FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Balaj confirmă GSP! Varga a plătit 4,6 de milioane de euro pentru CFR Cluj: „E o investiție masivă”

Luni, conducerea clubului CFR Cluj a achitat o mare parte a restanțelor către jucători și staff, salariile pe perioada mai-iulie, dar și primele de victorie din sezonul trecut
Luni, conducerea clubului CFR Cluj a achitat o mare parte a restanțelor către jucători și staff, salariile pe perioada mai-iulie, dar și primele de victorie din sezonul trecut

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2022 19:52 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 20:13

Luni, conducerea clubului CFR Cluj a achitat o mare parte a restanțelor către jucători și staff, salariile pe perioada mai-iulie, dar și primele de victorie din sezonul trecut, așa cum GSP.ro a informat. Cristi Balaj, președintele „feroviarilor”, confirmă sumele uriașe plătite de Nelu Varga, principalul finanțator.

Dan Petrescu a scăpat de o mare problemă, care se perpetuase din sezonul precedent, restanțele salariale, dar și alte bonusuri din precedentul sezon, când CFR a cucerit al 5-lea titlu consecutiv,

Ieri, finanțatorul Nelu Varga a achitat toate aceste datorii, suma totală ridicându-se la 4,6 milioane de euro.

Hagi, stană de piatră! Gafa colosală din Craiova - Farul care l-a lăsat fără reacție
CSU Craiova - Farul 4-3
Hagi, stană de piatră! Gafa colosală din Craiova - Farul care l-a lăsat fără reacție

Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Domnul Varga a venit cu investiții masive”

Domnul Varga a venit cu investiții masive și suntem aproape de adevăr față de ce ne-am dorit. Salariile sunt la zi, au mai rămas prime, anumite bonusuri. 

Au apărut și cheltuieli neprevăzute, de exemplu accidentarea lui Debeljuh. Urmează să fie plătită o sumă de 20.000 de euro pentru recuperarea lui. Există încredere, jucătorii au înțeles că suntem alături de ei”, a declarat Balaj, conform digisport.ro.

Tot ce s-a scris legat de insolvență s-a dovedit a nu fi real. S-au investit mai mulți bani decât premiile din Conference League. Insolvența nu ar fi fost o posibilitate chiar și fără calificarea în Conference League. Finanțatorul ne-a asigurat că va susține echipa în continuare
Cristi Balaj, președinte CFR Cluj

Restanțe de 4,6 milioane de euro achitate la CFR Cluj

Este vorba despre salariile cumulate pentru lunile mai, iunie și iulie, precum și de primele de victorie din campionatul trecut, 1.000 de euro pentru fiecare victorie, inclusiv în play-off. 

De asemenea, s-a plătit către jucători și bonusul suplimentar pentru calificarea, pentru al doilea an consecutiv, în grupele Conference League, câte 5.000 de euro.

Un adaos care nu figura în contractele acestora, dar pe care conducerea clubului l-a anunțat chiar înainte de meciul decisiv, cu Maribor, câștigat cu 1-0.

Au mai rămas doar primele de campionat de plătit la CFR Cluj

Chiar și așa, încă nu au fost acoperite toate restanțele acumulate de club. Au mai rămas de amortizat și primele pentru câștigarea campionatului. 

O sumă consistentă, având în vedere că sumele sunt cuprinse între 10.000 și 50.000 euro, în funcție de contracte, de numărul de meciuri și de contribuția fiecăruia la obținerea ultimului titlu. Acestea au ca termen de achitare finalul lunii octombrie.

„Domnul Varga a ținut neapărat să facă acest efort financiar ca să nu mai fie niciun fel de discuții în vestiar și jucătorii să-și poată vedea liniștiți doar de fotbal. Își dorește ca în acest sezon echipa să aibă rezultate mult mai consistente în Europa Conference League și să treacă de faza grupelor”, au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor surse apropiate grupării din Gruia.

CFR va debuta joi seară în grupele Conference, în deplasare cu kosovarii de la KF Ballkani. În aceeași grupă se mai află Slavia Praga și Sivasspor.

2,94 milioane euroeste suma pe care CFR urmează s-o primească de la UEFA pentru calificarea în grupele Conference League

Eu am produs bani foarte mulţi. Toată lumea ştie. Calificări în grupele Europa League de două ori şi acum în Conference League, s-au câştigat campionate, au venit sponsori. Dan Petrescu a produs bani!

- Dan Petrescu, antrenor CFR, după calificarea în grupele Conference League

VIDEO cu golul lui Malele din CFR Cluj - Farul

Mai multe știri din Liga 1: 

Rădoi, șah la „Rege” » CSU Craiova, revenire de senzație cu Farul în cel mai spectaculos meci al sezonului!

Rădoi, „dator” la jucătorii lui: „Le-am promis și o să plătesc”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (35)
zetanu
zetanu  •  07 Septembrie 2022, 16:26
Postat de daniaania pe 07 Septembrie 2022, 13:37

De departe d-ul Varga este cel mai serios patron din liga 1.Jucatorii au salarii mari și condiții bune. Normal că sunt invidiați de multi frustrați.

fin, fin de tot troll..sau stai, tu chiar crezi ce zici? :)))))))

daniaania
daniaania  •  07 Septembrie 2022, 13:37

De departe d-ul Varga este cel mai serios patron din liga 1.Jucatorii au salarii mari și condiții bune. Normal că sunt invidiați de multi frustrați.

armand
armand  •  07 Septembrie 2022, 11:05

Este doar o injectie normala de capital! O fi insemnata in noua perioada dar o gluma fata de banii investiti de Arpi! Alt film, alte vremuri…

Vezi toate comentariile (35)
Comentează