FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj, sufocată de datorii! Salarii, prime și bonusuri restante » Mai mulţi jucători s-au trezit cu conturile blocate!

Lucrurile nu merg foarte bine nici pe plan sportiv pentru CFR Cluj, care are 4 egaluri consecutive // foto: Imago Images +24   FOTO
Lucrurile nu merg foarte bine nici pe plan sportiv pentru CFR Cluj, care are 4 egaluri consecutive // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 09 februarie 2022 10:18 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2022 10:43

Chiar dacă a câștigat ultimele 4 campionate și acum conduce Liga 1, CFR Cluj încă are mari probleme financiare, cu mult peste cele doar 3 salarii restante asumate public de conducerea clubului.

La CFR, problemele nu sunt doar fotbalistice la început de 2022, după trei remize consecutive. Mai sunt și cele financiare, mai mari chiar decât lăsase se vadă anunțul președintelui Cristi Balaj, care a recunoscut că jucătorii au de primit restanțe salariale pentru trei luni.

Becali, acuzat! De ce ar spune că-l vrea cu orice preț pe Omrani: „Ați observat ce se întâmplă în ultimul timp?”
CFR CLUJ
Becali, acuzat! De ce ar spune că-l vrea cu orice preț pe Omrani: „Ați observat ce se întâmplă în ultimul timp?”

Ultimul salariu întreg la CFR Cluj, pentru septembrie 2021! 

Pe 25 februarie, când ar trebui să fie plătit salariul pe ianuarie, s-ar putea aduna chiar 4 luni neachitate

De fapt, elevii lui Dan Petrescu mai au de încasat și o treime din salariile pe luna august, pe care, în urma unui acord cu clubul, tot din cauza întârzierilor, l-au reeșalonat în trei rate egale. Practic, în acest moment, ardelenii și-au luat ultimul salariu întreg pe luna septembrie 2021!

Restanțe mari și la primele din sezonul trecut

Dar asta nu e tot. În sezonul 2020-2021, când a luat al 4-lea titlu consecutiv, echipa din Gruia a obținut 26 de victorii în sezonul regulat plus play-off.

Conform actelor normative interne, jucătorii încasează câte 1.000 de euro la fiecare succes. Numai că deocamdată nu s-au achitat nici una dintre acele prime. Nici pentru campionatul trecut, dar nici pentru cel în curs, în care s-au adunat deja 19 victorii.

Mai mult, au rămas restante și bonusurile pentru cucerirea ultimului titlu, unde este vorba, în medie, de sume de 20.000-25.000 de euro per jucător, în funcție de contractele individuale ale fiecăruia.

Datorii peste datorii la CFR Cluj 

Datoriile nu se opresc însă aici. În ultimul an, clubul nu le-a plătit unora dintre jucători și TVA-ul aferent sumelor încasate, astfel că unii s-au trezit cu probleme, cu conturi blocate de către ANAF.

La toate acestea se adaugă și 350.000 de euro pe care CFR îi datorează la bugetul local, potrivit datelor făcute publice de Direcția Taxe și Impozite Cluj Napoca.

Iar până pe 31 martie, CFR trebuie să rezolve toate aceste datorii, pentru a-și putea lua licența de Liga 1. Și, cel mai probabil, jucătorii vor fi nevoiți să facă alte înțelegeri cu clubul, pentru o nouă reeșalonare a acestor restanțe.

Arlauskis avea 1.650.000 de euro pe doi ani

Înainte de despărțirea de CFR, care a venit în urma scandalului prin care Marius Șumudică a fost îndepărtat de pe banca tehnică, portarul Giedrius Arlauskis încheiase un nou contract. 

Unul valabil pe doi ani, în care ar fi urmat să încaseze 1.650.000 de euro, adică 68.750 de euro pe lună. O sumă mai mult decât dublă față de cea încasată de Chipciu, care are 400.000 de euro pe an (33.330 pe lună).

Avem minusurile noastre, sunt întârzieri salariale de trei luni, jucătorii vor primi banii. Ei știu, au mai fost situații de genul ăsta și nu s-au depus memorii. În niciun caz nu-și vor primi mai repede banii dacă își depun memorii și nici nu primesc mai mulți bani.

- Cristi Balaj, președinte CFR Cluj 

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

Dan Petrescu a găsit „două lucruri pozitive” după remiza cu UTA + Se teme de meciul de la Mediaș: „Vă dați seama ce greu o să ne fie”

Dan Petrescu, luat la rost: „Ai 10 puncte avans, transferi jucători încontinuu și spui că pierzi campionatul? O nebunie!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (64)
tororosso
tororosso  •  10 Februarie 2022, 16:50
Postat de dodo001 pe 09 Februarie 2022, 19:14

Nu mai mancati ***, se descurca CFR bine, campionatul acesta e mai greu, dar la anul defilam

La anul defilați sigur cu portretul lui Dâncă , Rus și alți sponsori .

124022513372488
Doru Alin  •  09 Februarie 2022, 21:43

De vreo 3 ani tot in insolventa si faliment e CFR-ul. Dar se tine acolo sus, e multipla campioana, joaca in Europa an de an, ce se vrea altceva? Sa fie toate echipele de nivelul CFR si ar fi foarte bine, am progresa. Dar cum Vaslui sau Giurgiu nu se poate compara cu Clujul, normal ca banii sunt acolo. Blatisti, cred ca nu intra in discutie, daca era asa, castigau cu UTA, cu Rapid si cu Botosani. Iar la meciuri le cu Steaua si Craiova, opreau meciul dupa 2-3 minute, nu lasau arbitrii sa fie egalati. Deci, pica si acuzatiile de blat.

189254898748309
Claude SH  •  09 Februarie 2022, 21:27
Postat de silviu74 pe 09 Februarie 2022, 19:15

Faliment scrie pe blatista CFR ! Dacă nu era acest sistem cu playoff , nu câștigă nimic ! A făcut o nouă cooperativă cu Astra și Viitorul împotriva Stelei în ultimii ani ! Rușine Kolozsvar !

Iar tu ai o poziție total discriminatorie fata de clujeni. Folosești titulatura Clujului din perioada Imperiului Austro Ungar. De ce nu folosești și Klausenburg? Clujul a avut și aceasta denumire. Dar va place voie sa denigrați și va mirați de ce nu va suporta ardelenii miticilor! Sunteți vai de mama voastră săraci ce sunteți! Va uitați în gura la.altii ce mănâncă, ce au, ce datorii.. Ce va interesează pe voi? Uite chiar am stat de vorba cu câțiva din jucătorii CFR-ului, ei au hotărât sa nu mai citească presa sportiva și nici canalele TV de sport. Cel puțin pana la vara. Mi-au spus senin ca nu-i interesează. Asa ca voi puteți baga câte tromboane vreți.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează