FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO EXCLUSIV Ce planuri are Dan Petrescu la CFR Cluj: „Vreau buget de 40 de milioane de euro! Dar nici cu banii ăștia nu mergem în grupele Champions League”

Dan Petrescu // FOTO: Raed Krishan
Dan Petrescu // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 18 mai 2022 13:26 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 14:06

După ce a câștigat al 5-lea titlu consecutiv cu CFR Cluj, Dan Petrescu a vorbit despre următorul obiectiv: grupele unei competiții europene.

Antrenorul campioanei a acordat un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care a vorbit despre actualul sezon, dar și despre planurile pe care le are. Petrescu spune că și-ar dori un buget de 40 de milioane de euro, dar știe că nu-l poate obține.

Grupele Champions League: misiune infernală pentru CFR Cluj! Ce adversari va avea campioana + șanse mari în Conference League
CFR, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Grupele Champions League: misiune infernală pentru CFR Cluj! Ce adversari va avea campioana + șanse mari în Conference League

VIDEO Ce pregătește Dan Petrescu pentru sezonul viitor: „Am nevoie de un lot numeros”

- Nu aveți un atu moral fiindcă n-ați plecat la națională?
 - În fotbal nu contează asta. Am trecut prin multe în carieră. La meciul cu Celtic, a venit un prieten la mine și mi-a spus: „Ești mare!". I-am zis că până mâine dimineață. Le-am pus băieților meciurile astea, să-și aducă aminte ce am făcut pentru țară în ultimii 5 ani. Și tot n-am fost apreciat.

Acum se vorbește de grupele Champions League. Trebuie să visăm, dar să fim realiști. Ar trebui să facem ca Sheriff Tiraspol, un miracol.  Dar hai să ne uităm ce buget avem noi! De ce nu suntem realiști niciodată? Lumea se supără dacă spui adevărul. Noi nu avem buget să ne calificăm în grupele UCL.

Putem să luptăm, dar acum vrem mai mult decât se poate. Dacă ajungem în grupele Europa League, e ca și cum am câștiga Champions League.  Iar dacă am ajunge în grupele Champions League, e ca și cum România ar lua Cupa Mondială. Așa zic eu.

Că unii zic ce vor pe la televizor, asta e altceva. Astana avea buget de 60 de milioane. Noi avem de 10-20 de milioane. E ca și cum se întrec Mercedes cu Renault. Ei au cai-putere, se duc. Noi încercăm să le stricăm o roată, să ne strecurăm. A, dacă ne-ar bate o echipă din Malta sau Gibraltar, ar fi vina noastră.

Cât ați vrea să aveți buget vara asta ca să intrați în grupele UCL? 
- Aș vrea 40 de milioane de euro. Nu am cerut, că nu am de unde să cer. Nici cu banii ăștia nu ne calificam în UCL, dar avem o șansă mai mare la grupele Europa Legue.

-Deci acesta ar fi obiectivul?
 - Realist, da, putem încerca să ajungem în grupele Europa League, cu puțin noroc și inspirație, chiar și cu bugetul pe care îl vom avea. Și în Conference League sunt bani buni, dar Europa League ar fi țelul. Mai mult, ar fi un miracol. 

Ce a mai spus Dan Petrescu despre:

  • Billel Omrani - „Ar fi culmea să încerc să-l mai conving să rămână. Nu cred că ar mai da randament, e momentul să schimbe ceva. Ce să mai demonstreze aici? E golgheterul CFR-ului în Europa, are nevoie de o schimbare. Îmi pare rău că nu ia și clubul ceva pe el, ar fi meritat. Până la urmă, Billel fără CFR n-ar fi fost ce este. El știe asta"
  • Ciprian Deac - „Nu știu cum era înainte, dacă ar fi fost mereu așa, poate juca la Real Madrid. Are o carieră fantastică și nu-l văd să se oprească. Un mare caracter. Are și acum cei mai buni parametri, aleargă 12 km pe meci, foarte mulți în sprint. Cred că cel puțin încă un sezon mai poate juca la acest nivel"
  • „Piesele" fixe în ultimii 5 ani - „Se știu. Deac și Camora au jucat mereu cu mine. Acum, în ultimii ani, au apărut Burcă, Bordeianu. Mai recent surpriza Debeljuh. Manea, chiar dacă nu a jucat foarte mult sezonul ăsta. Am vrut să-l provoc, că era cam moale la antrenamente. Știe că nu am nimic cu el"
  • Mateo Susic - „El a făcut o mare greșeală. Avea un contract foarte bun oferit de CFR, dar s-a luat după impresar, că are alte oferte, și nu a semnat. Eu l-am învățat, să semneze și dacă vine o ofertă, îi dăm drumul să plece. A venit acum să-mi spună că am avut dreptate. S-a și rupt și nici nu are echipă. La fel a făcut și Cestor, pe care eu l-am vrut în continuare. Acum se pregătește singur prin Cluj"

Citește și: 

Gabi Balint, devastator la adresa lui Dan Petrescu: „Și dacă ești beat sau drogat n-ai voie să faci așa!” + Gigi Becali, amuzat: „Ne-au bătut pe noi și i-au înjurat pe ei”

Ce a făcut Dan Petrescu sâmbătă seară, în timp ce FCSB pierdea titlul: „Atunci a «căzut» hotelul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
befree
befree  •  18 Mai 2022, 21:00
Postat de sportix pe 18 Mai 2022, 15:28

Si daca ar avea buget de 40 de milioane, pe Messi si Ronaldo in echipa, nea Dan tot ar zice ca are meci greu cu Voluntari :))

No lasa, stim cu totii cine are meci greu cu Voluntari :)))

freddy
freddy  •  18 Mai 2022, 17:20

Din 10 cuvinte, are 8 în care se plânge de ceva. Nu am pomenit om ca asta. Când nu primește un aut e cu ***, dacă primește un penalty moca tace ca mortu. Urât caracter. Oriunde ar antrena, oricâte trofee va lua tot urât ca persoana rămâne. Oare și acasă e la fel? Toate i tuna și toate i fulgera?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  18 Mai 2022, 16:59

CFR Cluj este cea mai costisitoare echipa, nu numai din Romania! Pa langa faptul ca toti au grija sa nu o supere cu ceva iar fortele oculte care o sustin, pe fata, pun umarul la castigarea unor meciuri capitale - mai ales prin modul in care sunt selectionati, atent, arbitrii - imi aminteste de episodul CFR Cluj - U Cluj de acum cativa ani cand institutiile statului au actionat in favoarea CFR Cluj. Pe cand, acum, cand majoritatea celor din fotbal au vazut cele doua goluri marcate neregulamentar care au decis ca CFR Cluj sa devina campioana.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează