FOTBAL  »  Superliga  »  CFR, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Petrescu n-a menajat pe nimeni la conferința de titlu: „M-au făcut praf și pulbere non-stop, dar medalia e aici. Ceilalți vorbesc, eu câștig trofee!”

Dan Petrescu // foto: Raed Krishan - GSP +34   FOTO
Dan Petrescu // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2022 00:29 / Actualizat luni, 16 mai 2022 01:34

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a reacționat după victoria cu CSU Craiova, 2-1, care le-a adus „vișiniilor” al 5-lea titlu consecutiv. 

„Bursucul”, care a ajuns la 6 titluri de campion în Liga 1 ca antrenor, a atins mai multe subiecte în cadrul conferinței de presă ce a urmat meciului cu CSU Craiova. Dan Petrescu le-a răspuns celor care l-au criticat de-a lungul anilor, a mulțumit fanilor pentru sprijin și a felicitat toți angajații de la club. 

Mihai Stoica nu s-a putut abține după titlul cucerit de CFR: „Petrescu știa asta! Ar fi fost poligon”
CFR, campioana României
Mihai Stoica nu s-a putut abține după titlul cucerit de CFR: „Petrescu știa asta! Ar fi fost poligon”

Dan Petrescu, după ce a câștigat titlul alături de CFR Cluj 

„Au băgat cea mai puternică echipă posibiliă, cu 7 fundași puternici, înalți, foarte periculoși la faze fixe. Până în ultima secundă au crezut că ne încurcă, chiar dacă nu îi ajuta punctul dacă făceau egal. În schimb, Voluntari se bate pentru locul 4, dar Craiova nu se bătea pentru niciun loc.

A fost un meci cu intensitate maximă. Trebuie să găsesc eu ceva tot timpul, dar golul primit m-a supărat, chiar când voiam să fac două schimbări am primit gol. Nu aș fi vrut ca în meciurile astea să primim gol, acolo se arată forța unei echipe, când nu primește gol.

Vreau să le mulțumesc fanilor fantastici, astăzi au fost excelenți astăzi, ne-au împins de la spate. Principalii artizani sunt jucătorii, chiar dacă au fost foarte mulți, au fost decizii grele să scot și să bag jucători. Când m-am întors la CFR am scris că un titlu nu îl câștigă antrenorul, ci toată lumea, iar doar antrenorul îl pierde.

Condițiile de la club au fost excelente, patronul, președintele, asistenții mei, vreau să le mulțumesc pe această cale, să îi felicit pe toți care au fost lângă echipă. S-a dovedit că suntem o familie. Nu e ușor să câștigi 5 campionate la rând”, a declarat Petrescu.

+30 FOTO

Dan Petrescu: „Am fost făcut praf și pulbere non-stop, dar medalia e aici”

În continuarea conferinței, Petrescu s-a plâns de criticile primite de-a lungul anilor. El a aminit ce performanțe a obținut ca antrenor și ca jucător și a afirmat că „nu merit tratamentul pe care-l am în România”. 

„Ca antrenor sunt într-o echipă care câștigă trofee. Ca jucător am fost la fel. Aștept să fiu criticat de astăzi încolo așa cum am fost de când sunt antrenor aici. Am fost făcut praf și pulbere non stop, dar medalia e aici. Ceilalți vorbesc și eu câștig trofee. Am câștigat cu Urziceni și CFR, dar asta se uită foarte repede. Mi s-a cerut demisia, mi s-a spus că nu jucăm nimic. 

Îi felicit pe cei care dau declarații despre mine așa ușor. Sunt un antrenor și un om care a făcut ceva pentru fotbalul românesc. Ca jucător mi-am dat viața, am scos lumea în stradă, iar ca antrenor uitați-vă, fac lumea fericită. În continuare voi fi criticat, asta este realitatea, dar nu merit acest tratament pe care-l am în România.

Nu ar fi corect să stric petrecerea, să mă iau de X sau Y. Se cunosc cei care m-au făcut praf și nu mă suportă, pentru că sunt un învingător și câștig unde merg”, a afirmat antrenorul campioanei.

Toți jucătorii merită felicitați, de la căpitan până la ultimul tânăr. Anul acesta și FCSB și Craiova au făcut un campionat excelent. Degeaba s-au supărat și fac dramă, am mai spus că au făcut un campionat excelent, cu foarte multe puncte.

Am mai atras atenția și mai atrag, acest sistem nu este corect, chiar dacă am câștigat campionatul.

În următoarele 2-3 zile va fi plin de petreceri, e normal, dar vom încerca să câștigăm meciul cu FCSB. Nu voi merge în vacanță la Buzău. Nu știu când vom începe antrenamentele, sper ca astăzi sau mâine să facem petrecerea. Nu-mi place să pierd. Indiferent ce va fi, mergem la FCSB să câștigăm.

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Dan Petrescu, primă fabuloasă pentru cucerirea titlului cu CFR Cluj! Poate da lovitura carierei dacă intră în grupele Ligii Campionilor
CFR Cluj, campioana României
Dan Petrescu, primă fabuloasă pentru cucerirea titlului cu CFR Cluj! Poate da lovitura carierei dacă intră în grupele Ligii Campionilor
Replică dură din partea campioanei: „Nu ne interesează ce spune Becali! MM se ocupă doar cu intoxicarea lumii”
CFR Cluj, campioana României
Replică dură din partea campioanei: „Nu ne interesează ce spune Becali! MM se ocupă doar cu intoxicarea lumii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
befree
befree  •  16 Mai 2022, 20:21
Postat de alex18 pe 16 Mai 2022, 12:34

Bai Einstein, care parte a frazei mele spunand ca nu ma intereseaza mocirla din campionatul romanesc nu ti-a fost clara:)) ?

Mi-am dat seama care e interesul tau. De cateva zile iti arati frustrarile pe aici. Cred ca stiu si cine esti. Ai un talent in a crea diversiuni.

ultras1907
ultras1907  •  16 Mai 2022, 14:29

Hajra Koloszvar.

maxp
maxp  •  16 Mai 2022, 13:20

Fără avansul lăsat de Sumudica nu câștiga nimic. L-a luat chiar la limita, noroc cu Voluntari, altfel nu-i vedeam bine. Iar performanta din Conference League.... Desigur, Petrescu e eroul, vine când i se pune tot pe tava și pleacă când situația se complica, asa se câștigă trofeele.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează