FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ // Vinicius se simte dat la o parte: „Vreau o explicație!”

Articol de - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 16:55

Considerat cel mai bun stoper din Liga 1 în ultimul sezon, motiv pentru care a și fost premiat și la ultima gală AFAN, din august, Vinicius (35 de ani, fundaș central) e supărat că Dan Petrescu l-a scos, fără explicații, de pe lista UEFA.

  • CFR Cluj - Voluntari se joacă azi, de la 21:00. Meciul va fi în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport

CFR a stabilit lista UEFA pentru confruntările din grupa E a Ligii Europa, unde urmează să se dueleze cu Lazio, Celtic și Rennes. Au rămas în afara acestei liste Cosmin Vâtcă, Andrei Mureșan, Michael Pereira, George Țucudean (în pauză medicală), Yacouba Sylla, tinerii Cătălin Itu și Valentin Costache, dar, surprinzător, și Paulo Vinicius. 

Oficial, s-a spus că veteranul din centrul defensivei clujene ar fi accidentat, însă acesta este bun de joc.

Ajuns la 35 de ani, pe care i-a împlinit în august, brazilianul a fost în precedentele două sezoane cel mai bun fundaș central al grupării din Gruia și printre cei mai apreciați din Liga 1. În cele 65 de partide în Liga 1 a încasat doar 6 „galbene", dovedindu-se extrem de dificil de depășit, chiar și fără să apeleze la durități.

N-ar mai putea juca decât în primăvară

În acest sezon, a evoluat numai în preliminariile Champions League, î „dublele" cu Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic, accidentându-se înaintea primei manșe cu Slavia Praga. În Liga 1 nu a jucat, Dan Petrescu folosind principiul rotației: o formulă în partidele europene, alta în campionat. 

Surse apropiate clubului susțin că Vinicius se refăcuse înainte de returul cu cehii, dar Petrescu l-ar fi sfătuit pe fundașul său să nu forțeze, pretextând că are nevoie de el pentru viitoarele partide din grupele continentale. CFR a ajuns în Europa League, dar stoperul s-a trezit în afara lotului, fapt care i-a stârnit furia. Aceleași surse spun că fotbalistul se întreba: „Cum adică, doi ani am fost cel mai bun în campionat, am fost mereu în echipă și în partiele din Europa, până la calificarea în play-offul Champions League și acum nu mai sunt bun?! Vreau o explicație!".

7 goluria marcat Vinicius în Liga 1 în sezoanele 2017-2018 și 2018-2109, când CFR a cucerit și ultimele două titluri de campioană

Vinicius chiar a provocat o discuție cu Dan Petrescu pe acest subiect, dar aceleași surse afirmă că tehnicianul nu i-ar fi oferit o explicație clară. 

Vinicius, care mai are contract doar până în vara lui 2020, a rămas supărat și pare decis să nu mai semneze o eventuală prelungire a înțelegerii cu clujenii, așa cum o făcuse iarna trecută.  Nemulțumirea lui Vinicius este amplificată și de faptul că, odată scos de pe lista UEFA pentru grupe, el nu mai poate fi adăugat decât din „16-imi", dacă CFR va ajunge în primăvara europeană.

CFR CLUJ // Vinicius se simte dat la o parte: „Vreau o explicație!”

Au variante, vor să vândă în Europa

Motivul pentru care CFR l-a scos de pe lista UEFA pe Vinicius este legat de strategia clubului. În ultimul timp, pe acest post, gruparea din Gruia s-a întărit considerabil aducându-i pe Mike Cestor (27 ani) și Alexandru Pașcanu (20 ani). L-a repatriat și pe Kevin Boli (28 ani) și, în plus, îi mai are pe Andrei Burcă (26 ani), Răzvan Horj (23 ani) și Andrei Mureșan (34 ani). 

Dintre toți, doar ultimul, trecut bine de 30 de ani, ca și Vinicius, nu e, nici el, pe lista UEFA. Pentru că în grupele Europa League, CFR vrea să folosească cât mai mult jucători tineri. Eventual și unii ceva mai experimentați, dar care să poată fi vânduți. 

Clubul chiar și-a asumat riscul de a-l îndepărta nemeritat pe Vinicius, care rămâne în continuare apreciat în Gruia, dar va fi jucător de bază doar în Liga 1. 

800.000 de euroeste cota de piață a lui Paulo Vinicius, conform transfermarkt.com

VEZI ȘI:

CFR CLUJ - FC VOLUNTARI // liveTEXT de la ora 21:00 » Campioana, fără Dan Petrescu pe bancă! Echipe probabile + cote

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
haideusicfr
haideusicfr  •  14 Septembrie 2019, 14:26

Dar Culio ? sau numai tineretul *** are sanse .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Septembrie 2019, 22:45

Interese marca GSP...Ca să înțeleg un jucător de 35 de ani care la anul face 36 de ani dar îi expiră contractul spune că se gândește dacă mai prelungește iar GSP consideră asta corect? Din ciclul handbalista Pintea era fenomenala la Gyor și una din preferatele GSP iar la CSM a ajuns criminală...Unde ești tu Tolo?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează