FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 2-0

CFR Cluj - FCSB 2-0 » Campioana încheie sezonul cu o victorie convingătoare!

CFR Cluj - FCSB 2-0 FOTO: Raed Krishan +49   FOTO
CFR Cluj - FCSB 2-0 FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 25 mai 2021 22:36 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 22:23

CFR Cluj a învins-o pe FCSB în ultima etapă din play-off, scor 2-0, și a încheiat sezonul cu 54 de puncte.

Prima repriză a fost una spectaculoasă. Lipsită de inhibiții, campioana i-a pus mari probleme adversarei. Nici puștii FCSB-ului nu s-au lăsat mai prejos. Meciul a început cu o mare ocazie a lui Adrian Niță, lăsat singur cu portarul de o pasă filtrantă a lui Ionuț Vînă. Niță a fost blocat de Bălgrădean, dar se afla oricum în ofsaid, poziție semnalizată de tușier.

A urmat o ocazie importantă a celor de la CFR Cluj. În minutul 12, șutul lui Mario Rondon din „buza” careului de 16 metri l-a întins serios pe Ștefan Târnovanu, dar portarul oaspeților a reușit să respingă.

Doar două minte mai târziu, insistența gazdelor a dat roade. Gîdea a recuperat în careul advers, l-a întors pe Șerban și a șutat elegant, la colțul lung, cu latul. Deschidere de scor, grație tânărului fotbalist, aflat la primul gol în Liga 1.

CFR a fost aproape de a duce scorul la 2-0 în minutul 30, când șutul lui Vali Costache l-a depășit pe Târnovanu, dar Gabriel Simion a respins peste transversală, din fața porții goale!

A doua parte a avut de asemenea un ritm bun, dar ocaziile importante au lipsit în primul sfert de oră, în care atenția lui Bălgrădean a fost testată de șuturi slabe ale lui Ionuț Vînă și Alexandru Buziuc.

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+45 FOTO

Târnovanu, cel mai bun de la FCSB

În minutul 64, Valentin Costache a zguduit bara porții apărate de Târnovanu. Costache a șutat violent, din afara careului mare, dar Târnovanu a atins migea întocmai cât să o devieze în bară.

Două minute mai târziu, Costache a trecut de la finalizare la servirea colegilor. I-a pus mingea pe tavă lui Mario Rondon, care a împins-o în plasă din doar câțiva metri. Costache a ratat o nouă șansă uriașă în minutul 72. Șutul său, din interiorul careului, a fost respins în bară de Târnovanu.

Portarul oaspeților a fost providențial și în minutul 75, când a parat penalty-ul executat de Ciprian Deac. „Centralul” Florin Marcu a arătat spre punctul cu var după ce un șut acrobatic al lui William Soares a fost blocat cu mâna de către Ionuț Vînă. Mijlocașul de la FCSB avea brațul depărtat de corp.

Captură Telekom Sport
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+45 FOTO

Cea mai mare ocazie de gol a oaspeților a venit în minutul 79, când Ionuț Vînă a fost la un pas de gol. A primit mingea de la Niță în careu, a fentat un adversar, dar a șutat pe lângă poartă. Ultima ocazie de gol a roș-albaștrilor a venit în minutul 88 și i-a aparținut lui Andrei Istrate. Șutul atacantului fecesebist a fost scos de Rareș Murariu.

CFR Cluj a câștigat astfel cu 2-0, a ajuns la 54 de puncte și a dat drumul sărbătorii pe teren!

CFR Cluj - FCSB 2-0

CFR Cluj - FCSB, echipe de start:

CFR CLUJ: Bălgrădean - Manea, Vinicius, Burcă, M. Camora - Deac, Hoban, Păun - Gîdea, Rondon, Costache
REZERVE: Murariu, Latovlevici, Ciobotariu, Itu, Pereira, Soares, Luis Aurelio, Carnat, Gondiu
ABSENT: Cestor (accidentat)
ANTRENOR: Edward Iordănescu

FCSB: Târnovanu - Pantea, Simion, Filip, Șerban - Nedelcu, Vînă, Perianu - Niță, Fl. Tănase, Musi
REZERVE: Udrea, Gogor, Soiledis, Buziuc, Istrate, Ardelean
ABSENȚI: Miron, Fl. Coman, Panțâru, Radunovici, R. Ion, Șut, Ov. Popescu (accidentați), A. Vlad, Straton, Crețu, Haruț, I. Cristea, Moruțan, Olaru, Oct. Popescu, Vukusic (menajați)
ANTRENOR: Toni Petrea

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)
Arbitru: Florin Marcu // Asistenți: Ciprian Danșa, Imre Bucsi

Înainte de fluierul de start, fotbaliștii echipei campioane au pășit pe rând pe gazon, purtând tricouri speciale și fiind ovaționați de fanii prezenți pe stadion. Spectacolul pregătit de ardeleni a fost unul deosebit. Nu au lipsit flăcările, care au oferit un efect special momentului. Detalii AICI!

VIDEO Lucian Goian: „FCSB nu are un lider în teren”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Burleanu și FRF mută Supercupa în străinătate: „Spania, Italia, SUA, unde sunt comunități mari de români”

FCSB ratează prima țintă: „Banii sunt buni, dar nu-l dăm!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (281)
tororosso
tororosso  •  26 Mai 2021, 13:15

Fiesta Lotrilor !...

189254898748309
Claude SH  •  26 Mai 2021, 12:54

Felicitări CFR-ului pentru performanta, așteptăm noi performante în Europa.

remarque
remarque  •  26 Mai 2021, 10:24

Felicitari franarilor! Va doresc sa va transformati porecla in renume. In Europa. Ati dominat fotbalul autohton in ultimii ani. In rest, un nou Oscar pentru....Tacerea ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (281)
Comentează