FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO EXCLUSIV Un alt patron din Liga 1 se declară surprins de investițiile lui Nelu Varga la CFR Cluj: „Ce om normal la cap dă banii ăștia? Să facă ce?”

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2022 10:03 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 10:43

În direct la GSP LIVE, Valeriu Iftime s-a arătat surprins de situația financiară de la CFR Cluj.

După Dan Șucu, unul dintre acționarii Rapidului, și finanțatorul de la FC Botoșani spune că nu înțelege de ce Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, a împrumutat clubul din Gruia cum suma de 20 milioane de euro de-a lungul anilor.

Situație de neînțeles la CFR Cluj: nu își plătește la timp jucătorii, dar are o campanie de transferuri impresionantă » Cum își poate justifica investițiile
CFR CLUJ
Situație de neînțeles la CFR Cluj: nu își plătește la timp jucătorii, dar are o campanie de transferuri impresionantă » Cum își poate justifica investițiile

VIDEO Valeriu Iftime nu înțelege planul lui Nelu Varga de la CFR Cluj

„În fiecare sezon, de 5 ani, tot sper ca CFR Cluj să aibă un adversar în lupta la titlu. FCSB, care e o forță, și Craiova, care poate fi o forță, au ceva bolnăvicios, în ceea ce privește obținerea punctelor. Trebuie o anumită constanță. Cei de la FCSB, dacă bat în 3 meciuri la rând, spun că sunt cei mai buni... Iar la Craiova ceva nu funcționează.

Dar s-ar putea și ca cei de la CFR Cluj să obosească. Ceva îmi spune că rețeta lor financiară nu are cea mai bună structură. Și aici poate fi o problemă.

Orice om bogat nu dă nici măcar 300 de lei. Ăștia bogați sunt mai zgârciți decât săracii. Nu dă nimeni milioane de euro. Să facă ce? Cum poți spune că un patron a împrumutat clubul cu 20 de milioane de euro? Domnilor, suntem oameni serioși.  

E cu acte. Omul ăla a dat 20 de milioane de euro la club. Ce om normal la cap dă banii ăștia? Să facă ce? Abia dacă ajunge în grupele Champions League ia banii ăștia. De ce să dai banii ăștia?”, a spus Valeriu Iftime la GSP LIVE.

CFR Cluj, datorii totale de 26 de milioane de euro!

Formația din Gruia și-a prezentat în aprilie situația financiară de la finalul anului 2021.

Potrivit raportului, datoriile pe care CFR Cluj le înregistra la 31 decembrie 2021 se ridicau la 129.856.351 de lei (26 de milioane de euro). Față de 31 decembrie 2020, datoria a crescut cu 35,3 milioane de lei (peste 7 milioane euro). 

Datoriile lui CFR Cluj sunt împărțite în două categorii: datorii pe termen scurt (68.710.105 lei) și datorii pe termen lung (61.146.246 lei).

CFR Cluj, achiziții importante în această vară

Deși are datorii, CFR Cluj a făcut transferuri importante în această vară.

Clujenii l-au cumpărat pe Jefte Betancor, cel mai bun atacant străin din campionat, un fotbalist pe care l-ar fi vrut și Becali la FCSB. Au plătit 300.000 de euro ca să-l ia pe spaniol de la Farul. Au mai dat 400.000 de euro pentru Vito Hammershoy-Mistrati, un mijlocaș ofensiv italo-danez de la Randers, o formație pe care CFR a întâlnit-o în sezonul trecut din Conference League.

CFR a mai dat 150.000 de euro ca să-l împrumute pentru un sezon de la Vejle, din Danemarca, pe Denis Kolinger, un fundaș central cu o prezență în naționala Croației. Toate investițiile acestea au fost realizate mai ales la cererea lui Petrescu. 

Doar Champions League justifică investițiile de la CFR Cluj

Clujul a continuat să acumuleze datorii cu speranța că banii pierduți vor fi recuperați la un moment dat din premiile pe care le plătește UEFA pentru cupele europene. 

Europa League și Conference League, competiții din care CFR ar putea să câștige, calificându-se în grupe, spre 10 milioane de euro, doar ar finanța bugetul pentru sezonul în curs, nu ar diminua datoria veche. 

Singura cale prin care Varga ar putea să-și mai ia înapoi din banii pe care i-a „injectat” în fotbal și să-și stabilizeze clubul ar fi o calificare în grupele Champions League. De acolo, societatea ar încasa mai mult de 20 de milioane de euro și, cu expunerea în cea mai bună competiție din Europa, ar putea să mai obțină și alte venituri din vânzarea unor jucători.

Dacă discutăm pe parte organizațională, înțeleg foarte greu modelul de business de la CFR Cluj. Sau aproape deloc. Din punct de vedere economic, nu e ceva de înțeles.  Dacă vreți să vorbim în mod direct, pe patronul de acolo nu l-am întâlnit în afaceri, nu cunosc nimic despre dânsul ca om de afaceri. 

Sunt de mulți ani în afaceri, dacă ar fi fost proeminent... Poate știți dumneavoastră afacerile. Eu nu-l cunosc. Nu cunosc afacerile dânsului. Nu am auzit de dânsul ca om de afaceri.

-Dan Șucu, finanțator Rapid

Citește și: 

CFR Cluj s-a despărțit de doi jucători de bază din ultimele sezoane

Îl convinge Dan Petrescu? Ce contract i-ar fi propus CFR Cluj lui Florin Niță

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
edward93
edward93  •  04 Iulie 2022, 02:27
Postat de vasileroaita pe 01 Iulie 2022, 12:12

Iftime, se pare, nu stie ca banii imprumutati sunt INVESTITII! Pe care ii poate recupera fara sa plateasca impozit!!! Daca bani ar fi introdusi ca investitii, patronul ii poate recupera din dividende, platind impozit!!!

Banii imprumutati sunt deocamdată pierduți (cheltuiți). Ce retragere fără impozit visezi când nu sunt bani în club de salarii? :)))

AlexYss
AlexYss  •  01 Iulie 2022, 20:01
Postat de 1_0_1_0_reloaded pe 01 Iulie 2022, 17:53

Asta ai citit în cărțile scrise de jiji la bulău?

Una din două: 1. Varga are spatele atât de bine asigurat încât poate să bage bani până plesnește și nu se uită nici naiba la rapoartele fiscale (știe Dâncu de ce). 2. Suferă de mania jucătorului la pariuri sau păcănele, care tot bagă bani și speră să tragă lozul cel mare. Să nu uitam exemplul Unirea Urziceni.

ricar
ricar  •  01 Iulie 2022, 18:20

Las ca PSG o facut vreo 400-500 mil datorii in 2 ani. Poate se intreaba si de aia.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează