FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj s-a făcut de râs! Presată politic, echipa din Gruia a votat ca titlul să meargă la Craiova!

CFR Cluj a votat pentru Craiova campioană +30   FOTO
CFR Cluj a votat pentru Craiova campioană

Articol de , - Publicat vineri, 07 august 2020 09:03 / Actualizat vineri, 07 august 2020 11:12

Presată politic, CFR Cluj a semnat sistemul puncte per meci pe parcursul play-out-ului atunci când LPF a solicitat votarea sistemului de departajare, criteriu care dacă s-ar fi aplicat și în play-off i-ar fi adus titlul Universității Craiova.

Câtă ignoranță și lipsă de profesionalism poate exista la un club de Liga 1? CFR e exempul cel mai bun că practic nu există limite pentru așa ceva în campionatul nostru. 

Marți, LPF a trimis o adresă tuturor cluburilor pentru a le solicita să voteze una dintre cele două variante de departajare pentru cazul în care atunci când se oprește campionatul nu toate cluburile vor avea același număr de meciuri disputate. 

  • Prima soluție era raportul puncte per meci pe întreg sezonul. 
  • A doua: puncte per meci exclusiv pe parcursul play-out-ului.

CFR Cluj a votat pentru Craiova campioană

CFR și-a dorit să voteze prima variantă, însă și-a schimbat opțiunea la intervenția expresă a patronului Nelu Varga, presat și el de factori politici, și în cele din urmă a ales soluția a doua: care o salva pe Poli Iași, protejată din sfera politicului, și o condamna pe Dinamo. 

La o zi distanță însă, după ce s-a aflat că nici două meciuri din play-off nu se mai pot disputa, Astra - Craiova și FCSB - Astra, CFR a realizat ce mare gafă a comis. Practic, criteriul de departajare votat de cluburi, cu scorul de 7-6, inclusiv de gruparea din Gruia, dacă s-ar fi aplicat și în play-off, din moment ce nu toate formațiile aveau același număr de partide jucate, ar fi făcut-o pe Craiova campioană!!!

Practic, CFR a votat singură o modalitate de omologare prin care să piardă titlul în fața Băniei! Raportul puncte per meci exclusiv în jocurile din play-off o plasează pe CFR pe locul secund, medie de 2,30, față de 2,33 a Craiovei. Admițând că a făcut o greșeală de proporții, CFR și-a revizuit poziția și a trimis la LPF o adresă prin care susținea că a comis o eroare în transmiterea punctului ei de vedere și că, de fapt, susține soluția puncte per meci pentru întreg sezonul.

În cele din urmă, FRF nu a luat ieri în calcul nici unul dintre cele două criterii și a decis omologarea clasamentului așa cum se prezintă el în forma lui actuală, în care s-a ținut cont doar de puncte, nu și de numărul de meciuri jucate.

Și Dan Petrescu s-a făcut de râs, nu doar conducerea!

Pe parcursul acestui sezon, chiar și antrenorul campioanei din Gruia a avut o ieșire publică în care a invocat legi și puncte de regulament care nu există. S-a întâmplat după returul cu Sevilla, scor 0-0, disputat în Spania în „16-imile" Europa League. În tur fusese 1-1, iar în minutul 85 al disputei din Andaluzia, golul lui Păun a fost anulat fiindcă Traore atinsese mingea cu mâna în faza premergătoare, lucru pe care „centralul" l-a observat abia la VAR. 

Imediat după joc, Dan Petrescu și-a pus ochelarii și a venit la flash-interviu având în mână un teanc de foi, după care a contestat vehement decizia susținând că regulamentul spune că doar dacă hențul e comis voluntar e sancționabil. 

De fapt, Petrescu citea dintr-un regulament vechi, care nu mai e valabil, iar cel actual spune că orice atingere a balonului cu mâna, indiferent dacă gestul e premeditat sau nu, este sancționabilă dacă se marchează un gol în acea fază.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Dan Petrescu, pe picior de plecare de la CFR Cluj: „Presiunea e mai mare aici decât la Barcelona și Real Madrid!”

Superlativele campionilor » La ce capitole impresionează cel mai mult CFR Cluj

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (46)
spurcaciunile.gigiste
spurcaciunile.gigiste  •  07 August 2020, 18:23
Postat de Soos Vilmos pe 07 August 2020, 16:47

Cam de multa vreme gsp a ajuns gazeta de perete a ciobanului si o fituica de tot rasul.

Mor gigistii de oftica!

2767728746626731
Georgică Puiță Stănășel  •  07 August 2020, 17:07

Realitatea(cu dovezi): 1.Declarati contractictori la CFR(poate oricine citi sau vizualiza in arhivele posturilor TV) 2.Grupul(de la Cluj..) sprijin total pentru CFR... 3.Acelas grup a ajutat(putin mai mult) pe Burleanu sa ajunga presedinte( in locul lui Gica Popescu)- jenant .. 3.Craiova....ghinion nu a stiut sa devina independenta de Cooperativa 2( cati ati auzit de cei care conduc fotbalul de la noi au ceva chemare.... sau legatura cu fotbalul profesionist sau ....poate plateste pentru promovarea in liga II. Uitam in schimb ca la acel moment Universitatea Craiova a insemnat pentru fotbalul de la noi Pasarea Phoenix(era, este un simbol ca se poate reusi in lumea Coperativei...sau cum o fi ea organizata)?Din acest moment speranta a murit..urmeaza un campionat de ..miroase de acum. 4.Ce a insemnat Arpad Paszkany si Nelutu Varga pt.politica romaneasca, FRF sau ..uitativa cine a insotit echipa CFR in acesti ani..sunt multiiiii..fara numar ? 5.Cu tot respectul, nici Gazeta nu mai scrie despre lucruri adevarate....sau scrie pe langa adevar iar Digi face dictare via Cluj sau FCSB..

983732924972315
Soos Vilmos  •  07 August 2020, 16:47

Cam de multa vreme gsp a ajuns gazeta de perete a ciobanului si o fituica de tot rasul.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează