FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

EXCLUSIV „Chiar nu-l mai vrem pe Hațegan!” » CFR protestează oficial împotriva celui mai bun arbitru român UPDATE Comunicatul oficial al ardelenilor: „Malpraxis în formă continuă”

Ovidiu Haţegan, între jucătorii de la CFR Cluj
Ovidiu Haţegan, între jucătorii de la CFR Cluj

Articol de - Publicat vineri, 30 aprilie 2021 13:27 / Actualizat vineri, 30 aprilie 2021 14:27

CFR nu contenește în disputa cu Ovidiu Hațegan, campioana continuă să-l conteste pe cel mai bine cotat arbitru român, de teamă că arădeanul ar putea să mai fie delegat la jocurile ei din finalul acestui sezon. 

UPDATE 14:15 CFR Cluj: „Dr. Ovidiu Hațegan: Malpraxis în formă continuă”

Informația oferită de GSP în exclusivitate a fost confirmată de comunicatul oficial postat de CFR Cluj, în care a prezentat motivele pentru care clubul ardelean a trimis un memoriu la Comisia Centrală a Arbitrilor, prin care se cere ca Ovidiu Hațegan să nu mai fie delegat la meciurile vișiniilor. 

„În urma declarațiilor, comentariilor și interpretărilor apărute în spațiul public, referitoare la ultima prestație a arbitrului Ovidiu Hațegan din meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova, clubul nostru se simte obligat să aducă în fața dirigenților fotbalului românesc și a opiniei publice, doritoare de adevăr, câteva elemente suplimentare care să completeze întregul tablou al evenimentelor.

Este poate firesc pentru oricare altă persoană care dorește să comenteze fazele incriminate de noi la această ultimă partidă, să judece strict ceea ce s-a putut vedea pe stadion sau din reluările TV și să considere exagerate luările noastre de poziție.

Ca persoane implicate zi de zi în viața clubului, cu siguranță că atenția noastră asupra detaliilor a fost și va fi cu totul alta decât a celor care privesc detașat și, dorim să credem, neutru, fiecare moment al meciului.

Privite izolat, cele două momente din ultimul meci, CFR Cluj – Universitatea Craiova, scor 1-2, în care considerăm că se impunea acordarea loviturii de la 11 m pentru echipa noastră (min. 42, la faultul lui Nicușor Bancu asupra lui Alexandru Chipciu; min. 51 – la faultul lui Stephane Acka asupra lui Gabriel Debeliuh), pot genera dezbateri.

Probabil că și noi am fi acceptat argumente pro-decizie, dacă acestea erau cazuri izolate în îndelungata relație profesională între echipa noastră și Ovidiu Hațegan. Numai că evenimentele despre care discutăm se adaugă unui șir lung de decizii defavorabile pe care arbitrul numărul 1 din România le-a luat împotriva echipei CFR Cluj.

Pentru a îndepărta factorul emoțional, inerent în cazul nostru, ca suporteri și conducători ai echipei, să lăsăm cifrele seci să construiască întregul tablou. Urmează trei clipuri video cu faze clare, faze discutabile, precum și decizii în oglindă, toate luate de Ovidiu Hațegan împotriva CFR Cluj.

Ovidiu Hațegan a avut de interpretat 11 faze-cheie (penalty-uri, eliminări) clare în meciurile echipei noastre, în ultimul an și jumătate. De tot atâtea ori deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR și de fiecare dată au fost greșite. NICIODATĂ o decizie greșită nu a fost pro-CFR!

Ovidiu Hațegan a avut de interpretat 6 faze extrem de importante (penalty-uri, eliminări) discutabile în meciurile echipei noastre în ultimul an și jumătate. Și aici, deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR.

După niciunul dintre cele 8 meciuri în care a făcut greșeli majore evidente, Ovidiu Hațegan nu a fost reținut de la delegări. În perioada menționată, CFR a fost arbitrată de alți peste 20 de „cavaleri ai fluierului”, pentru care am făcut analize similare. La niciunul dintre ei, procentul erorilor majore pro/contra CFR nu a depășit într-un sens sau altul 60%.

Ne dorim VAR! Dar la Hațegan nu era nevoie de VAR!

Clubul CFR Cluj este susținătorul puternic al introducerii sistemului VAR în Liga 1. El ar elimina multe dintre greșelile omenești ale colegilor domnului Hațegan. Ale sale însă, îndreptate împotriva CFR-ului, ne e greu să credem. Pentru că, privind toate imaginile, puteți observa plasamentul EXCELENT al arbitrului la fiecare fază invocată. Problema lui în raport cu noi nu e VAR, ci „RAV”. De la ravagiul decizional la care s-a pretat!

Cu siguranță că toate aceste cifre, reci și nemiloase, vor fi avut darul să schimbe percepția generală și să definească un context complex și complet, în funcție de care să fie analizate deciziile domnului Ovidiu Hațegan din ultimul meci CFR Cluj – Universitatea Craiova.

Reaua voință a arbitrului Hațegan se dovedește limpede pe parcursul aceluiași meci, când deciziile sale sunt complet diferite, deși fazele sunt asemănătoare. Pentru adversari mumă, pentru CFR ciumă!

La meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj (0-0) din finalul sezonului regular, disputat pe 14 aprilie, Hațegan nu acordă penalty clar la tragerea evidentă în careu a lui Bogdan Vătăjelu asupra lui Mário Camora. Deși, în prima repriză, același Hațegan văzuse fault în atac la ținerea lui Chipciu în duel cu Bancu.

În același meci, Hațegan acordă cartonaș galben când Juan Cámara se împiedică de piciorul lui Mihai Bordeianu, dar nu și când Dan Nistor îl faultează din spate pe Chipciu, fără nicio intenție de a juca mingea. Deși comite greșeli flagrante, peste numai 10 zile, Hațegan e delegat din nou la CFR Cluj – Universitatea Craiova (1-2). Și „operează” din nou împotriva echipei noastre! În minutul 42, el consideră că Bancu nu-l faultează pe Chipciu și nu dictează penalty-ul. În minutul 84 însă, la o fază similară, în care Cristian Manea îl atinge discret pe George Cîmpanu, Hațegan fluieră imediat fault. De fiecare dată, plasamentul său este excelent. Priviți imaginile de mai jos și minunați-vă!

Acesta este tabloul complet al relației profesionale dintre clubul nostru și arbitrul Hațegan pe parcursul unei perioade lungi de timp”, se arată în comunicatul postat de ardeleni pe site-ul oficial al clubului

Știre inițială:

Clujul a trimis un memoriu către Comisia Centrală a Arbitrilor, o scrisoare în care explică de ce îi e frică să-l mai aibă pe Ovidiu la centru. 

Vișiniii au intrat în alertă și pentru că au văzut cum CCA l-a delegat pe Istvan Kovacs la meciul U Craiova - FCSB. Becali și oamenii lui ceruseră, de asemenea în mod oficial, să nu-l mai vadă pe Kovacs. Vassaras și Deaconu nu au ținut cont de solicitare, așa că pot să-l mai trimită și pe Hațegan la vreo partidă a CFR-ului. 

Ardelenii sunt convinși că Ovidiu le e potrivnic. Ironizați de adversari după ce s-au plâns de prestația arbitrului din jocul cu Craiova, pierdut cu 1-2, ei explică în protestul redactat că îl judecă pe Hațegan într-un context mai larg, în care "centralul" din Arad a fost contra lor în toate ocaziile care s-au ivit. 

Conducerea CFR-ului a verificat toate meciurile în care Hațegan s-a aflat la centru și i-a trimis Comisiei concluziile: Ovidiu nu a luat nici o decizie pro Cluj în ultimul an și jumătate. "A avut de interpretat 17 faze foarte importante și de fiecare dată a hotărât anti-CFR", susțin vișiniii. 

Ei au realizat și un film cu care își susțin argumentele și au de gând să și publice clipul, nu doar să pledeze cu el în fața CCA.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Gigi Becali acuză o alianță între CFR Cluj și Sepsi: „Cum să-i încurce dacă e prietenie?”

Gigi Becali a găsit vinovații pentru înfrângerea de la Craiova: „Unul a luat jocul în glumă, celălalt face acrobații” + declarații total surprinzătoare despre Kovacs

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (65)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  02 Mai 2021, 09:25
Postat de remarque pe 30 Aprilie 2021, 21:33

impresia mea este ca esti suporter al Craiovei. Daca ma insel, imi cer scuze. Sa revenim insa la PSDU Craiova. Pai o echipa infiintata la ordin de partid, direct in liga a II-a(de ce nu in liga a IV, cum era firesc?) are tupeul sa spuna despre altii ca au pile si ca nu-si apara corect sansele? Pana si Becali este mai in drept sa comenteze, desi este unul dintre groparii fotbalului romanesc. Craiova nu a putut trece de Lokomotivi. FCSB au o serie incredibila de infrangeri in CL, nu au mai castigat campionatul de ani buni si tot voi sunteti cu gura mare? Vorbim de corectitudine, de fair play, de decenta? Mai exista vreo echipa in Romania infiintata la ordin de partid si promovata direct in liga a II-a? Daca nu pleca PSD de la guvernare, o vedeam poate si campioana pe clona asta cu suporterii ei cu gura mare.

Oltenii sint acum ajutati de arbitriii neoliberali (PNL) si sorosistii neomarxisti (USR)......

1578362032478810
Tihamér Takó  •  02 Mai 2021, 09:23
Postat de petrucj pe 30 Aprilie 2021, 23:04

Respect!

Oltenii sint acum ajutati de arbitriii neoliberali (PNL) si sorosistii neomarxisti (USR)......

1578362032478810
Tihamér Takó  •  02 Mai 2021, 09:18

Decizie corecta a clujenilor !Asa ar trebui sa procedeze fiecare echipa,care este vanata de un arbitru sau altul ! Poate asa se poate face ordine in arbitraj !

Vezi toate comentariile (65)
Comentează