FOTBAL  »  Superliga  »  RESTANȚE

Probleme mari cu banii în Liga 1: „Nici FRF nu ne ajută! Suntem măcinați”

Ioan Filip a vorbit despre problemele financiare de la Gaz Metan +15   FOTO
Ioan Filip a vorbit despre problemele financiare de la Gaz Metan

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 21:10 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 21:19

Gaz Metan a câștigat meciul cu Chindia Târgoviște, scor 1-0. La finalul partidei, Ioan Filip (32 de ani), mijlocașul medieșenilor, a lăsat de înțeles că la formația antrenată de Ilie Poenaru sunt restanțe salariale de peste 3 luni.

Programul complet al etapei #15

Să sperăm că se vor rezolva problemele. Sunt mari. Avem încredere însă în domnul președinte că se vor rezolva”, a declarat Filip.

„Se spune că în fotbalul românesc dacă ești în urmă cu trei luni ești la zi cu banii”, i-a răspuns în glumă reporterul. „Înseamnă că noi nu suntem la zi”, a continuat fostul jucător de la Dinamo.

Râdem, glumim, dar, din păcate, nici Federația nu ne ajută, ar putea să dea o regulă cu banii de la TV, să intre direct în conturile jucătorilor și cluburile să se descurce din sponsorizări. E doar o idee, nu știu, pentru că sunt alte țări care fac același lucru. Poate că am avea un fotbal mult mai bun, nu te gândești la bani când intri în teren, dar te macină, nu mai ești același jucător
Ioan Filip, mijlocaș Gaz Metan

Și Răzvan Grădinaru a vorbit despre situația financiară a Gazului: „Este o presiune mare, pe baza rezultatelor negative sunt și probleme cu banii. E greu să joci fără bani”.

Ilie Poenaru, antrenorul lui Gaz Metan, e ceva mai optimist: „Sunt probleme cu banii peste tot, dar jucătorii mei joacă cu primă. Le primesc după fiecare meci, e o suma bună. Într-adevăr, sunt niște probleme, dar în 10 zile se vor rezolva. Am primit asigurări din partea președintelui”.

Gaz Metan a ieșit din insolvență în 2020

În luna octombrie a anului 2016, Gaz Metan a solicitat intrarea în procedura de insolvență, cerere acceptată de judecătorii Tribunalului Sibiu. Cea mai mare datorie a clubului Gaz Metan a fost către bugetul statului, de 3,3 milioane de euro.

Clubul din Mediaș a ieșit din insolvență în iulie 2020.

Gaz Metan, victorie prețioasă contra Chindiei

Gaz Metan nu a așteptat mult șansa revanșei în fața Chindiei, după eliminarea suferită în „optimile” Cupei României, în urmă cu doar 10 zile. Prima repriză a fost una modestă, fără niciun șut pe spațiul porții.

Eliminarea suferită de oaspeți în minutul 63 a dinamizat jocul. Gabriel Moura și-a lovit un adversar fără minge. Surprinzător, elevii lui Ilie Poenaru au fost mai periculoși în inferioritate. Yuri a tras puternic, din 12 metri, în minutul 79, iar lovitura de grație a fost dată în primul minut al prelungirilor.

Trif a executat excelent o lovitură liberă din lateral, iar Matricardi a dominat spațiul aerian din careul advers și a punctat cu o lovitură de cap.

Chindia și Gaz Metan, vecine de clasament în Liga 1

Gaz Metan Mediaș urcă poziții importante, până pe locul 11 al Ligii 1, cu 15 puncte. Chindia este chiar deasupra, cu 17 puncte.

Citește și: 

Incredibil! Și naționala a primit interzis pe „Arcul de Triumf” » Burleanu dezvăluie: „Ne-am lovit de un refuz”

Iordănescu, vrăjit de o rezervă: „Geniu!” » A dezvăluit jucătorul supărat pentru neconvocare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
marcel2020
marcel2020  •  06 Noiembrie 2021, 19:01
Postat de vanbasten_85 pe 05 Noiembrie 2021, 22:49

Hulubei, unde esti sa ne explici cum e cu AFAN ul si jucatorii de la Dinamo neplatiti? Gata, ai amutit odata cu intrarea lui Dinamo in insolventa? Raureneee, cum e cu avantajul competitional pe care si-l fac echipele care angajeaza jucatori pe care nu ii platesc? Hai cu interviurile ca la Dinamo erati in fiecare zi cu apocalipsa in gura. La altii vad ca inchideti ochii.

Cel mai mult ma bucur pentru poenaru, care atunci cand a fost ofertat de Dinamo, a refuzat pe motiv de cuvant dat celor de la Gaz Metan (aiurea, se gandea ca la Dinamo n-o sa-si ia banii..)! Sper sa fie in aceeasi situatie cu restul echipei, ca, la cat de integru se pretinde, doar nu o accepta sa fie platit, in timp ce jucatorii chitzaie dupa salariul de acum 3 luni!

vasileroaita
vasileroaita  •  06 Noiembrie 2021, 02:17

În alte țări nu esti acceptat în competitie dacă nu dovedesti că ai banii necesari pentru intreg sezonul! În cont sau cu garanție bancară!! Daca nu ai banii inaintea startului, esti trimis să joci la nivelul inferior pentru care ai bani!! Și acele tari au fotbalul cel mai puternic!!!

vasileroaita
vasileroaita  •  06 Noiembrie 2021, 02:13

Ce treabă are FRF cu Liga I?! Liga este condusă de LPF, care are contract cu o firma care, la randul ei, are contracte cu diferite televiziuni! Mititelu a intrat în pușcărie tocmai pentru ca a primit bani în alt cont decat cel declarat!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează