FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - SEPSI 1-2

Miza: minimum 5 milioane de euro » De ce a sacrificat Petrescu Supercupa

FOTO: facebook.com/osksepsi/
FOTO: facebook.com/osksepsi/

Articol de , , - Publicat duminica, 10 iulie 2022 20:34 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 21:34

CFR Cluj a sacrificat Supercupa, a pierdut cu Sepsi (1-2) partida în care Petrescu a folosit mai multe rezerve decât titulari. Pentru club e cu mult mai important să treacă de Piunik Erevan și să continue până în grupele europene, altfel deficitul va crește încontinuu peste datoria foarte mare acumulată deja.

  • CFR Cluj - Pyunik Erevan, în turul 1 din preliminariile Champions League, se joacă miercuri, de la 21:30. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe DigiSport 1
  • În tur, scorul a fost egal, 0-0

CFR a mai arătat o dată că e un club dezinteresat de cupe și de supercupe naționale. Competițiile acestea nu aduc bani mulți, deci nu contează pentru conducerea vișiniilor. În acești cinci ani de când proprietarul clubului e Ioan Varga, Clujul a câștigat încontinuu titluri de campion și a ignorat cupele. 

A cucerit doar o Supercupă, cu Edi Iordănescu pe bancă, o victorie obținută împotriva Universității Craiova. Actualul selecționer se afla atunci la prima sa partidă la cârma vișiniilor, de aceea jocul a avut o însemnătate mare pentru tehnician și el a ținut să înceapă mandatul cu un succes.

Campioana fără scuze
SUPERCUPA ROMÂNIEI
Campioana fără scuze

Banii din România nu îi ajung lui CFR Cluj

Campioana a pierdut celelalte Supercupe pe care le-a mai disputat, le-a sacrificat pe toate așa cum a sacrificat și meciurile din Cupa României, în interesul parcursului din Liga 1 și din cupele europene. 

Acum a procedat la fel, pentru că e nevoie de calificarea în grupe europene măcar pentru asigurarea sezonului acesta, dacă nu și pentru topirea câtorva datorii mai vechi. Clujul va consuma aproximativ zece milioane de euro de-a lungul acestei stagiuni, iar veniturile certe sunt insuficiente pentru a aduna suma aceasta. 

Din drepturi TV, CFR va primi 2,6 milioane de euro. Sponsorul principal, eToro, plătește 1,8 milioane de euro pe sezon. Alte încasări mari, relevante pentru buget, nu mai există. Ardelenii nu se găsesc în situația în care sunt FCSB și Universitatea Craiova, cluburi care și-au alcătuit loturile cu mulți fotbaliști tineri pe care îi pot vinde ca să-și completeze bugetele.

Dudelange, pericolul pentru contabilitatea lui CFR Cluj!

Clujenii au căutat mereu jucători consacrați, foarte experimentați, cu care să se poată câștiga titlul și parcurge cu succes preliminariile din Europa. 

Chiar și cu o calificare în grupele Conference, clubul și-ar completa bugetul, ar ajunge la venituri de peste zece milioane de euro. Accesul în grupele Conference e premiat cu 3,14 milioane de euro, însă mai există premii și pentru punctele acumulate, și o cotă din market pool.

Diferența dintre veniturile pe care le generează Europa League și acelea pe care le produce Conference nu e mare. Cum în a treia competiție europeană sunt mai ușor de câștigat punctele, în meciuri cu formații mai slabe, C3 poate fi chiar mai convenabilă.

Petrescu a insistat după eșecul cu Sepsi, 1-2, că partida de miercuri cu Piunik e una extrem de importantă pentru economia clubului. 

Ca să aibă asigurată prezența în grupele Conference, CFR trebuie să treacă de armenii cu care a remizat în tur, 0-0, și să mai treacă încă un tur din Champions League. Adversarul va fi Dudelange, din Luxemburg, sau Tirana, din Albania. În tur, luxemburghezii au câștigat acasă cu 1-0.

15,64 milioane de eurova încasa CFR doar pentru calificarea în grupele Champions League, dacă va izbuti performanța aceasta. Niciun club românesc nu a mai fost în grupele Ligii din 2013, atunci când FCSB pe care îl conducea Reghecampf a trecut de Legia Varșovia în play-off și și-a făcut loc la „masa bogaților"

VIDEO Totul despre CFR Cluj - Pyunik Erevan

Citește și: 

Alarmă la CFR! Dan Petrescu, uluit: „Nu mi s-a întâmplat de când sunt aici”

Dan Petrescu, gest lipsit de fair-play după eșecul din Supercupă: „Nu poți să faci așa ceva. Nu îți respecți nici adversarii, nici competiția”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
Ernest20
Ernest20  •  11 Iulie 2022, 15:10
Postat de bavaria pe 11 Iulie 2022, 14:02

pt domnii Craitoiu,Udrea,Raureanu*** pt al intreba pe seful ANAF de ce nu are nimeni curajul sa solicite CFR-ului sa-si plateasca datoriile catre statul roman? Dancu stie raspunsul!

Care datorii „către statul român” nefericitule ?? Dacă știi ceva și dacă ai documente fă o NOTĂ INFORMATIVĂ la DNA . Că dacă nu faci se cheamă că ești COMPLICELE CFR-ului. Dacă ai postat doar un vântișor SĂ-ȚI FIE RUȘINE !!!

mega2005
mega2005  •  11 Iulie 2022, 14:11

Hai sa fim seriosi, CFR n-a "sacrificat" nimic:))

bavaria
bavaria  •  11 Iulie 2022, 14:02

pt domnii Craitoiu,Udrea,Raureanu*** pt al intreba pe seful ANAF de ce nu are nimeni curajul sa solicite CFR-ului sa-si plateasca datoriile catre statul roman? Dancu stie raspunsul!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close