FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

CFR încearcă stimularea Voluntariului pe filieră PSD » Jocuri politice la titlu pe axa Rus-Năstase-Pandele!

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2022 17:04 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 12:26

FC Voluntari - FCSB si CFR Cluj - Universitatea Craiova se joacă în acest weekend. Relațiile extrem de strânse pe ruta Ioan Rus - Adrian Năstase, politicieni care au făcut cândva echipă în Guvernul României, aruncă în aer meciul de pe Arena Națională, primarul Pandele fiind în prezent cel mai bun prieten al celui care a candidat în 2004 la prezidențiale. Toate cele 3 personaje au fost sau încă sunt extrem de influente în cel mai mare partid politic din România: PSD.

CFR are nevoie de ajutorul Voluntariului pentru a deveni campioană încă din acest weekend. Clujenii speră ca ilfovenii să nu piardă în fața FCSB-ului, după care, cu un succes în fața Craiovei, duminică seara, în Gruia, s-ar antama al 5-lea titlu consecutiv. 

Tocmai pentru că meciul Voluntari - FCSB e vital pentru CFR, oamenii din conducerea ardelenilor, dar mai ales cei din anturajul clubului, au făcut demersuri, în culise, pentru a stimula prin orice mijloace trupa antrenată de Liviu Ciobotariu.

Din informațiile pe care GSP le are, conexiunile politice sunt cele care au creat o punte de legătură, extrem de puternică, între CFR și Voluntari. Axa e formată din 3 nume extrem de grele: Ioan Rus - Adrian Năstase - Florentin Pandele.

CCA confirmă GSP.RO » Fostul jucător de la CFR Cluj arbitrează FC Voluntari - FCSB!
FCSB
CCA confirmă GSP.RO » Fostul jucător de la CFR Cluj arbitrează FC Voluntari - FCSB!

1. IOAN RUS

E cel care, practic, conduce clubul CFR. Nu direct, fiindcă patron e Nelu Varga, însă nicio decizie importantă nu este luată fără aprobarea acestuia. El e un fost policitian cu mare greutate, a condus așa-numitul Grup de la Cluj, care se referea la o mare parte a PSD-ului, care era controlat într-o vreme de Ioan Rus și amicii săi din Cluj și din Transilvania. 

Au fost foarte multe situații, dezvăluite de GSP, în care Rus a mers personal în vestiarul echipei, mai ales în momentele delicate, pentru a le vorbi jucătorilor și pentru a le demonstra că situația e sub control.

2. ADRIAN NĂSTASE

În momentul de față nu mai are nicio funcție în politică, după ce și-a ispășit pedeapsa cu închisoare în dosarul în care a fost condamnat. Până la acel moment însă, mai ales în prima jumătate a anilor 2000, Năstase era cel mai puternic om din România. A fost prim-ministru și președintele PSD. A candidat la alegerile prezidențiale din 2004 și a pierdut la limită în fața lui Traian Băsescu.

3. FLORENTIN PANDELE

Primarul Voluntariului e unul dintre cei mai influenți oameni politici ai ultimilor ani. E membru PSD și conduce Voluntariul de peste 20 de ani.

Care e conexiunea dintre cei 3? În prezent, unul dintre cei mai buni prieteni, dacă nu chiar cel mai bun, ai lui Pandele e chiar Adrian Năstase. Cei doi, alături de Gigi Nețoiu, sunt văzuți tot mai des împreună în ultima vreme, fiind extrem de apropiați. Mai departe, Adrian Năstase și Ioan Rus au păstrat o relație apropiată de pe vremea când amândoi au ocupat cele mai importante fotolii în Guvenul României. Năstase era prim-ministru, iar Rus conducea Ministerul de Interne.

Sursele GSP susțin că Rus a apelat acum inclusiv la Adrian Năstase pentru a avea o "intrare" la Pandele și, mai departe, pentru a încerca să o determine pe Voluntari să fie extrem de motivată la confruntarea cu Florin Tănase și compania. 

Mai mult, în interiorul clubului FCSB s-a transmis informația că jucătorii Voluntariului, cei la care Ciobotariu va apela pentru a-i trimite în primul „11", vor evolua pe o primă consistentă, care le-ar fi fost deja anunțată de conducerea propriului club. Și care, de fapt, ar fi efectul conexiunilor politice pe care CFR, prin intermediul lui Ioan Rus, le are la cel care conduce și Primăria, dar și echipa de fotbal din Voluntari. 

După ce am zis că Ioan Rus conduce CFR, m-a sunat ministrul Rus, un om pe care-l respect, îl știu de pe vremea lui Ceaușescu. Mi-a spus că nu ei, din «Grupul de la Cluj», dețin clubul CFR, că acesta chiar e al lui Varga, dar tot Rus mi-a recunoscut însă că mai există și alte influențe în club, din exterior
Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

Ce scria Costin Ștucan, într-un editorial pe GSP.ro, în septembrie 2021, despre Ioan Rus și CFR

  • "Necunoscut publicului, dar un fapt știut de toată lumea din club, Ioan Rus se comportă ca adevăratul patron al CFR Cluj, deși nu figurează nicăieri în actele clubului"
     
  • "Martorii au descris că în cantonamentul de vară din Austria, fostul ministru a mers cu echipa și a dat tot timpul impresia că este cel mai important om din structura campioanei României din ultimele patru sezoane. Rus le ține discursuri motivaționale jucătorilor, le face cadouri, iar în deplasările pentru meciurile europene este conducătorul delegației"
     
  • "Influența lui s-a concretizat șocant în 2019, în timpul deplasării pentru meciul cu Celtic. În ziua întoarcerii în țară, aeroportul din Glasgow a fost închis din cauza unei amenințări cu bombă. Ioan Rus a dat un singur telefon, iar charterul CFR-ului a primit aprobare de decolare. Autocarul a dus echipa într-un aeroport paralizat, spre uimirea angajaților scoțieni care nu înțelegeau cum poate fi încălcată interdicția oficială"
     
  • "În spatele lui Varga stă o forță atotvăzătoare și atotcuprinzătoare care gândește strategia clubului, făcând-o în același spirit balcanic specific fotbalului românesc"

Match Preview FC Voluntari - FCSB

CITEȘTE ȘI:

Imagine șocantă publicată de un model erotic cu o vedetă de la CFR Cluj: „Sex oral pentru 500€?” » Prima reacție a fotbalistului
CFR CLUJ
Imagine șocantă publicată de un model erotic cu o vedetă de la CFR Cluj: „Sex oral pentru 500€?” » Prima reacție a fotbalistului
Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (152)
tororosso
tororosso  •  14 Mai 2022, 15:51

Din axa păpușarilor lipsesc alți crai de la răsărit ..Dîncu , Gușe și Neluțu . Acești bravi panglicari sau înfrățit în hora uniri și decid viitorul unor veșnici și inegalabili blatiști acari, frânari cantonieri .

silviu74
silviu74  •  14 Mai 2022, 07:18
Postat de cfr4x4 pe 13 Mai 2022, 23:29

Asta e praf in ochii fraierilor,ca sa nu vada realitatea...marele blat in numele finalei de cupa..nea Pandele,finul ciobanului jiji o sa "odihneasca" titularii in meciul cu oile nashului..vechi obiceiuri intre nasi si fini..

Becali a făcut pușcărie pentru stimularea lui U Cluj !!! Unde este DNA să bage la pârnaie conducerea CFR??? Ați uitat, acum este premiere, la Becali a fost mită ? Pe de altă parte să nu vorbească de corectitudine CFR regina blaturilor, știe toată lumea cum au luat titlurile. Amice, lasă în pace Steaua și vezi de meciurile amicale ale cfr-ului cu Argeș și comedia ce urmează cu Craiova.

cfr4x4
cfr4x4  •  13 Mai 2022, 23:29

Asta e praf in ochii fraierilor,ca sa nu vada realitatea...marele blat in numele finalei de cupa..nea Pandele,finul ciobanului jiji o sa "odihneasca" titularii in meciul cu oile nashului..vechi obiceiuri intre nasi si fini..

Vezi toate comentariile (152)
Comentează