor 6-0 la șuturi spre poartă. Dintre care 4 pe spațiul porții. Deși pe hârtie atacul CFR-ul suna promițător, cu Omrani și Petrila flancându-l pe Debeljuh. Sacrificat după eliminarea lui Susici, Debeljuh i-a lăsat locul lui Yuri, lăsându-i pe Petrila și pe Omrani să se descurce singuri și să aștepte mai mult de la Deac, nici el foarte în ghete în prima repriză a derby-ului. Nu s-au decurcat, nici Petrila, nici Omrani

Schimbările care contează

Repriza secundă a început previzibil. CFR s-a retras și mai mult, FCSB s-a așezat la masa din față fără invitație. Nou-intrații, Ianis Stoica (în locul lui Olaru probabil accidentat după faultul lui Susici) și Edjouma (în locul lui Șut) au schimbat aerul și au făcut posibilă inclusiv faza la care lovitura de cap a lui Cristea (49) a trimis mingea în bara din stânga lui Bălgrădean. 

Este jumătatea reprizei a doua și meciul intră pe coordonatele clasice. În sensul în care CFR-ul mizează pe mingile aruncate în față la ce-o ieși, iar FCSB lucrează la posesie, sperând la o sclipire a lui Tavi Popescu sau Tănase.

Gol de autor. Coautor, Dan Petrescu

Sclipirea vine de la Tavi Popescu (74), care e pe punctul să îi rupă coloana lui Bordeianu din dribling, șutează și beneficiază de o deviere a lui Graovac, care trimite imngea în plasă. Este 1-0 pentru FCSB și insistența FCSB-ului de a produce și ceva fotbal, nu doar antijoc încruntat, este răsplătită. CFR încearcă să iasă din rutină și din carapacea prudenței, dar este prea târziu și nu prea mai are mijloacele. Vin totuși ocazii și de o parte (Burcă), și de cealaltă (Dumiter), dar Târnovanu și Bălgrădean se ridică la nivelul derby-ului ratat.

+19 FOTO

Schimbarea lui Petrila și introducerea lui Birligea spune în sine o poveste. Aceea că defetismul lui Dan Petrescu a acționat și a săpat în subconștientul propriilor jucători, tocați că cineva le fură punctele și munca. De, asta înseamnă să fii un bun psiholog! 

2014a fost anul ultimei victorii obținute de FCSB pe terenul lui CFR Cluj

Cum arată clasamentul după CFR Cluj - FCSB

FCSB a câștigat al 4-lea din cele 5 meciuri disputate în play-off și ajunge la 43 de puncte. CFR Cluj rămâne lider, dar avansul este unul fragil, doar două lungimi. Runda viitoare, CFR Cluj se deplasează la Voluntari, iar FCSB la Farul.

FINAL » CFR Cluj - FCSB 0-1

CFR Cluj - FCSB, echipe de start

CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Graovac, Burcă, Camora - C. Deac, Boateng, Bordeianu - Omrani, Debeljuh, Petrila 
Rezerve: Hindrich - Cr. Manea, Yuri, Chipciu, Păun, Neguț, Cvek, Birligea, Dugandzic 
Antrenor: Dan Petrescu 

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Miron, I. Cristea, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu 
Rezerve: A. Vlad - Fl. Coman, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Perianu, Oaidă, Mamut 
Antrenor: Toni Petrea

  • În tabăra oaspeților surprinde apariția lui Adrian Șut la închidere, în locul lui Malcom Edjouma.
  • Accidentat, Vinicius nu face parte din lot. Miron i-a luat locul în centrul defensivei. 
  • După două meciuri începute pe banca de rezervă, cu CS Universitatea Craiova și Voluntari, Andrei Cordea revine titular.

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Kovacs Istvan (Carei) / A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Mitruţi Daniel (Craiova)

UPDATE 20:15 / Arena din Cluj-Napoca, aproape plină

Arena „Dr. Constantin Rădulescu” este aproape plină cu un sfert de oră înaintea startului partidei. 

CFR Cluj - FCSB 0-1 » Tavi Popescu dinamitează lupta la titlu în Liga 1! Clasamentul ACUM

UPDATE 19:50 / CFR Cluj, sprijin pentru campania lui Mihai Neșu

CFR Cluj - FCSB 0-1 » Tavi Popescu dinamitează lupta la titlu în Liga 1! Clasamentul ACUM

UPDATE 19:40 / Lucian Goian, înainte de CFR - FCSB: „Este finala campionatului, cu o atmosferă superbă!”

VIDEO Dan Petrescu, după atacurile lui Becali: „Nici nu știam cine e arbitru. Dacă îmi arătați asta, plec de la Cluj!”

Panduru se ia de o echipă din Liga 1: „Mai slabi decât anul trecut! Ce jucători buni au?”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (392)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  18 Aprilie 2022, 15:34

Noroc porcesc:Sa dai peste un CFR intr-o forma precara!Cu un arbitraj vadit partinitor(fluiera un henț inexistent când Petrila scapase singur cu portarul,sau se face ca ploua- când portarul Târnovan l-a deșelat pe același Petrila,sarind pe el și scoțandu-l din joc)!In superioritate numerica și totuși sa dai gol doar dintr-un șut anemic,deviat de un fundaș advers!Și in superioritate numerica și sa scapi miraculos de egalare-in ultimul minut-la o minge scoasa cu piciorul de portar!In concluzie?Tot noroc porcesc!

paolo15
paolo15  •  18 Aprilie 2022, 08:44

V-a suparat puiul de Crevedia?

andrei_steaua
andrei_steaua  •  18 Aprilie 2022, 02:59
Postat de thechampions pe 18 Aprilie 2022, 02:38

cum bah hadriann sa te umilesti in asemenea hal si in noaptea asta magia pentru Steaua. *** ***

Pe el l-a umilit maica-sa ca nu stia cine ii este tata

Vezi toate comentariile (392)
Comentează