FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV / UPDATE CFR s-ar pregăti de o nouă insolvență! Ce discuție a purtat Nelu Varga + reacția campioanei

Articol de , - Publicat sambata, 30 iulie 2022 16:00 / Actualizat sambata, 30 iulie 2022 16:47

GSP.ro a scris astăzi că Nelu Varga a luat legătura cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, ca să reorganizeze CFR Cluj, o societate năpădită de datorii. Campioana din ultimii cinci ani a reacționat printr-un comunicat.

UPDATE - Reacția celor de la CFR Cluj

CFR Cluj a reacționat după articolul publicat de GSP.ro și a emis un comunicat de presă în care exclude posibilitatea intrării în insolvență.

Ca urmare a ultimelor știri apărute în mass-media cu privire la o posibilă intrare în insolvență a clubului nostru, dorim să facem următoarele precizări:

Vrem să asigurăm întreaga suflare „alb-vișinie”, suporteri, jucători, parteneri, apropiați ai clubului, că NU se pune problema ca CFR 1907 Cluj să solicite deschiderea procedurii de insolvență.

În altă ordine de idei, vă asigurăm că avem toată încrederea în echipă, staff tehnic și în potențialul lor de a ne duce din nou în grupele unei competiții europene, iar tot focusul nostru, al tuturor celor implicați în viața echipei, este obținerea de rezultate pozitive.

- comunicat CFR Cluj

De ce se teme Dan Petrescu de CS Mioveni: „Au 12 jucători cu experiență!” +  vrea rivalele FCSB, CSU Craiova și Sepsi în grupele Conference League
CFR Cluj
De ce se teme Dan Petrescu de CS Mioveni: „Au 12 jucători cu experiență!” + vrea rivalele FCSB, CSU Craiova și Sepsi în grupele Conference League

Știrea inițială - După șapte ani, insolvență din nou la CFR Cluj

CFR o va întâlni în turul al treilea preliminar din Conference League pe Soligorsk, campioana din Belarus, și cele două dueluri vor conta mai mult decât contează gloria sportivă. Ele vor determina viitorul clubului care domină campionatul românesc de cinci ani încoace.

Societatea a înregistrat deja datorii foarte mari și acționarul secret Ioan Varga nu mai crede că poate să suporte pierderile continue.

Surse din anturajul lui Neluțu povestesc că el l-a contactat pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, căruia i-a transmis că îl vrea înapoi la Cluj pentru încă o insolvență.

Zăvăleanu a mai lucrat pentru CFR între 2015 și 2017, o perioadă în care clubul a fost în insolvență, și o conduce acum pe Dinamo tot în reorganizare.

El i-ar fi spus lui Varga, conform surselor, că nu poate pleca imediat de la conducerea roș-albilor, întrucât a împrumutat societatea cu niște sume pe care mai speră să le recupereze din încasările pe care le va înregistra Dinamo în perioada următoare.

Hemoragia continuă la CFR Cluj

Planul CFR-ului rămâne însă valabil, viitorul campioanei depinde de calificarea în grupele Conference League. Cu performanța aceasta, Varga ar completa bugetul pentru sezonul aflat în desfășurare și ar mai putea spera să recupereze banii pe care i-a pierdut până în prezent.

Ratarea grupelor ar crește deficitul unei societăți împovărate deja de datorii. Clujul a raportat datorii de 26 de milioane de euro în bilanțul din 2021.

Clubul continuă să fie cel mai mare cheltuitor din campionat, cu un buget de peste zece milioane de euro, cu cel mai mare lot și cu cele mai mari salarii.

Vișiniii au câștigat ultimele cinci titluri din Liga 1, însă performanțele nu au fost suficiente pentru echilibrarea contabilității, pe care ele mai tare au șubrezit-o, pentru că Varga și oamenii lui au cheltuit încontinuu mai mult decât au încasat.

I-a salvat tot Neluțu Varga

Patronul care a acumulat acum datoriile imense e aceeași persoană care a scos societatea din insolvență data trecută. Ioan Varga a plătit cinci milioane de euro în 2017 ca să o scoată pe CFR din insolvență și să readucă echipa în lupta pentru titlu și pentru cupele europene.

Clujenii au jucat în grupele Europa League și ale Conference League, dar au ratat participarea în grupele Champions League, performanța pe care o dorea Varga atunci când a început să investească în fotbal.

El credea că avea să-și recupereze banii din premiile UEFA pentru grupele UCL.

Odată cu revenirea în insolvență, CFR nu ar mai avea dreptul să participe în cupele europene. UEFA nu oferă licențe pentru cluburile aflate în reorganizare, FRF și LPF le permite să participe în prima ligă, cu condiția ca ele să aibă planul de reorganizare aprobat de judecător.

28,66 milioane de euroeste valoarea lotului clujenilor, cu aproape 5 milioane mai puțin decât FCSB. Vicecampioana are avantajul că are în componență mulți tineri, care sunt cotați mai bine decât jucătorii mai bătrâni

Jucătorii de la CFR Cluj sunt în pericol

CFR a plătit cele mai mari salarii din campionat și în perioada în care Paszkany conducea clubul, și în epoca lui Varga. De când Neluțu e patron, societatea a fost în mod constant datoare către fotbaliști și către antrenori, tocmai din cauza costurilor imense. Clubul a plătit mereu salariile, deși le-a achitat cu întârziere. 

Dacă Varga nu va reuși să mai acopere din banii proprii costurile și o să apeleze la insolvență, jucătorii ar putea să piardă banii pe care îi au de primit. Echipa e neplătită de trei luni. La insolvența din 2015, unii dintre jucători au pierdut sume mari, 

Maftei a rămas fără o sută de mii de euro pe care nu i-a mai recuperat niciodată. Tot Zăvăleanu a condus și atunci insolvența CFR-ului. El a mai fost implicat, tot în reorganizare, la Gaz Metan și la ASA Târgu Mureș.

8 jucătoriare în lot CFR care au peste 30 de ani și care nu mai pot fi vânduți pe sume prea mari. FCSB are 5, dar doar doi sunt titulari: Tamm și Radunovici

VIDEO Ce spune Dan Petrescu înainte de CFR Cluj - CS Mioveni

Citește și:

MM Stoica n-o iartă pe CFR Cluj » Ironii în direct după ultimele evenimente din Gruia

Ronaldo Deaconu și-a găsit echipă, după ce transferul la CFR Cluj a picat » A semnat cu o nou-promovată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (86)
babinu
babinu  •  31 Iulie 2022, 01:41

Am uitat ca la voi singura informatie valabila e aia pe care-o primesti stand drepti in fata unui burtos cu haine verzi si cashcheta (sau in genunchi, cu mainile impreunate si capul pleacat, daca va miluieste Talpan cu vreun discurs lemnos).

Dobermannul
Dobermannul  •  30 Iulie 2022, 22:26

"Zăvăleanu a mai lucrat pentru CFR între 2015 și 2017, o perioadă în care clubul a fost în insolvență, și o conduce acum pe Dinamo tot în reorganizare. El i-ar fi spus lui Varga, conform surselor, că nu poate pleca imediat de la conducerea roș-albilor, întrucât a împrumutat societatea cu niște sume pe care mai speră să le recupereze din încasările pe care le va înregistra Dinamo în perioada următoare."

Moshu
Moshu  •  30 Iulie 2022, 21:38
Postat de Dobermannul pe 30 Iulie 2022, 10:11

N-auzi ca Zavaleanu nu poate veni ca a bagat si el bani personali (ce om de treaba) ca sa salveze Dinamo si trebuie sa-i recupereze?

Mai puiule,daca n-ai habar despe ce-i o insolventa si o FIRMA de adminstrare a insolventei nu mai uza tastatura degeaba ! Creierul tau nu-l uzezi pentru ca nu-l folosesti din principiu ! Cine te plateste sa scrii prostii p'aci ?

Vezi toate comentariile (86)
Comentează