FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj vrea să îi „sufle” unei forțe din Superligă fotbalistul dorit

Adrian Mutu / Foto: GSP
Adrian Mutu / Foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 08:52 / Actualizat joi, 21 martie 2024 11:09

CFR Cluj, ocupanta locului 4 în Superligă, a prioritizat aducerea în perioada de mercato de vară a stoperului Lumbardh Dellova (25 de ani) de la FC Ballkani. Fundașul central este dorit și de Universitatea Craiova, aflată pe poziția secundă din primul eșalon.

Conducerea „feroviarilor” a rămas impresionată de calitățile lui Dellova, pe care îl va urmări în partida amicală dintre Ungaria și Kosovo (26 martie), informează playsport.ro.

Adrian Mititelu a luat decizia: ce se întâmplă dacă FCU Craiova retrogradează
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a luat decizia: ce se întâmplă dacă FCU Craiova retrogradează

Remarcat după două partide contra celor de la CFR Cluj

Lumbardh Dellova a înfruntat-o pe CFR Cluj în ambele partide din grupele Conference League, din sezonul trecut. El a fost integralist atât în egalul înregistrat de CFR în Kosovo (1-1), cât și în eșecul ardelenilor de pe teren propriu contra celor de la Ballkani (0-1).

Albanezul Arlind Ajeti, accidentat, puștiul Matei Ilie și slovenul Matija Boben sunt fundașii centrali pe care s-a bazat Adrian Mutu de la venirea sa în Gruia.

Lumbardh Dellova, dorit și de Universitatea Craiova

Și patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, s-a orientat spre fundașul Lumbardh Dellova, de la FC Ballkani, conform surselor GSP.

Antrenorul Ivaylo Petev i-a mai cerut patronului Mihai Rotaru un fundaș central, un închizător și un „vârf”. Din informațiile Gazetei Sporturilor, soluția finanțatorului juveților pentru postul de stoper este fundașului kosovar Lumbardh Dellova, de la FC Ballkani.

Internațional în vârstă de 25 de ani, Dellova are 7 selecții în reprezentativa Kosovo. Și are avantajul că poate acoperi mai multe poziții: apărător central, dreapta și „închizător”.

Lumbardh Dellova a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Ballkani

Un alt aspect important, acordul lui Dellova cu Ballkani expiră în vară, deci a intrat în ultimele 6 luni de contract și poate semna în calitate de jucător liber de contract la începutul sezonului următor.

Lumbardh Dellova și-a început cariera la KF Liria, apoi a mai trecut pe la Slovan Ljublj, Hajduk Split, FC Priștina, iar din iulie 2022 îmbracă tricoul lui Ballkani.

Lumbardh Dellova are 5 trofee în palmares

În 2023/2024, până acum, el a bifat 37 de partide: 22 în campionat (2 goluri și o pasă de gol), două în preliminariile Champions League, 5 în calificările Conference League (un assist), 6 în grupele Conference League, una în Cupa din Kosovo și una în Supercupa din Kosovo.

Dellova este deja un jucător cu 5 trofee în palmares. A luat de 3 ori titlul în Kosovo, cu Ballkani (2020 - 2021, 2021 - 2022, 2022 - 2023), a câștigat inclusiv Supercupa, în 2023, iar în tricoul lui Hajduk Split și-a trecut în palmares Cupa Croației (2021 - 2022).

Internaționalul kosovar este evaluat la 600.000 de euro, pe transfermarkt.de, cea mai mare cotă din cariera sa.

VIDEO Claudiu Niculescu despre derby-ul Craiovelor: "Echipa lui Mititelu e adevărata Universitatea"

Citește și:

Mihai Stoica a răspuns atacului lansat de Dan Șucu: „E șocant! Sunt chestii care îl incriminează”
FCSB
Mihai Stoica a răspuns atacului lansat de Dan Șucu: „E șocant! Sunt chestii care îl incriminează”
Borris Becker, atac la Simona Halep și restul jucătoarelor care n-au mers la US Open: „Sper să regrete!”
US OPEN 2020
Borris Becker, atac la Simona Halep și restul jucătoarelor care n-au mers la US Open: „Sper să regrete!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Gerson
Gerson  •  21 Martie 2024, 14:56

Unde este ceva" Moca"hop și Cfr Cluj!....Defapt cred ca ar fi bine să își schimbe numele în" Clubul fără resurse "Cluj!

parachioara5
parachioara5  •  21 Martie 2024, 13:41

...tot ce este gratis ...nu i bun ...ce sa facem cu albanezi ?...sa castigam campionatul ?...ori aduci fotbalisti seriosi de 5-6 milioane ...ori creste jucatori olteni ...

cj666
cj666  •  21 Martie 2024, 11:48

La CFR trebuie atacanti, aia is nulitati. Fundasi are, pana si Ilie cu cateva jocuri in picioare e bunicel. Dar Birligea e irecuperabil iar Otele mai da un gol, se mai impiedica in picioare....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează